Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτός είναι ο λόγος της φοβερής φωτιάς στη Παναγία των Παρισίων!

Τι συνέβη;

17 Απριλίου 2019 07:26
Αυτός είναι ο λόγος της φοβερής φωτιάς στη Παναγία των Παρισίων!

Την εκδοχή αυτή εξετάζουν οι αρχές καθώς οι εργασίες στον ναό είχαν σταματήσει 1,5 ώρα πριν τη φωτιά - Οι τρεις ανελκυστήρες είχαν τοποθετηθεί για να διεκολύνουν τους τεχνίτες στα έργα στην Παναγία των Παρισίων.

Τα ίχνη μιας πυρκαγιάς που θα μείνει στην ιστορία των Παρισίων αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης προσπαθούν να εντοπίσουν οι δικαστικές και αστυνομικές αρχές στην πόλη του φωτός. Εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες της δικαστικής αστυνομίας στο Παρίσι έχουν αναλάβει να διαλευκάνουν τις αιτίες της πυρκαγιά της Παναγίας των Παρισίων, έχοντας προς το παρόν ανακρίνει περισσότερους από τριάντα πολίτες.

Σαράντα αξιωματικοί της δικαστικής αστυνομίας προσπαθούν να εντοπίσουν τους λόγους της ανυπολόγιστης καταστροφής ενός ιστορικού μνημείου της Ευρώπης, με τις πρώτες πληροφορίες από το Παρίσι να κάνουν λόγο για μια σειρά λαθών που είχαν ως αποτέλεσμα ο καθεδρικός ναός των Παρισίων με ιστορία άνω των 800 ετών,να παραδοθεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις πρώτες καταθέσεις στις δικαστικές αρχές της χώρας, οι υπεύθυνοι ασφαλείας της Notre Dame, εντόπισαν καπνό, στην πλευρά του ναού που βρίσκεται προς τον ποταμό Σηκουάνα και ενημέρωσαν τις αρχές περίπου στις 18.05 ώρα Γαλλίας. Οι πρώτοι πυροσβέστες που έφθασαν λίγο αργότερα στο Ιλ ντε λα Σιτέ, συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε, καθώς η φωτιά είχε ήδη επεκταθεί εντός του ναού και ζήτησαν ενισχύσεις.

Το μεγάλο μνημείο δεν καταστράφηκε τελειώς αλλά θα πάρει καιρό να αποκατασταθεί. Είναι πολύ θετικό ότι ήδη έχουν μαζευτεί αρκετά χρήματα από δωρεές και να θυμίσουμε ότι κειμήλια της Παναγιάς των Παρισίων έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Παναγία των Παρισίων: Βρέθηκε στα συντρίμμια ο χάλκινος κόκορας του κωδωνοστασίου!

Ένα ανέλπιστο γεγονός ήρθε να χαρίσει χαμόγελα μέσα στη θλίψη από την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων. Ο λόγος για τον κόκορα που βρισκόταν στην κορυφή του κωδωνοστασίου, του «βέλους» που κατέρρευσε παραδομένο στις φλόγες. Παναγία των Παρισίων: Θα ξεκινήσει η ανάκτηση των έργων που δεν έχουν μετακινηθεί!

Το χάλκινο γλυπτό, που περιείχε λείψανα, χάθηκε κατά την κατάρρευση και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να βρεθεί. Τελικά, το ανακάλυψε ένας υπεργολάβος που ειδικεύεται στην αποκατάσταση ιστορικών μνημείων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share