Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Οι διάλογοι που οδήγησαν στη σύλληψη!

Ηχογραφημένες συνομιλίες εμπλεκομένων στην "μαφία των φυλακών"!

18 Απριλίου 2019 21:31
Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Οι διάλογοι που οδήγησαν στη σύλληψη!

Διάλογοι φωτιά ανάμεσα σε κατηγορούμενους και εμπλεκόμενους στην υπόθεση της "μαφίας των φυλακών" που έχουν καταγραφεί από τον "κοριό" της Αντιτρομοκρατικής αποτελούν βασικό στοιχείο σε βάρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ο οποίος συνελήφθη νωρίς το απόγευμα μετά από ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τον ειδικό εφέτη - ανακριτή, Ευ. Νικόπουλο που χειρίζεται την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διάλογοι, στους οποίους ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρεται με το μικρό του όνομα δεν είναι το μόνο στοιχείο σε βάρος του - φέρεται να υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που ακόμη δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αλλά βεβαίως περιλαμβάνονται στη δικογραφία και είναι αυτά που οδήγησαν στην έκδοση του εντάλματος τόσο σε βάρος του κ.Λυκουρέζου, όσο και σε βάρος του δικηγόρου Θεόδωρου Παναγόπουλου, ο οποίος ακόμη δεν έχει συλληφθεί.

Οι επιβαρυντικοί διάλογοι για τον κ.Λυκουρέζο, που έδωσε στη δημοσιότητα το Open, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων αναφέρουν:

"Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700... Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος. (είναι τα ονόματα των δύο ποινικολόγων) Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;"

σύλληψη Λυκουρέζου

Σε άλλο διάλογο γίνεται η εξής αναφορά:

"Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;"

Στους διαλόγους μεταξύ εμπλεκομένων στην υπόθεση ο κ. Λυκουρέζος αναφέρεται με το μικρό του όνομα, ωστόσο, σύμφωνα με τη δικογραφία "ταυτοποιείται" ότι τον αφορούν από άλλα στοιχεία της δικογραφίας που μένει να φανούν και να αξιολογηθούν στην εξέλιξη της υπόθεσης.

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Στον ειδικό ανακριτή την Παρασκευή!

Στον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή θα μεταβεί το πρωί της Παρασκευής ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο γνωστός ποινικολόγος συνελήφθη μετά την κατάθεσή του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία για την μαφία των φυλακών και βρίσκεται στη ΓΑΔΑ. Εκεί θα παραμείνει απόψε και στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να μεταφερθεί στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή για να του απαγγελθούν κατηγορίες.

undefined

Μετά τα όσα κατέθεσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για την μαφία των φυλακών, υπήρξαν στοιχεία που οδήγησαν τον εισαγγελικό λειτουργό να αποφασίσει τη σύλληψή του για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Ο Εφέτης Ειδικός Ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος, αποδίδει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο. Την ίδια ώρα ένταλμα σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή έχει εκδοθεί και για τον δικηγόρο Θεόδωρο Παναγόπουλο.

Yπενθυμίζεται πως ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ήταν συνήγορος του 65χρονου προσωρινά κρατούμενου δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό μεταξύ άλλων την εκβίαση για την απόσπαση χρημάτων του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Kατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος!

Μαφία φυλακών Κορυδαλλού: Τι δήλωσε ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος;

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr για την Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ!

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share