Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Παναγία των Παρισίων: Αυτά ήταν τα αίτια της Πυρκαγιάς!

Η επίσημη ανακοίνωση!

18 Απριλίου 2019 19:34
Παναγία των Παρισίων: Αυτά ήταν τα αίτια της Πυρκαγιάς!

Σύμφωνα με Γάλλους αξωματούχους, η πυρκαγιά που προκάλεσε την εκτεταμένη καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων οφείλεται πιθανότατα σε βραχυκύκλωμα. Περισσότερα σε λίγο!

Εκεί θα προσεύχονται οι Παριζιάνοι μέχρι να φτιαχτεί η Παναγία των Παρισίων...

Όλος ο κόσμος είναι συγκλονισμένος μετά τη φωτιά της Παναγιάς των Παρισίων. Μην ξεχνάμε ότι η Notre Dame εκτός από μνημείο είναι και ναός. Και όχι οποιοσδήποτε ναός, είναι ο καθεδρικός ναός του Παρίσιου.

Καθημερίνα χιλιάδες πιστοί την επισκέπτονται για να προσευχηθούν. Να σας θυμίσουμε ότι τώρα στη Γαλλία είναι Μεγάλη εβδομάδα και η Notre Dame ακολουθούσε το μαρτύριο του Θεανθρώπου με πολλές λειτουργίες μέχρι την ημέρα του Πάσχα.

Μεγάλο πλήγμα λοιπόν, για τους πιστούς που δεν μπορουν να μπουν στο ναό να προσευχηθουν.

Έτσι σήμερα ο επικεφαλής αρχιερέας της Παναγίας των Παρισίων Πατρίκ Σοβέτ είπε ότι θα υπάρξει μια ξύλινη κατασκευή στον προαύλιο χώρο της Παναγίας για όσο κρατήσουν οι εργασίες.

"Δεν μπορούμε να πούμε ο Καθεδρικός θα κλείσει για πέντε χρόνια και τέλος" εξηγεί ο επικεφαλής αρχιερέας σε τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Πέμπτης. «Κάπως έτσι διερωτήθηκα: “Δεν θα μπορούσα να χτίσω έναν προσωρινό καθεδρικό στον προαύλιο χώρο;» συμπληρώνει ο Σοβέτ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share