Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τραγικό: Πέθανε ο Μ. Σωτήρχος!

Πραγματικά μια τεράστια απώλεια!

17 Απριλίου 2019 09:34
Τραγικό: Πέθανε ο Μ. Σωτήρχος!

Πλήρης ημερών, στα 91 του, έφυγε από τη ζωή ο Μάικλ Σωτήρχος, πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Παιδί μεταναστών που έφτασαν στις ΗΠΑ το 1923, και πέρασαν και αυτοί όπως εκατομμύρια άλλοι μετανάστες από το Ελις Αϊλαντ της Νέας Υόρκης, ο Σωτήρχος μεγάλωσε στο Μανχάταν. Αποφοίτησε από το κολέγιο Μπάρουχ στη Νέα Υόρκη όπως και από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και ασχολήθηκε με τις κατασκευές και την κτηματαγορά. Το 1985 ο πρόεδρος Ρόναλντ Ρέιγκαν τον όρισε πρεσβευτή στη Τζαμάικα.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1989, ο Τζορτζ Μπους, που ήταν και προσωπικός του φίλος, τον όρισε πρεσβευτή στην Ελλάδα. Ηταν ο πρώτος ελληνικής καταγωγής αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα.

Ο Σωτήρχος πέθανε την Κυριακή στη Φλόριντα. Την Πέμπτη 18 Απριλίου η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στον αρχιεπισκοπικό καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος στη Νέας Υόρκης, ενώ η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή από τον ίδιο ναό χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου.

Τραγωδία στη Χίο: Ο μυστηριώδης θάνατος που έχει αναστατώσει το νησί!

Νέα τραγωδία στην Χίο συγκλονίζει το νησί εδώ και λίγες ώρες με έναν μυστηριώδη θάνατο!

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του βενζινάδικου, δείχνει τον άτυχο ντελιβερά να βάζει βενζίνη, να περπατάει και στην συνέχεια φαίνεται να πέφτει κάτω από άγνωστη αιτία. Κι όλα αυτά λίγες μέρες μετά την άλλη τραγωδία που χτύπησε το νησί!

Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Χίου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα αίτια της τραγωδίας, αναμένεται να φωτίσει ιατροδικαστής.

Από την αστυνομία Χίου γίνονται συστηματικές έρευνες με αυτόπτες μάρτυρες να καταθέτουν και υλικό από βιντεοκάμερες να αναλύεται.

Στόχος να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη κατά την διάρκεια του καυγά ανάμεσα στον άτυχο ντελιβερά και τον εργολάβο και αν αυτός ο καυγάς σχετίζεται με το τραγικό συμβάν.

.

Πέθανε ο Σωκράτης Θεοδωρίδης!

Ο τελευταίος της παλιάς, καλής ρεμπέτικης νύχτας στη Θεσσαλονίκη, ο βιρτουόζος του μπουζουκιού Σωκράτης Θεοδωρίδης, πέθανε στο σπίτι του στις Συκιές σε ηλικία ογδόντα ενός χρόνων.

Γεννήθηκε το 1938 σε ένα χωριό του Κιλκίς και σε ηλικία 17 ετών ήρθε στη Θεσσαλονίκη. Τα πρωινά δούλευε σε ένα μηχανουργείο στην οδό Ειρήνης, στο Βαρδάρη και τα βράδια άρχισε δειλά δειλά να παίζει σε μαγαζιά. Μετά τη στρατιωτική του θητεία και με προτροπή του μεγάλου τραγουδιστή Σταύρου Καμπάνη κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα.

Όπως αναφέρει το makthes.gr το 1962 ο Σωκράτης (όπως τον αποκαλούσαν όλοι με το μικρό του όνομα) γνωρίζεται με τον επίσης μπουζουξή Καμπουρέλο και οι δυο τους κάνουν ένα θρυλικό δίδυμο στο μπουζούκι. Για ένα μεγάλο μέρος της καριέρας τους συνεργάστηκαν με τη ρεμπέτισσα Λιλή. Το 1965 για μικρο χρονικό διάστημα κατέβηκαν στην Αθήνα και συνεργάστηκαν με καλλιτέχνες όπως η Πόλυ Πάνου, ο Σπ. Περπινιάδης και η Βίκη Μοσχολιού.

Στη Θεσσαλονίκη εμφανίστηκαν σε νυχτερινά μαγαζιά όπως τα Δειλινά, η Θεσσαλονικιά, η Σπηλιά, ο Νονός, και το Μινουί (στη Δαγκλή αλλά και στην Καμάρα, όπου και ο Σωκράτης τελείωσε την καριέρα του το 2006).

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τραγωδία στη Χίο: Ο μυστηριώδης θάνατος που έχει αναστατώσει το νησί!

Πέθανε ο Κώστας Χατζηδουλής!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις και νέα για την Ελλάδα και τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share