Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Παναγία των Παρισίων: Και όμως...ένα videogame μπορεί να την σώσει!

Το παιχνίδι μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο!

17 Απριλίου 2019 15:02
Παναγία των Παρισίων: Και όμως...ένα videogame μπορεί να την σώσει!

Από το σοκ που προκάλεσε η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων,προσπαθεί να συνέλθει η ανθρωπότητα.

Όταν όμως ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υποστεί ο ναός περεταίρω ζημιές, θα ξεκινήσουν οι προσπάθειες για την αποκατάστασή του.

Η πλήρης αναστύλωση του ναού ίσως να διαρκέσει και δεκαετίες, καθώς το βέλος, η στέγη και ορισμένα ξυλόγλυπτα καταστράφηκαν στη μεγάλη πυρκαγιά. Οι υπεύθυνοι πιθανώς θα βασιστούν κυρίως στην τρισδιάστατη χαρτογράφηση για να φέρουν εις πέρας το εγχείρημά τους. Μάλιστα, θα χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε μέσο τους φανεί χρήσιμο, ακόμη και ένα videogame.

Πρόκειται για το παιχνίδι της Ubisoft, Assassin's Creed, το οποίο μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο. Πολλοί ισχυρίζονται πως η μεγαλύτερη βοήθεια για την αποκατάσταση μπορεί να έρθει από εκεί. Η συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, διότι καταφέρνει να αναπαριστά ιστορικές τοποθεσίες με φοβερή ακρίβεια και λεπτομέρεια.

Ένας από τους τίτλους της σειράς, το «Assassin's Creed Unity», διαδραματίζεται στο Παρίσι, στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης. Η γραφίστας του παιχνιδιού Caroline Miousse χρειάστηκε δύο ολόκληρα χρόνια για να δημιουργήσει ένα πιστό αντίγραφο της Παναγίας των Παρισίων. Μάλιστα, η λεπτομέρεια με την οποία απεικονίζεται το εμβληματικό αυτό κτίριο είναι παροιμιώδης.

Η Miousse με τη βοήθεια ενός ιστορικού κατάφερε να «αντιγράψει« τον καθεδρικό ναό σε κλίμακα 1:1, αλλά και να αναπαραστήσει λεπτομερώς πολλά από τα έργα που βρίσκονται στο εσωτερικό του. Πάντως, το αποτέλεσμα δεν είναι 100% ακριβές, καθώς τα κωδωνοστάσια του ναού προστέθηκαν στη συνέχεια, από την εποχή κατά την οποία διαδραματίστηκαν τα γεγονότα της Γαλλικής Επανάστασης.

Παναγία των Παρισίων: Στο 1 δισ. έφθασαν οι δωρεές για την ανέγερση της!

Πάνω από ένα δισ. ευρώ έχουν ήδη συγκεντρωθεί για την ανέγερση της Παναγίας των Παρισίων η οποία τυλίχθηκε στις φλόγες το βράδυ της Δευτέρας!

Όπως φαίνεται και συγκινώντας τους πλούσιους της Γαλλίας αλλά και του κόσμου που άνοιξαν τον κουμπαρά δίνοντας απλόχερα λεφτά!

Η γαλλική κυβέρνηση αμέσως μετά την καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων άνοιξε ένα λογαριασμό κάνοντας πανεθνικό έρανο για την επισκευή του σπουδαίου γοτθικού ναού.

Την αρχή έκανε ο σύζυγος της Σάλμα Χάγιεκ, αφεντικό του ομίλου μόδας Total που έχει μεταξύ άλλων τον Οίκο Gucci Ενρί Πινό ο οποίος έδωσε 100 εκατ. ευρώ.

Και ακολούθησε το αφεντικό της LVMH Μπερνάρ Αρνό, ο πλουσιότερος άνδρας στη Γαλλία,ο οποίος έδωσε τα διπλά, 200 εκατ. ευρώ.


Ακριβώς το ίδιο τεράστιο ποσό των 200 εκατ. ευρώ έδωσε και ο όμιλος L'Oreal.

Χρήματα έδωσαν επίσης:
ο επενδυτής Marc Ladreit de Lacharriere -10 εκατ. ευρω,
οι μεγιστάνες των κατασκευαστικών Martin καιOlivier Bouygues -10 εκατ. ευρώ.
Η τράπεζα Credit Agricole έδωσε 5 εκατ. ευρώ
Ο Αμερικανός επενδυτής Henry Kravis 8,8 εκατ. ευρώ
Ακόμη δήλωσαν πώς σκέφτονται να συμμετέχουν με χρήματα οι:

Vinci,
Michelin
BNP Paribas

Η Air France πάλι θα συμμετέχει παρέχοντας δωρεάν εισιτήρια σε όποιους έρθουν από οποιοδήποτε σημείο της γης για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

Το τεράστιο ποσό που έχει ήδη συγκεντρωθεί κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι η υπόσχεση του Εμανουέλ Μακρόν ότι η Παναγία των Παρισίων θα επισκευαστεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και θα είναι και πολύ καλύτερη από πριν, εξαιρετικά ρεαλιστική.

«Θα ξαναφτιάξουμε ακόμα πιο όμορφη την Παναγία των Παρισίων και θέλω να ολοκληρωθεί σε πέντε χρόνια, μπορούμε να το κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Μακρόν στο διάγγελμά του, προειδοποιώντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να πέσουν στην παγίδα της βιασύνης.

Συγκεντρώνουν χρήματα για την Παναγία των Παρισίων

Στο μεταξύ, σε λειτουργία βρίσκεται ήδη από το απόγευμα της Τρίτης η ειδικά διαμορφωμένη σελίδα της γαλλικής κυβέρνησης, αναφορικά με την «εθνική συνδρομή» για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων που προανήγγειλε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο διαδικτυακός ιστότοπος υπό την αιγίδα του γαλλικού υπουργείου Πολιτισμού και του κέντρου εθνικών μνημείων δημιουργήθηκε καθώς η σελίδα του Ιδρύματος για την πολιτιστική κληρονομιά της Γαλλίας κατέρρευσε από την τεράστια κίνηση δωρητών τις τελευταίες ώρες.

Κάθε Γάλλος πολίτης που το επιθυμεί μπορεί να μπει στην ιστοσελίδα και επιλέγοντας το πεδίο «κάνε μια δωρεά» να συνεισφέρει το ποσό που μπορεί στην προσπάθεια αποκατάστασης της Παναγίας των Παρισίων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share