Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παναγία των Παρισίων: Εντοπίστηκε ο μπαμπας με την κορούλα του που έγινε viral!

Η αναζήτηση τελείωσε!

18 Απριλίου 2019 20:34
Παναγία των Παρισίων: Εντοπίστηκε ο μπαμπας με την κορούλα του που έγινε viral!

«Η αναζήτηση τελείωσε. Η φωτογραφία έφτασε στον μπαμπά και την οικογένεια», έγραψε η 23χρονη Μπρουκ Γουίνδσορ, για την viral φωτογραφία που τράβηξε μία ώρα πριν ξεκινήσει η καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων. Παναγία των Παρισίων: Εκμεταλλέυονται τη μεγάλη καταστροφή πουλώντας μπλουζάκια και κούπες

Αν και η αναζήτηση τελείωσε, ο πατέρας θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Όμως ευχαρίστησε την Μπρουκ για την «υπέροχη φωτογραφία» και της είπε ότι θα βρουν ένα «ξεχωριστό μέρος» για να τη βάλουν.


Η φωτογραφία δείχνει τον μπαμπά να παίζει ανέμελα με την κόρη του. Η φωτογράφος, που βρισκόταν εκεί, προσπαθούσε εδώ και δύο ημέρες να ανακαλύψει την ταυτότητα του μπαμπά, προκειμένου να φτάσει σε αυτόν η φωτογραφία, που τραβήχτηκε λίγο πριν η Notre Dame τυλιχθεί στις φλόγες.
«Με προσέγγισε, εδώ στο twitter. Ήξερα ότι μπορείτε να τα καταφέρετε», έγραψε η Μπρουκ, που ευχαρίστησε τους χρήστες για τη βοήθειά τους. Άλλωστε κι αυτοί δεν έκαναν λίγα. Η ανάρτηση με τη φωτογραφία αναδημοσιεύτηκε πάνω από 224.000 φορές, ενώ δέχθηκε πάνω από 468.000 likes.

Παναγία των Παρισίων: Kαι όμως κάποιοι βλέπουν στις φλόγες τον...Ιησού!

Μία εικόνα που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδικτύο, μέσα από τη φλεγόμενη Παναγία των Παρισίων,έχει γίνει viral!

Μία γυναίκα από τη Σκωτία, ισχυρίζεται πως σε μία εικόνα του φλεγόμενου Καθεδρικού Ναού βλέπει τη φιγούρα του Ιησού.

«Μπορεί το μυαλό να μου παίζει παιχνίδια, αλλά παιδιά κοιτάξτε προσεκτικά αυτή τη φωτογραφία. Τι βλέπετε;», σχολίασε η 38χρονη γυναίκα, όπου έχει κυκλώσει και το σημείο στο οποίο λέει πως βλέπει τον Ιησού.

Δεκάδες φίλοι της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να συμφωνήσουν μαζί της, λέγοντας πως κι εκείνοι βλέπουν την ίδια φιγούρα μέσα στην Παναγία των Παρισίων.

«Παρατηρώντας τη φωτογραφία το βράδυ της Δευτέρας, συγκλονίστηκα με αυτό που έβλεπα. Κοιτάζω πραγματικά μια πολύ ζωντανή εικόνα. Πιστεύω θα φέρει παρηγοριά στους ανθρώπους του Παρισιού και όλο τον κόσμο σε μια τέτοια δυσάρεστη στιγμή», πρόσθεσε.

Παναγία των Παρισίων: Ο ναός «σύμβολο» δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ξανά αυτό που ήταν τους τελευταίους οκτώ αιώνες!

Η Παναγία των Παρισίων δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ξανά αυτό που ήταν!

Αυτή φαίνεται να είναι η θλιβερή εκτίμηση των περισσοτέρων ειδικών (ιστορικών, αρχαιολόγων, συντηρητών, αλλά και διεπιστημονικών ομάδων) που ασχολούνται με τον καθεδρικό ναό, μετά την πυρκαγιά που έχει ήδη χαρακτηρισθεί ως η «πολιτιστική 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης».

Παρόλο που έχουν διασωθεί σημαντικά κειμήλια της Notre Dame, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα το βαθμό της ζημιάς που έχουν υποστεί τα θεμέλια του ναού.

Ήδη, οι πρώτοι συντηρητές εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις πιθανές ζημιές που έχει υποστεί η πέτρα που αποτελεί βασικό δομικό υλικό του ναού, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν λόγω της φωτιάς και του νερού που χρησιμοποίησαν οι πυροσβέστες, ενδέχεται να έχει προκαλέσει ρωγμές στο εσωτερικό του τοίχου, με αποτέλεσμα να εγείρονται ερωτήματα ακόμα και για τη στατική επάρκεια του ναού.

Είναι εφικτή η ανακατασκευή του ναού σε πέντε χρόνια;

Ένα από τα μεγαλύτερα πλέον ερωτήματα, μετά την αποφυγή της πλήρους καταστροφής του συμβόλου της χριστιανοσύνης, είναι το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την μερική έστω αποκατάσταση των ζημιών αλλά και το κόστος που θα απαιτηθεί για ένα τέτοιο τιτάνιο έργο. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα ανέλθει σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Οι δωρεές πιθανότατα θα καλύψουν το ποσό. "Αυτή τη φορά, δεν θα μας λείψουν τα χρήματα", σχολίασε ο δημοσιογράφος Στεφάν Μπερν, γνωστός για τις πολιτιστικές εκπομπές του στη γαλλική τηλεόραση, αναφερόμενος στη δυσκολία να βρεθούν χρηματοδότες για άλλους πολιτιστικούς θησαυρούς που κινδυνεύουν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επιθυμεί να έχει επισκευαστεί ο ναός το αργότερο σε πέντε χρόνια. Όταν η Γαλλία θα φιλοξενεί τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο οι εδικοί έχουν αντίθετη γνώμη.

Σύμφωνα με άλλους ειδικούς που μιλούν σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, θα πρέπει πρώτον να υπάρξει έρευνα για τη στατική επάρκεια του ναού, δεύτερον να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα σε συντηρητές, μηχανικούς, αρχιτέκτονες και τεχνικές εταιρείες και τρίτον να βρεθεί ο τρόπος κατασκευής μιας προσωρινής οροφής.

Θα χρειαστεί βοήθεια από όλους τους Ευρωπαίους τεχνίτες

Οι γαλλικές αρχές σκέφτονται να απευθύνουν έκκληση σε όλους τους τεχνίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (όσους ειδικεύονται στην πέτρα, στον σίδηρο, στο ξύλο και στο γυαλί) ώστε να συνδράμουν στην αποκατάσταση αυτού του συμβόλου της ευρωπαϊκής χριστιανικής ιστορίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share