Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Eκκενώνεται η Ακρόπολη!

Τι συνέβη;

18 Απριλίου 2019 13:49
Eκκενώνεται η Ακρόπολη!

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 18 Απριλίου, οι τουρίστες που ήταν στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης ειδοποιήθηκαν να εκκενώσουν το χώρο, λόγω της βροχόπτωσης, που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή και για προληπτικούς λόγους, όπως ειπώθηκε, μετά το χθεσινό περιστατικό με τον κεραυνό, που έπεσε στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο.

Το αποτέλεσμα ήταν εκατοντάδες τουρίστες να χάσουν την περιήγηση και την ξενάγηση στην Ακρόπολη, προκαλώντας προβλήματα στα οργανωμένα γκρουπ, που είχαν για σήμερα τα ταξιδιωτικά γραφεία.

Μέχρι στιγμής, δεν δίνεται καμιά πληροφορία, για το ποιος έλαβε αυτήν την απόφαση. Το μόνο που έγινε γνωστό, είναι ότι σήμερα πολύ δύσκολα θα ανοίξει ο αρχαιολογικός χώρος, αν και από ξεναγούς γίνεται λόγος για "ελάχιστες σταγόνες" βροχής που έπεφταν στο χώρο την ώρα, που ειδοποιήθηκαν οι επισκέπτες να εκκενώσουν το χώρο.

Επίσης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων Γιώργος Μαυρικόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση των τριών αλεξικέραυνων της Ακρόπολης, εκτιμώντας ότι ο χώρος πρέπει να μείνει κλειστός μέχρι να ελεγχθεί η κατάσταση του αλεξικέραυνου στο Ερέχθειο.

Προφανώς, οι έλεγχοι αυτοί πρέπει να γίνουν για να διαπιστωθεί κατά πόσο τα αλεξικέραυνα που υπάρχουν στην Ακρόπολη καλύπτουν την ασφάλεια των επισκεπτών ή αν πρέπει να τοποθετηθούν νέα συστήματα ασφαλείας.

Το μόνο, βεβαίως, που δεν μπορεί να γίνεται, είναι, με τις πρώτες σταγόνες βροχής, να κλείνει η Ακρόπολη. Αντιλαμβάνεται ο καθένας την τεράστια ζημιά, που θα υποστεί ο ελληνικός τουρισμός και οι επιχειρήσεις που δραστηριοπούνται με τουρ στην Ακρόπολη, εάν, όποτε ψιχαλίζει ή βρέχει, κλείνει αυτό το παγκόσμιο μνημείο.

Ελπίζουμε να μην φτάσουμε στο σημείο να γίνονται σπονδές στον Δία, ο οποίος, όπως πιστεύονταν στην αρχαιότητα εξέφραζε την οργή του ρίχνοντας κεραυνούς, ώστε να μην βρέχει και να ρίχνει κεραυνούς τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης..

"Τίποτα δεν προφυλάσσει τα φυλάκια" - Σοκάρουν οι μαρτυρίες των εργαζομένων για τον κεραυνό που χτύπησε στην Ακρόπολη! (Video)

«Ήταν γεμάτη αίματα. Είχαν καεί τα μαλλιά της. Προσπαθούσε να σηκωθεί», η περιγραφή των συναδέλφων της άτυχης γυναίκας συγκλονίζουν! Κεραυνός χτύπησε τα εκδοτήρια εισιτηρίων στηνΑκρόπολη που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματισθούν τέσσερις άνθρωποι..

Οι εργαζόμενοι που αντίκρισαν και βοήθησαν την γυναίκα που κάηκε καταγγέλλουν ότι τίποτα δεν προφυλάσσει τα φυλάκια της Ακρόπολης και ότι είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία τους!

Οι δύο άτυχες γυναίκες που τραυματίστηκαν είχαν μπει στα φυλάκια για να προφυλαχθούν από την βροχή αλλά δυστυχώς ο κεραυνός που χτύπησε την Ακρόπολη έκαψε τελείως τα φυλάκια και προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα σε αυτές..

Η γυναίκα που τραυματίστηκε σοβαρά ζαλίστηκε και έχασε τις αισθήσεις της όταν ο κεραυνός χτύπησε το φυλάκιο που είχε μπει μέσα για να προστατευτεί.. Η 52χρονη γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό και έδειξε τα σημάδια στο σώμα της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ευτυχώς την βοήθησε ένας Κινέζος τουρίστας.

Ο πατέρας της 24χρονης μίλησε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου "Μαζί σου" και μιλάει για την κόρη του που είχε πιάσει πρόσφατα δουλειά εκεί..

Έχει κάποιες αμυχές στα χέρια και στον σβέρκο η 24χρονη κοπέλα από τα σπασμένα τζάμια από το φυλάκιο δήλωσε ο πατέρας της άτυχης κοπέλας..Σαφώς σαστισμένος από αυτό που συνέβη στην κόρη του ο πατέρας δεν μπορούσε να περιγράψει με ηρεμία τι έγινε..

Οι συνάδελφοι των δυο άτυχων γυναικών καταγγέλλουν και δείχνουν τα καμμένα ρούχα, λέγοντας πως τα φυλάκια είναι ολοσχερώς καμμένα και ότι δεν υπάρχουν επαρκή μέτρα ασφαλείας.. Τέλος, καταγγέλλουν ότι δεν έχουν γίνει μάλλον οι απαιτούμενες ενέργειες συντήρησης στο αλεξικέραυνο ή στις γειώσεις..

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share