Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τι καιρό θα κάνει σήμερα 19/4; Που αναμένονται βροχές και καταιγίδες;

Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

19 Απριλίου 2019 07:15
Τι καιρό θα κάνει σήμερα 19/4; Που αναμένονται βροχές και καταιγίδες;

Βροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός την Παρασκευή(18/4) σε πολλές περιοχές της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, στα βορειοανατολικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.
Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικές βροχές στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.
Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ
Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοανατολικοί 4 με 5 στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις απογευματινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα Βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη τοπικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: Βόρειοι Βορειοανατολικοί 3 με 5 στα ανατολικά και τα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα στα βόρεια.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Καιρός Πάσχα: Η πρόβλεψη του Τάσου Αρνιακού για την Μ. Εβδομάδα και την Ανάσταση!

Τι προβλέπει ο γνωστός μετεωρολόγος;

15 Απριλίου 2019 14:02

Ο μετεωρολόγος του Ant1, Τάσος Αρνιακός προέβλεψε τον καιρό που θα κάνει τις επόμενες ημέρες και έκανε μία πρώτη πρόβλεψη για τον καιρό του Πάσχα και της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ο Τάσος Αρνιακός μίλησε για νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά σήμερα Δευτέρα με βροχές και ισχυρές καταιγίδες οι οποίες είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν το βράδυ από τα βόρεια. Την Τρίτη συνεχίζεται η κακοκαιρία με ηπιότερα φαινόμενα στα ηπειρωτικά ενώ από την Τετάρτη και μετά τα φαινόμενα δεν θα εκλείψουν τελείως αλλά θα περιοριστούν σε ένταση και έκταση.

Ο Τάσος Αρνιακός τόνισε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι την Κυριακή των Βαΐων θα συνεχιστεί αυτή η αστάθεια του καιρού, τονίζοντας ωστόσο ότι όπως όλα δείχνουν, το Πάσχα ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά καλός.

Στα "λευκά" η Ελλάδα Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα, έχει λαλήσει ο καιρός! Απίστευτο κι όμως αληθινό! Λέτε να μας την «σκάσει» ο καιρός;

Την Μεγάλη Βδομάδα φαίνεται ότι περιορίζεται αρκετά η αστάθεια του καιρού και συγκεκριμένα από τη Μεγάλη Δευτέρα η θερμοκρασία αρχίζει σιγά σιγά και ανεβαίνει, περίπου ένα βαθμό κάθε μέρα.

Σύμφωνα πάντα με τον γνωστό μετεωρολόγο, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουμε κάποιο έκτακτο και ισχυρό φαινόμενο αλλά ούτε και κρύο το Πάσχα.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι από το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων θα είναι σε θέση να έχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα και να πει με μεγάλες λεπτομέρειες τι καιρό θα κάνει την Κυριακή του Πάσχα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share