Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Στον ειδικό ανακριτή την Παρασκευή!

Ποιες κατηγορίες θα απαγγελθούν;

18 Απριλίου 2019 21:14
Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Στον ειδικό ανακριτή την Παρασκευή!

Στον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή θα μεταβεί το πρωί της Παρασκευής ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο γνωστός ποινικολόγος συνελήφθη μετά την κατάθεσή του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία για την μαφία των φυλακών και βρίσκεται στη ΓΑΔΑ. Εκεί θα παραμείνει απόψε και στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να μεταφερθεί στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή για να του απαγγελθούν κατηγορίες.


Μετά τα όσα κατέθεσε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για την μαφία των φυλακών, υπήρξαν στοιχεία που οδήγησαν τον εισαγγελικό λειτουργό να αποφασίσει τη σύλληψή του για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Ο Εφέτης Ειδικός Ανακριτής Ευτύχης Νικόπουλος, αποδίδει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο. Την ίδια ώρα ένταλμα σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή έχει εκδοθεί και για τον δικηγόρο Θεόδωρο Παναγόπουλο.

Yπενθυμίζεται πως ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ήταν συνήγορος του 65χρονου προσωρινά κρατούμενου δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό μεταξύ άλλων την εκβίαση για την απόσπαση χρημάτων του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου.

Κι άλλη σύλληψη δικηγόρου μετά του Αλέξανδρου Λυκουρέζου!

Οι δύο δικηγόροι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για απόπειρα εκβίασης
Ραγδαίες εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της μαφίας των φυλακών, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης (18/4) συνελήφθη μετά την κατάθεσή του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, o γνωστός ποινικολόγος και δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος.
Για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για απόπειρα εκβίασης διώκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο δικηγόροι για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, Ευ. Νικόπουλο, που χειρίζεται την υπόθεση της μαφίας των φυλακών

Να σημειωθεί ότι η αντιτρομοκρατική είναι η υπηρεσία που ασχολείται με την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Αλέξης Κούγιας: Ποιους δικηγόρους ήθελε μπροστά στον ανακριτή πριν τη σύλληψη του Λυκουρέζου!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού μετά τη σύλληψη του δικηγόρου Αλέξανδρου Λυκουρέζου.

Το «παρασκήνιο» της υπόθεσης της φερόμενης εμπλοκής δικηγόρων στην υπόθεση της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού» είναι πλούσιο καθώς ο προφυλακιστέος δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος που κατηγορείται πως εμπλέκεται είχε ζητήσει μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια να καλέσει ο ανακριτής τον κ. Λυκουρέζο.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Κούγιας στο υπόμνημα που είχε καταθέσει στον ειδικό Εφέτη Ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο, με κοινοποίηση προς την ηγεσία του Υπ.Δικαιοσύνης, τον πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών και τον πρόεδρο του ΔΣΑ, για λογαριασμό του Γιώργου Αντωνόπουλου ζήτησε να κληθούν να καταθέσουν εκτός από τον κ. Λυκουρέζο και οι δικηγόροι:

Θέμης Σοφός «προκειμένου να εξηγήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες επισκέφτηκε τον Αριστείδη Φλώρο στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού τον Ιούλιο του 2017»

Ηλίας Αναγνωστόπουλος, «προκειμένου να καταστεί σαφές ότι εγώ ουδέποτε άμεσα ή έμμεσα απαίτησα από τον Αρ. Φλώρο ή το Μ. Ζαφειρόπουλο οικονομικά ανταλλάγματα, για να μην παρασταθώ ως πολιτικώς ενάγων»,

Τάκης Μπαλτάκος «προκειμένου να καταθέσει για τη συνάντηση που είχαμε σε καφετέρια με τον Αριστείδη Φλώρο στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014, να εξηγήσει πώς και γιατί έγινε αυτή η συνάντηση και να περιγράψει τη συναισθηματική κατάσταση και τις εκφράσεις του Φλώρου κατά την αποχώρησή του, όταν του δήλωσα ότι δεν αποδέχομαι τη διαιτητική επίλυση της διαφοράς μεταξύ ΛΑΓΗΕ Α.Ε και ΕΝΕΡΓΚΑ Α.Ε.»

Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος!

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνελήφθη μετά την κατάθεσή του στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία για την μαφία των φυλακών.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Λυκουρέζος είχε καταθέσει στην Αντιτρομοκρατική και ενώπιον του ανακριτή. Μετά τα όσα κατέθεσε, υπάρξαν στοιχεία που οδήγησαν τον εισαγγελικό λειτουργό αποφασίστηκε η σύλληψή του για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών. Είναι ο δεύτερος δικηγόρος που κατηγορείται για την συγκεκριμένη υπόθεση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share