Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σαντορίνη: To τρομακτικό δυστύχημα ζευγαριού που έπεσε στον γκρεμό! (photo)

Τι συνέβη;

19 Απριλίου 2019 11:06
Σαντορίνη: To τρομακτικό δυστύχημα ζευγαριού που έπεσε στον γκρεμό! (photo)

Οι νεαροί Τόμπι και Μίλι, δάσκαλοι από τη Βρετανία, είναι το ζευγάρι που έχασε τη ζωή του την περασμένη Κυριακή στη Σαντορίνη, όταν η «γουρούνα» στην οποία επέβαιναν έπεσε σε γκρεμό βάθους 200 μέτρων.
«Ο οδηγός προσπάθησε να κάνει αναστροφή στη μέση του δρόμου αλλά έκανε λάθος υπολογισμό», είπε στην εφημερίδα Sun εργαζόμενος από το γραφείο ενοικιάσεων του οχήματος, αναφέροντας τα αίτια του δυστυχήματος.

Εβαλε όπισθεν και έπεσε στον γκρεμό
«Έβαλε όπισθεν στη "γουρούνα" και έκανε πίσω πιστεύοντας ότι είχε αρκετό χώρο, αλλά μέχρι να αντιληφθεί ότι είχε κάνει λάθος, το βάρος του οχήματος παρέσυρε το ζευγάρι στη χαράδρα. Στο σημείο δεν υπήρχε κάποιο κάγκελο ή κάποιος τοίχος», πρόσθεσε ο εργαζόμενος.


Η Μίλι και ο Τόμπι σε παλιές ανέμελες στιγμές
Συγγενείς του ζευγαριού περιγράφουν πόσο αγαπημένοι και ευτυχισμένοι ήταν. «Είχαν παντρευτεί τον Αύγουστο του 2017 και ήταν αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον», δήλωσε ο πατέρας του Τόμπι.
Το ζευγάρι είχε παντρευτεί τον Αύγουστο του 2017
Ήταν και οι δύο δάσκαλοι. Η Μόλι δίδασκε σε καθολικό δημοτικό σχολείο στην πόλη Βόξολ, ενώ ο Τόμπι δίδασκε ιστορία σε σχολείο στο Μπρίξτον και τους αγαπούσαν πολύ οι μαθητές τους.

28 χρόνια πριν έπεσε γέφυρα στον Αχελώο σκοτώνοντας μαθητές!

28 χρόνια συμπληρώθηκαν από την μοιραία εκείνη μέρα που η ήσυχη πόλη του Αγρινίου «πάγωσε» , στο άκουσμα της είδησης ότι λεωφορείο με μαθητές έπεσε στην γέφυρα του Αχελώου.

Ήταν περίπου στις αρχές Απρίλη του 1991 όταν η τρίτη τάξη του Λυκείου Μπραχαμίου Αττικής, με 55 μαθητές, ξεκίνησε για μαθητική εκδρομή με προορισμό την Κέρκυρα.

Ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου Ανάργυρος Σταματόπουλος, 39 ετών τότε, οδηγούσε με μικρή ταχύτητα. Μόλις το λεωφορείο περνούσε πάνω από τη γέφυρα Αχελώου , έξω από το Αγρίνιο, έπαθε βλάβη το μπροστινό σύστημα του οχήματος. Εσκασε η αριστερή φούσκα με αποτέλεσμα το βαρύ αυτοκίνητο να μην υπακούσει στο τιμόνι του οδηγού.


Μια πολύ σπάνια βλάβη, ο ίδιος ο οδηγός είχε πει τότε ότι «τέτοιες βλάβες συμβαίνουν μία στις χίλιες» και ότι μάλιστα μόλις πριν από λίγες ημέρες το λεωφορείο είχε περάσει από τεχνικό έλεγχο σε ΚΤΕΟ. Το λεωφορείο έπεσε από ύψος πέντε μέτρων, αφού πρώτα έσπασε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα της γέφυρας.

Κατρακύλησε, ντεραπάρισε και αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν τέσσερις μαθητές, οκτώ τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι 37 ελαφρότερα, ανάμεσά τους και δύο συνοδοί καθηγητές.

Μετά το δυστύχημα, ο τότε υπουργός Παιδείας, Γιώργος Σουφλιάς, είχε ανακοινώσει ότι απέστειλε τηλεγράφημα σε όλα τα Λύκεια της χώρας με εντολές να μην ξεκινούν οι εκδρομές νυχτερινές ώρες.Τότε πολλά λύκεια της Αιτωλοακαρνανίας είχαν αναβάλει τις μαθητικές εκδρομές.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ρόδος: Παράτησε Ι.Χ. με λαθραία τσιγάρα και το έσκασε!

Θεσσαλονίκη: Έκρυβε πάνω από 19.000 πακέτα με λαθραία τσιγάρα!

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr για τη Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share