Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Παναγία των Παρισίων: Η ΕΚΤ και η Air France θα στηρίξουν το μνημείο!

Οι δωρεές δεν σταματούν!

18 Απριλίου 2019 08:20
Παναγία των Παρισίων: Η ΕΚΤ και η Air France θα στηρίξουν το μνημείο!

Η παγκόσμια κοινωνία έχει υποστει σοκ μετά την θλιβερή φωτιά στην Παναγία των Παρισίων. Μέγαλοι οργανισμοί και ιδιώτες(ακόμα και ένα video game) κατευθείαν προσφέρθηκαν να δώσουν λεφτά ώστε το πανέμορφο μνημείο να ξαναφτιαχτεί!

Και η λίστα όλο μεγαλώνει...

Την ώρα που η γαλλική κυβέρνηση άνοιγε λογαριασμό για να γίνονται δωρεές από τους απλούς πολίτες, οι μεγιστάνες της Γαλλίας, οι εταιρείες κολοσσοί, ακόμη και φορείς του δημοσίου, έσπαγαν τον κουμπαρά και έδιναν εκατομμύρια για την ανακατασκευή της Παναγίας των Παρισίων. Ηδη υπολογίζεται ότι το ποσό που έχει συγκεντρωθεί φθάνει το 1 δισ. ευρώ.

Το χορό έσυραν οι τρεις πλουσιότερες οικογένειες της Γαλλίας -Πινό, Αρνό
Το χορό άνοιξε ο σύζυγός της Σάλμα Χάγιεκ, επικεφαλής του ομίλου Kering, που περιλαμβάνει μεγάλα brands μόδας όπως ο Gucci και ο Yves Saint Laurent, Μπερνάρ Πινό, ο οποίος έδωσε 100 εκατ. ευρώ. Η αξία της περιουσίας της οικογένειας Πινό εκτιμάται στα 37 δισ. δολάρια.

«Χθες το βράδυ, αισθανόμουν όπως οι περισσότεροι Γάλλοι που παρακολουθούσαν την τραγωδία της Νοτρ Νταμ που καιγόταν μπροστά μας και ήμουν τόσο σοκαρισμένος, ανάμεσα σε παιδιά και μεγαλύτερους που όλοι τους έκλαιγαν», δήλωσε ο Πινό στο Euronews την επομένη της φωτιάς.

Ο αιώνιος ανταγωνιστής του... πλειοδότησε δίνοντας τα διπλά 200 εκατ. ευρώ. Ο λόγος για τον Ενρί Πινό επικεφαλής του LVMH που έχει brands όπως η LV. Πρόκειται για τον πλουσιότερο άνδρα στην Ευρώπη με περιουσία που εκτιμάται στα 90 δισ. δολάρια.

«Ο όμιλος LVMH θέτει στη διάθεση του κράτους και των αρμόδιων αρχών όλες τις ομάδες του -συμπεριλαμβανομένων της δημιουργικής, αρχιτεκτονικής και οικονομικής- για να βοηθήσει στο μακρύ έργο ανασυγκρότησης και συγκέντρωσης κεφαλαίων που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη», δήλωσε ο εταιρεία του Αρνό. «Η οικογένεια Αρνό και η ομάδα LVMH θα ήθελαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους σε αυτή την εποχή της εθνικής τραγωδίας και να ενωθούν για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση αυτού του εξαιρετικού καθεδρικού ναού, σύμβολο της Γαλλίας, της κληρονομιάς και της γαλλικής ενότητας».

300 εκατομμύρια από Μπετανκούρ και Total
Η οικογένεια Μπετανκούρ της L'Oreal , προσέφερε επίσης 200 εκατ. ευρώ.
Ο γαλλικός πετρελαϊκός όμιλος Total συμμετείχε δίνοντας 100 εκατ. ευρώ.

Και φυσικά η λίστα δεν σταμάτησε εκεί, καθώς πολλές γαλλικές εταιρείες συμμετείχαν με μεγάλα ποσά στον έρανο που γίνεται για την Παναγία των Παρισίων.

Ενδεικτικά ήδη δήλωσαν πως θα δώσουν χρήματα οι εξής:

Ο διαφημιστικός όμιλος JCDecaux, 20 εκατ. ευρώ.
Η γαλλική τράπεζα Societe Generale θα συμμετέχει με 10 εκατ. ευρώ.
Ο επενδυτής Marc Ladreit de Lacharriere: 10 εκατ. ευρώ.
Οι μεγιστάνες των κατασκευαστικών Martin και Olivier Bouygues: 10 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία Fimalac 10 εκατ. ευρώ
Η τράπεζα Credit Agricole: 5 εκατ. ευρώ.
Ο Αμερικανός επενδυτής Henry Kravis: 8,8 εκατ. ευρώ.
Η ΕΚΤ 9 εκατ. ευρώ
Ο Henry Kravis, συνιδρυτής της KKR, 10 εκατ. δολάρια.
Το πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ της Ιντιάνα 100.000 δολάρια.
Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών πληροφορικής Cap Gemini 1 εκατ. ευρώ.
Ακόμη, δήλωσαν πώς ζυγίζουν το πώς θα συμμετέχουν στην επισκευή της Παναγίας των Παρισίων για να κλείσουν τις «πληγές» που άφησε η φωτιά, οι εξής:

Η κατασκευαστική Vinci
Η γνωστή εταιρεία ελαστικών Michelin
Η γαλλική τράπεζα BNP Paribas
Ο Andrey Andreev, δημιουργός του app Badoo θα προσφέρει όλα τα έσοδα του Απριλίου.

Ερανος από δημόσιο, δήμους και περιφέρειες
Ακόμη και το δημόσιο συμμετέχει με δήμους και περιφέρειες να βγάζουν από τον προϋπολογισμό τους εκατομμύρια και να τα προσφέρουν για τις επισκευές της Παναγίας των Παρισίων.

Ακόμη και ο δήμος του Παρισιού, όπως δήλωσε η Αν Ινταλγκό, θα συμμετάσχει με 50 εκατ. ευρώ, ενώ η περιφέρεια της Auvergne-Rhone Alpes 2 εκατ. ευρώ και η περιφέρεια του Παρισιού Valerie Pecresse 10 εκατ. ευρώ.

Η προσφορά της Air France
H Air France και η κοινοπραξία Air France-KLM ανακοίνωσαν την υποστήριξή τους για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων. Σε ανακοίνωσή τους οι αεροπορικές εταιρείες, αλλά και η κοινοπραξία εξέφρασαν την συμπαράστασή τους.

Μάλιστα ο Μπέντζαμιν Σμιθ, ο CEO της Air France-KLM, η Αν Μαρί Κουντέρκ, πρόεδρος της Air France-KLM, και η Αν Ριγκέλ, CEO of Air France αποφάσισαν πως η εταιρεία θα προσφέρει δωρεάν μεταφορά σε όσους θα πρέπει να μεταβούν στο Παρίσι για να συμμετάσχουν στην αποκατάσταση των ζημιών της Νοτρ Νταμ. Μάλιστα η κοινοπραξία Air France-KLM θα πραγματοποιήσει έρανο προκειμένου και οι πελάτες της να έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν οικονομικά στην προσπάθεια ανοικοδόμησης του ιστορικού μνημείου.

Και φυσικά οι συνεισφορές δεν σταματούν εκεί και δεν περιορίζονται στη Γαλλία.

Στην αποκατάσταση των ζημιών της Νοτρ Νταμ συμμετέχει και η ΕΚΤ
Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ακόμη ότι θα συμμετέχει με κάποιο ποσό για τις επισκευές στην Παναγία των Παρισίων χωρίς να διευκρινίσει το ακριβές ύψος του, ενώ από την άλλη άκρη της Αμερικής, ο Τιμ Κουκ της Apple δήλωσε ότι θα βοηθήσει απλά δεν μας αποκάλυψε τον τρόπο.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στο διάγγελμά του προχθες ανέφερε ότι οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων θα ολοκληρωθούν σε πέντε χρόνια.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/dinoyn-ekat-sti-notr-ntam-apo-ekt-eos-air-france

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share