Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προαστιακός: Τον Αύγουστο φτάνουν τα πρώτα τρένα στο Αίγιο!

Τρεις νέες στάσεις!

17 Απριλίου 2019 12:25
Προαστιακός: Τον Αύγουστο φτάνουν τα πρώτα τρένα στο Αίγιο!

Μέχρι το Αίγιο θα φτάνει ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος στα τέλη Αυγούστου, από το Κιάτο που σταματάει σήμερα.

Τρεις νέες στάσεις

Περιλαμβάνει τρεις νέους σταθμούς σε Ξυλόκαστρο, Ακράτα και Αίγιο και έξι στάσεις σε Διμηνιό, Λυκοποριά, Λυγιά, Παραλία Πλατάνου, Διακοπτό και Ελίκη.

Η ΕΡΓΟΣΕ ολοκλήρωσε την κατασκευή νέας σύγχρονης υποδομής που περιλαμβάνει 6 σήραγγες συνολικού μήκους 11 χλμ, 8 σήραγγες διαφυγής συνολικού μήκους 1.700μ., 19 σιδηροδρομικές γέφυρες, 63 κάτω διαβάσεις και 10 άνω διαβάσεις και που επιτρέπει την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων τραίνου (άνω των 200 χλμ/ω).

Να σας θυμίσουμε την Nέα Λεωφόρος Ποσειδώνος: Πότε θα δοθεί στην κυκλοφορία!


Σημειολογικά, το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα είναι το πρώτο, μετά από οκτώ χρόνια αναστολής της κυκλοφορίας τρένων στο εν λόγω τμήμα, και σίγουρα με τη δρομολόγηση τρένων στο εγγύς μέλλον, θα συμβάλει στην βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της Βόρειας Πελοποννήσου.

Αφορά σε γραμμή μήκους 72 χλμ.
Το έργο εντάσσεται στο ευρύτερο έργο της ολοκλήρωσης του άξονα ΑΘΗΝΑ (ΣΚΑ ) - ΠΑΤΡΑ / Τμήμα Κιάτο - Πάτρα, που περιλαμβάνει την νέα, σύγχρονη διπλή ηλεκτροκινούμενη σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων.

Με την ολοκλήρωση της γραμμής θα επιτευχθούν μειωμένοι χρόνοι διαδρομής και αναβαθμισμένες υπηρεσίες άνεσης και ασφάλειας κυκλοφορίας.

Έρχονται 5 νέα mall στην Αττική- Δείτε σε ποιες περιοχές!

Πέντε νέα εμπορικά κέντρα αναμένεται να κατασκευαστούν το επόμενο διάστημα στην Αττική!

Πρόκειται για μεγάλες επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ, συνολικής επιφάνειας άνω των 340.000 τετραγωνικών μέτρων,στις οποίες θα περιλαμβάνονται και τις επεκτάσεις δύο υφιστάμενων εμπορικών κέντρων στην πιο πυκνοκατοικημένη περιφέρεια της χώρας.

Εμπορικό κέντρο στον σταθμό του ΟΣΕ στον Πειραιά

Συνολικής έκτασης 40.000 τετραγωνικών μέτρων και προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ θα είναι το εμπορικό κέντρο, που δρομολογείται στον σταθμό του ΟΣΕ στον Πειραιά από την ΓΑΙΟΣΕ.

Θα βρίσκεται πάνω από τον προαστιακό του Πειραιά και, σύμφωνα με τα σχέδια, θα περιλαμβάνονται εμπορικές χρήσεις, χώροι στάθμευσης, πολυχώρος αναψυχής, κεντρική αγορά τροφίμων ενώ ο ανάδοχος (ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από δύο funds) αναμένεται να αναλάβει και τη διαχείριση του έργου για διάστημα 50 ετών.


Ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα του εμπορικού κέντρου είναι η θέση του, με δεδομένη την επέκταση των δρομολογίων του προαστιακού μέχρι τον Πειραιά, την προβλεπόμενη για τις αρχές του 2019 επέκταση του Τραμ και την επέκταση της Γραμμής 3 με ένα σταθμό σε απόσταση 50 μέτρων από το σταθμό του Προαστιακού.

Εμπορικό κέντρο στη Λυκόβρυση

«Εμπορικό κέντρο και κέντρο αναψυχής» 40.000 τετραγωνικών μέτρων, που θα περιλαμβάνει εστιατόρια, καφέ, καθώς και καταστήματα λιανικού εμπορίου, ετοιμάζει ο όμιλος Κωνσταντίνου.

Πρόκειται για τον όμιλο που έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται το εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, από το 2010.

Το νέο κέντρο θα αναπτυχθεί σε έκταση 85 στρεμμάτων, η οποία βρίσκεται πλησίον της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στον κόμβο της Λυκόβρυσης, δίπλα από τις εγκαταστάσεις της ΦΑΓΕ.

Εμπορικό κέντρο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Η αμερικανική εταιρεία ακινήτων Hines έχει αποκτήσει την έκταση, όπου στεγαζόταν στο παρελθόν η Κλωστοϋφαντουργία Μουζάκη στην Ακαδημία Πλάτωνος, και ετοιμάζει εμπορικό κέντρο-πάρκο, στα πρότυπα του Smart Park στα Σπάτα.

Το έργο είχε ωριμάσει αδειοδοτικά από την, επίσης, αμερικανική Blackrock, προβλέποντας την ανάπτυξη ενός εμπορικού κέντρου επιφάνειας 55.000 τ.μ. με την επωνυμία Academy Gardens.

Εμπορικό κέντρο στον Βοτανικό

Η Hines προχωρά και σε ένα άλλο project, σχετικά με την αξιοποίηση του ημιτελούς εμπορικού κέντρου της Μπ. Βωβός στον Βοτανικό.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου με συνολική εκμισθώσιμη επιφάνεια της τάξεως των 50.000 τετραγωνικών μέτρων Στο πλαίσιο αυτό, προβλέπεται να διατηρηθούν τα υπόγεια που έχουν δημιουργηθεί, όπως επίσης το πρώτο και το δεύτερο επίπεδο.

Εμπορικό κέντρο στα κτήματα Καμπά

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει ένα σημαντικό έργο στην Ανατολική Αττική.

Η εταιρεία REDS ανακοινώσε ότι η -100% θυγατρική της εταιρεία- Κάντζα Εμπορική, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Δήμο Παλλήνης για το «Cambas Project», σχετικά με τα πρώην κτήματα Καμπά.


Η επένδυση αναμένεται να φτάσει τα 220 εκατομμύρια ευρώ και θα περιλαμβάνει νέο εμπορικό κέντρο μεγέθους 89.000 τετραγωνικών μέτρων. Το κτήμα θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακή μονάδα, αλλά και γραφειακούς χώρους.

Επεκτείνονται το Smart Park και το Golden Hall

Την ίδια ώρα, επέκταση ετοιμάζουν δύο μεγάλα εμπορικά κέντρα της Αττικής, το Smart Park και το Golden Hall.

Όσον αφορά το εμπορικό κέντρο στα Σπάτα, η επέκταση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Νοέμβριο του 2019 και θα το μεγαλώσει κατά 15.000 τετραγωνικά μέτρα.

Σχετικά με το πρώην κέντρο ραδιοτηλεόρασης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στη λεωφόρο Κηφισίας, οι εργασίες αφορούν επέκταση 11.500 τετραγωνικών μέτρων και νέες θέσεις πάρκινγκ. Παράλληλα, εντός της επέκτασης θα λειτουργεί και το Μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων που θα εκτείνεται σε έκταση 3.250 τετραγωνικών μέτρων.

Όπως σας είχαμε πει 5 νέα εμπορικά κέντρα στην Αττική!

Πέντε νέα εμπορικά κέντρα, αλλά και επέκταση δυο υφιστάμενων mall, θα κατασκευαστούν στην Αττική το επόμενο διάστημα, προκαλώντας σημαντικές ανακατατάξεις στο χάρτη του λιανεμπορίου.

Οι νέες επενδύσεις είναι συνολικής επιφάνειας άνω των 340.000 τετραγωνικών μέτρων και θα έρθουν να προστεθούν στα περίπου 40 εμπορικά κέντρα συνολικής επιφάνειας 860.000 τετραγωνικών μέτρων που λειτουργούν σήμερα στη χώρα μας.


Σημειώνεται ότι σύμφωνα με έρευνες, οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια επιλέγουν όλο και περισσότερο τα εμπορκά κέντρα για ψώνια και διασκέδαση, με αποτέλεσμα να εμφανίζουν ανοδική πορεία παρά την μείωση της κατανάλωσης και την πτώση του διαθέσιμου εισοδήματος.


Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Εκτροχιασμός του προαστιακού στους Αγίους Θεοδώρους!

Συμπλοκή με διακινητές ναρκωτικών μέσα στον Προαστιακό

Για περισσότερες ειδήσεις του AthensMagazine.gr για την Ελλάδα και τον κόσμο δείτε εδώ!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share