Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Πορτογαλία: Δεκάδες οι νεκροί μετά την "προσγείωση" τουριστικού λεωφορείου σε στέγη σπιτιού!

Δεν έχουν μάθει ακόμα τα ακριβή αίτια..

18 Απριλίου 2019 07:56
Τραγωδία στην Πορτογαλία: Δεκάδες οι νεκροί μετά την

Το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε εχθές στην Πορτογαλία είχε δεκάδες νεκρούς αφού τουριστικό λεωφορείο "προσγειώθηκε" σε στέγη σπιτιού..

Στους 28 ανέρχονται οι νεκροί από την ανατροπή τουριστικού λεωφορείου, που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο νησί Μαδέρα, στην Πορτογαλία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν ο ραδιοφωνικός σταθμός TSF και το τηλεοπτικό κανάλι SIC TV.

Το λευκό λεωφορείο ανετράπη σε μια κατοικημένη περιοχή στην παράκτια πόλη Κανίκο, περίπου στις 18:30,δήλωσε σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος της πόλης, Φιλίπε Σόουζα.

Για άγνωστους ακόμα λόγους, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου, το οποίο ανατράπηκε και κατέληξε στη στέγη ενός σπιτιού που βρισκόταν κάτω από το δρόμο.

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που συνέβη. Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω τον πόνο αυτών των ανθρώπων», είπε ο Φιλίπε Σόουζα. Διευκρίνισε, δε, ότι οι τουρίστες που επέβαιναν στο λεωφορείο ήταν όλοι Γερμανοί, ωστόσο και κάποιοι πεζοί ενδέχεται επίσης να χτυπήθηκαν από το λεωφορείο.

Ο Πορτογάλος πρόεδρος Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα δήλωσε πάντως στο τηλεοπτικό δίκτυο SIC TV ότι κάποια από τα θύματα είναι από τη Μαδέρα, αλλά οι περισσότεροι είναι Γερμανοί. Ο πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε επίσης ότι θα μεταβεί το βράδυ στη Μαδέρα.

Και η πρεσβεία της Γερμανίας στην Πορτογαλία επιβεβαίωσε ότι Γερμανοί υπήκοοι βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα του τροχαίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Diario de Noticias τα θύματα είναι 11 άνδρες και 17 γυναίκες, όλοι Γερμανοί υπήκοοι. Ο οδηγός και ο ξεναγός, και οι δύο Πορτογάλοι, συγκαταλέγονται στους τραυματίες του δυστυχήματος, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Μιγκέλ Αλμπουκούερκε, πρόεδρος της περιφερειακής κυβέρνησης έστειλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, αναφέροντας ότι «πολλοί ξένοι», βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα.

Τηλεοπτικοί σταθμοί μετέδωσαν ότι στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου 50 άνθρωποι.

Σύμφωνα τέλος με το δήμαρχο της Σάντα Κρουζ, 21 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Πηγή: Cnn.gr

Ανείπωτη τραγωδία στην Πορτογαλία: Ανετράπη τουριστικό λεωφορείο με 28 νεκρούς!

Ανείπωτη τραγωδία στην Πορτογαλία με το απίστευτο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο πορτογαλικό νησί Μαδέρα, μετά την ανατροπή ενός τουριστικού λεωφορείου και τον θάνατο 298 ανθρώπων!

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του νησιού ανέφεραν ότι περίπου 50 άτομα βρίσκονταν στο λεωφορείο κατά τη στιγμή της συντριβής - με τους περισσότερους από αυτούς να πιστεύεται ότι είναι τουρίστες.

Το λεωφορείο έπεσε από το δρόμο και συνετρίβη στην κορυφή ενός σπιτιού το βράδυ της Τετάρτης, αφού ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος σε μια στροφή.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 28, αλλά ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share