Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τρόμος στα Σεπόλια: Με τον φόβο ζουν οι κάτοικοι μετά τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό 85χρονου!

Ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων!

17 Απριλίου 2019 23:59
Τρόμος στα Σεπόλια: Με τον φόβο ζουν οι κάτοικοι μετά τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό 85χρονου!

Με τα καλύτερα λόγια περιγράφουν οι επί χρόνια γείτονες τον 85χρονο Σάββα Θωμίδη που πέθανε στον "Ερυθρό Σταύρο" μετά από άγριο ξυλοδαρμό που δέχθηκε την περασμένη Κυριακή από ληστές στο σπίτι του στα Σεπόλια.

Η φτωχική μονοκατοικία στον αριθμό 425 της οδού Κωνσταντινουπόλεως όπου διέμενε μόνος ο άτυχος ηλικιωμένος παραμένει από το μοιραίο βράδυ αποκλεισμένη, με την ΕΛ.ΑΣ να έχει τοποθετήσει στην ξύλινη πόρτα της εισόδου τρία χαρτιά που ενημερώνουν για την προσωρινή σφράγιση και υπενθυμίζουν το στυγερό ξυλοδαρμό που σημειώθηκε στο εσωτερικό της.

Ο 85χρονος κυρ-Σάββας, όπως τον αποκαλούσαν οι περίοικοι, εντοπίστηκε βαριά τραυματισμένος από έναν γείτονα του στη μονοκατοικία της οδού Κωνσταντινουπόλεως την Κυριακή και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον "Ερυθρό Σταυρό", όπου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών εξέπνευσε χθες, υποκύπτωντας στα βαρύτατα τραύματα που του προκάλεσαν οι αδίστακτοι δράστες.

Ο άνθρωπος που τον εντόπισε -ο οποίος ήταν και αυτός με τον οποίο διατηρούσε την πιο στενή επαφή, αφού τον επισκεπτόταν καθημερινά- έχει δώσει λεπτομερή κατάθεση στις Αρχές, ωστόσο, όπως και οι περισσότεροι περίοικοι είναι σοκαρισμένος.

Όπως λένε, από την περασμένη Κυριακή, οπότε και είδαν το ασθενοφόρο να παραλαμβάνει τον 85χρονο μετά τον ξυλοδαρμό, ζουν με τον φόβο.

«Ήταν ένας μοναχικός και φιλήσυχος άνθρωπος που τις περισσότερες ώρες της ημέρας τις περνούσε σε ένα σκαμπουδάκι δίπλα στην εξώπορτα του ή στο αυτοκίνητο του το οποίο ήταν πάντα παρκαρισμένο ακριβώς μπροστά από τη μονοκατοικία. Ήταν τυπικός και ευγενικός με όλους και πολλοί γείτονες όταν μπορούσαμε τον βοηθούσαμε με τρόφιμα ή άλλον τρόπο», περιγράφει η κυρία Ιωάννα που μένει στη διπλανή πολυκατοικία.

Εξάλλου, άλλοι γείτονες που διαμένουν δίπλα στο σπίτι του θύματος, κατέθεσαν στις Αρχές ότι μερικές ημέρες πριν είχαν παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις αγνώστων στη γειτονιά, κυρίως βραδινές ώρες, ενώ από τον ακάλυπτο τους είχαν διαπιστώσει φθορές στο χώρισμα μεταξύ της πυλωτής της πολυκατοικίας τους και του μαντρότοιχου της οικίας του 85χρονου.

«Ίσως είχαν έρθει νωρίτερα προκειμένου να ελέγξουν πως μπορούν να εισβάλουν στο σπίτι του παππού. Είναι πολύ πιθανό να μπήκαν από τον ακάλυπτο», λένε, προσθέτοντας ότι ο ήχος του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου αποτελεί την τέλεια κάλυψη κάθε θορύβου: «Και όταν 'χτυπάνε' αυτοκίνητα, επιλέγουν να το κάνουν όταν περνάει το τρένο για να μη γίνουν αντιληπτοί λόγω του θορύβου».

Ενδεικτικό της ανασφάλειας που επικρατεί στη γειτονιά είναι ότι οι ένοικοι των διαμερισμάτων του πρώτου ορόφου της εν λόγω πολυκατοικίας, έχουν βάλει συρματόπλεγμα στα μπαλκόνια τους.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών, πάντως, έχει ήδη μπει το υλικό καμερών ασφαλείας παρακείμενων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε πολύ άσχημη κατάσταση καθώς έφερε πολλά κατάγματα σε ολόκληρο το σώμα, ενώ το σπίτι του ήταν ανάστατο κι αυτό αποτελεί ένδειξη ότι στόχος του δράστη ή των δραστών ήταν η ληστεία.

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη γειτονιά του θύματος.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: iefimerida.gr

Διάρρηξη σε βιβλιοπωλείο στα Σεπόλια!

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες εισέβαλαν στο βιβλιοπολείο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Δυρραχίου στα Σεπόλια, αφού παραβίασαν την κεντρική πόρτα. Στη συνέχεια, πήραν χρήματα από την ταμειακή μηχανή και τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Γλυφάδα: Aνατίναξαν ΑΤΜ και διέφυγαν με τα χρήματα!

Κέρκυρα: Ξάφρισαν κανονικότατα ηλικιωμένο!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share