Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κρήτη: Zωοκλέφτες έχουν αρπάξει πάνω από 7000 ζώα!

Τι συνέβη;

18 Απριλίου 2019 14:13
Κρήτη: Zωοκλέφτες έχουν αρπάξει πάνω από 7000 ζώα!

Ανάστατοι είναι κάτοικοι και κτηνοτρόφοι στην περιοχή του Λασιθίου μετά και την τελευταία μεγάλη ζωοκλοπή που σημειώθηκε πριν από λίγες ώρες στην περιοχή Λαγκαδάκι στο Καλό Χωριό, Ιεράπετρας Κρήτης.
Όπως λένε οι ίδιοι, η υπόθεση έχει φτάσει στο απροχώρητο αφού τον τελευταίο χρόνο ούτε λίγο ούτε πολύ, ζωοκλέφτες, έχουν κλέψει 7.000 ζώα στην ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου.

Χαρακτηριστικά όπως καταγγέλλει στο neakriti.gr η Μαρία Σώρου, κάτοικος στην Κρούστα και συνάμα παθούσα, το ποτήρι της οργής όπως αναφέρει έχει ξεχειλίσει, βλέποντας τις περιουσίες τους να ρημάζουν και τα ζώα τους να "εξαφανίζονται" από την μία στιγμή στην άλλη.

«Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση με τους ζωοκλέφτες. Εμένα πέρυσι τον Αύγουστο μου έκλεψαν 130 ζώα. Δεν γίνεται να ζούμε μέσα στην αγωνία και το άγχος μη χάσουμε τα ζώα μας. Επιτέλους, να επέμβει η Δικαιοσύνη. Ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις ζωοκλοπές;».

Το είχε κάνει σύστημα: Διέρρηξε 7 φορές το ίδιο ναό!

Καταλαβαίνουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και τα οικονομικα περιορισμένα αλλά ο συγκεκριμμένος νεαρός το είχε κάνει σύστημα. Για 2 μήνες "εβγαζε" τα έξοδα του καθώς όχι 1 όυτέ 2 αλλά 7 φορές διέρρηξε ναούς στην Ηγουμενίτσα.

Έβγαζε επί δυο μήνες «χαρτζιλίκι» αδειάζοντας τα παγκάρια τεσσάρων εκκλησιών στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας ένας 26χρονος ιερόσυλος, ο οποίος είχε χτυπήσει συνολικά επτά φορές τους συγκεκριμένους ναούς!

Όμως, η δράση του εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας.

Από τις 16 Φεβρουαρίου ως την περασμένη Τρίτη, ο νεαρός Έλληνας είχε διαρρήξει τρεις φορές την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Ηγουμενίτσα, δύο φορές το ναό του Αγίου Αθανασίου στη θέση Πυρί Ηγουμενίτσας και μια φορά την εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Γραικοχώρι.

Ωστόσο, εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όταν αποπειράθηκε να διαρρήξει το εξωκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στο Λαδοχώρι αλλά έγινε αντιληπτός και έσπευσε να εξαφανιστεί.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας εντόπισαν τον ιερόσυλο στην Ηγουμενίτσα, λίγες ώρες μετά την απόπειρα, του πέρασαν χειροπέδες και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Πάντως, εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει εισβάλει και σε άλλους ναούς της περιοχής.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αίγιο: Έκλαψαν χρηματοκιβώτιο από κατάστημα της ΔΕΗ!

Μεσολόγγι: Πήραν ολόκληρο το ΑΤΜ και έφυγαν!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο το κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share