Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Άντρας εισήλθε στον καθεδρικό ναό Σεντ Πάτρικ με μπιτόνια βενζίνης και αναπτήρα!

«Γνωστός» στην αστυνομία ο 37χρονος!

18 Απριλίου 2019 12:55
Συναγερμός στις ΗΠΑ: Άντρας εισήλθε στον καθεδρικό ναό Σεντ Πάτρικ με μπιτόνια βενζίνης και αναπτήρα!

Ενας άνδρας συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης αφού εισήλθε στον καθεδρικό ναό Σεντ Πάτρικ στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης με δύο μπιτόνια βενζίνη και αναπτήρες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το περιστατικό σημειώνεται στον απόηχο της πυρκαγιάς στην Παναγία των Παρισίων, ενώ ο άνδρας δήλωσε ότι θέλησε να κόψει δρόμο μέσα από τον καθεδρικό ναό, διότι το αυτοκίνητό του είχε μείνει από βενζίνη... Η αστυνομία θεώρησε τις εξηγήσεις του «συγκεχυμένες και αόριστες».

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Άντρας εισήλθε στον καθεδρικό ναό Σεντ Πάτρικ με μπιτόνια βενζίνης και αναπτήρα!

«Δεν γνωρίζουμε ποια ήταν η ψυχική του κατάσταση, τα κίνητρά του», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο άνδρας ήρθε αντιμέτωπος με αστυνομικό που τον ρώτησε πού πήγαινε, ενώ του εξήγησε ότι δεν μπορεί να εισέλθει στην εκκλησία με τα αντικείμενα αυτά. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας εξέτασε το αυτοκίνητό του, το οποίο δεν είχε πρόβλημα βενζίνης και στην συνέχεια τον συνέλαβε.

Ο συλληφθείς είναι 37 ετών και «γνωστός» στην αστυνομία.

Παναγία των Παρισίων: Kαι όμως κάποιοι βλέπουν στις φλόγες τον...Ιησού!

Μία εικόνα που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδικτύο, μέσα από τη φλεγόμενη Παναγία των Παρισίων,έχει γίνει viral!

Μία γυναίκα από τη Σκωτία, ισχυρίζεται πως σε μία εικόνα του φλεγόμενου Καθεδρικού Ναού βλέπει τη φιγούρα του Ιησού.

«Μπορεί το μυαλό να μου παίζει παιχνίδια, αλλά παιδιά κοιτάξτε προσεκτικά αυτή τη φωτογραφία. Τι βλέπετε;», σχολίασε η 38χρονη γυναίκα, όπου έχει κυκλώσει και το σημείο στο οποίο λέει πως βλέπει τον Ιησού.

Δεκάδες φίλοι της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έσπευσαν να συμφωνήσουν μαζί της, λέγοντας πως κι εκείνοι βλέπουν την ίδια φιγούρα μέσα στην Παναγία των Παρισίων.

«Παρατηρώντας τη φωτογραφία το βράδυ της Δευτέρας, συγκλονίστηκα με αυτό που έβλεπα. Κοιτάζω πραγματικά μια πολύ ζωντανή εικόνα. Πιστεύω θα φέρει παρηγοριά στους ανθρώπους του Παρισιού και όλο τον κόσμο σε μια τέτοια δυσάρεστη στιγμή», πρόσθεσε.

Παναγία των Παρισίων: Kαι όμως κάποιοι βλέπουν στις φλόγες τον...Ιησού!

Παναγία των Παρισίων: Ο ναός «σύμβολο» δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ξανά αυτό που ήταν τους τελευταίους οκτώ αιώνες!

Η Παναγία των Παρισίων δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ξανά αυτό που ήταν!

Αυτή φαίνεται να είναι η θλιβερή εκτίμηση των περισσοτέρων ειδικών (ιστορικών, αρχαιολόγων, συντηρητών, αλλά και διεπιστημονικών ομάδων) που ασχολούνται με τον καθεδρικό ναό, μετά την πυρκαγιά που έχει ήδη χαρακτηρισθεί ως η «πολιτιστική 11η Σεπτεμβρίου της Ευρώπης».

Παρόλο που έχουν διασωθεί σημαντικά κειμήλια της Notre Dame, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα το βαθμό της ζημιάς που έχουν υποστεί τα θεμέλια του ναού.

Παναγία των Παρισίων: Ο ναός «σύμβολο» δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ξανά αυτό που ήταν τους τελευταίους οκτώ αιώνες!

Ήδη, οι πρώτοι συντηρητές εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις πιθανές ζημιές που έχει υποστεί η πέτρα που αποτελεί βασικό δομικό υλικό του ναού, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν λόγω της φωτιάς και του νερού που χρησιμοποίησαν οι πυροσβέστες, ενδέχεται να έχει προκαλέσει ρωγμές στο εσωτερικό του τοίχου, με αποτέλεσμα να εγείρονται ερωτήματα ακόμα και για τη στατική επάρκεια του ναού.

Παναγία των Παρισίων: Ο ναός «σύμβολο» δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ξανά αυτό που ήταν τους τελευταίους οκτώ αιώνες!

Είναι εφικτή η ανακατασκευή του ναού σε πέντε χρόνια;

Ένα από τα μεγαλύτερα πλέον ερωτήματα, μετά την αποφυγή της πλήρους καταστροφής του συμβόλου της χριστιανοσύνης, είναι το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την μερική έστω αποκατάσταση των ζημιών αλλά και το κόστος που θα απαιτηθεί για ένα τέτοιο τιτάνιο έργο. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα ανέλθει σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Οι δωρεές πιθανότατα θα καλύψουν το ποσό. "Αυτή τη φορά, δεν θα μας λείψουν τα χρήματα", σχολίασε ο δημοσιογράφος Στεφάν Μπερν, γνωστός για τις πολιτιστικές εκπομπές του στη γαλλική τηλεόραση, αναφερόμενος στη δυσκολία να βρεθούν χρηματοδότες για άλλους πολιτιστικούς θησαυρούς που κινδυνεύουν.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επιθυμεί να έχει επισκευαστεί ο ναός το αργότερο σε πέντε χρόνια. Όταν η Γαλλία θα φιλοξενεί τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο οι εδικοί έχουν αντίθετη γνώμη.

Σύμφωνα με άλλους ειδικούς που μιλούν σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης, θα πρέπει πρώτον να υπάρξει έρευνα για τη στατική επάρκεια του ναού, δεύτερον να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα σε συντηρητές, μηχανικούς, αρχιτέκτονες και τεχνικές εταιρείες και τρίτον να βρεθεί ο τρόπος κατασκευής μιας προσωρινής οροφής.

Θα χρειαστεί βοήθεια από όλους τους Ευρωπαίους τεχνίτες

Οι γαλλικές αρχές σκέφτονται να απευθύνουν έκκληση σε όλους τους τεχνίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, (όσους ειδικεύονται στην πέτρα, στον σίδηρο, στο ξύλο και στο γυαλί) ώστε να συνδράμουν στην αποκατάσταση αυτού του συμβόλου της ευρωπαϊκής χριστιανικής ιστορίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share