Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Αθώωση για τον Θεόδωρο Τσουκάτο!

Τι ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου;

17 Απριλίου 2019 15:40
Αθώωση για τον Θεόδωρο Τσουκάτο!

Την αθώωση του Θεόδωρου Τσουκάτου για το αδίκημα της συνέργειας σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ ζήτησε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Ελένη Σκεπαρνιά, με μια πρόταση που μπορεί να χαρακτηριστεί... «να σε κάψω Γιάννη να σ´αλειψω λαδι».
Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό ο κ. Τσουκάτος πήρε ένα εκατομμύριο μάρκα το 1999, το οποίο όμως δεν κατευθύνθηκε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, όπως υποστήριξε ο ίδιος απολογούμενος, αλλά σε άγνωστα μέχρι στιγμής πρόσωπα. Σύμφωνα με την κατηγορία, ο πρώην «στρατηγός» του ΠΑΣΟΚ παρείχε άμεση συνδρομή στη δωροδοκία των υπαλλήλων του ΟΤΕ, όπως όμως είπε η εισαγγελέας, ο Χριστοφοράκος και ο Μαυρίδης είχαν δικό τους δίκτυο στον ΟΤΕ και δεν είχαν ανάγκη τη βοήθεια του Τσουκάτου. Βαγγέλης Μαρινάκης: Σε δίκη με άλλους 27 για τους «στημένους αγώνες»!

Για τον τον ίδιο λόγο πρότεινε την αθώωσή του, όπως και των παρένθετων προσώπων των οποίων χρησιμοποιήθηκαν μέσα από τους λογαριασμούς τους έφτασαν τα χρήματα στον Θεόδωρο Τσουκάτο.

Οπως δήλωσε ο συνήγορός του Διονύσης Γκούσκος «η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περι αθώωσης του Θ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής».

Φασαρίες και εντάσεις στη δίκη της δολοφονίας του Πακιστανού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμαν!

Στο χώρο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απώθησαν την ομάδα που λίγο αργότερα αποχώρησε από το μέγαρο του Εφετείου
Κατά τη διάρκεια των αγορεύσεων των δικηγόρων στη δίκη για τη δολοφονίας του Πακιστανού μετανάστη Σαχζάτ Λουκμαν στο Μικτό Ορκωτό Εφετειο της Αθήνας, ομάδα αλληλέγγυων έφτασε στην είσοδο της δικαστικής αίθουσας, φώναξε συνθήματα και πέταξε τρικάκια.

Στο χώρο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απώθησαν την ομάδα που λίγο αργότερα αποχώρησε από το μέγαρο του Εφετείου. Σημειώνεται, ότι μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων αναμένεται η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου για τους δυο δράστες που σε πρωτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε ισόβια.


Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Γλυφάδα: Aνατίναξαν ΑΤΜ και διέφυγαν με τα χρήματα!

Κέρκυρα: Ξάφρισαν κανονικότατα ηλικιωμένο!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις απο την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share