Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Παναγία των Παρισίων: Βρέθηκε στα συντρίμμια ο χάλκινος κόκορας του κωδωνοστασίου!

Το ανακάλυψε ένας υπεργολάβος!

16 Απριλίου 2019 23:14
Παναγία των Παρισίων: Βρέθηκε στα συντρίμμια ο χάλκινος κόκορας του κωδωνοστασίου!

Ένα ανέλπιστο γεγονός ήρθε να χαρίσει χαμόγελα μέσα στη θλίψη από την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων. Ο λόγος για τον κόκορα που βρισκόταν στην κορυφή του κωδωνοστασίου, του «βέλους» που κατέρρευσε παραδομένο στις φλόγες. Παναγία των Παρισίων: Θα ξεκινήσει η ανάκτηση των έργων που δεν έχουν μετακινηθεί!

Το χάλκινο γλυπτό, που περιείχε λείψανα, χάθηκε κατά την κατάρρευση και κανείς δεν φανταζόταν ότι θα μπορούσε να βρεθεί. Τελικά, το ανακάλυψε ένας υπεργολάβος που ειδικεύεται στην αποκατάσταση ιστορικών μνημείων.

Ο κόκορας φαινόταν να έχει χαθεί για πάντα, ίσως και να έχει καταστραφεί ολοσχερώς το βράδυ της Δευτέρας μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε μεγάλο μέρος του ναού.

Έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, αλλά επισκευάσιμο. Η πληροφορία αναρτήθηκε στο Twitter από τον επικεφαλής της Ομάδας Αποκατάστασης Ιστορικών Μνημείων (GMH) Jacques Chanut, και στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε από το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού.

«Απίστευτο! Ένα από τα μέλη της GMH βρήκε στα ερείπια τον κόκορα της κορυφής του κωδωνοστασίου της Nοτρ Νταμ» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Jacques Chanut. Η ζωή συνεχίζεται, η Παναγία των Παρισίων θα αποκατασταθεί.


Το βίντεο που προβληματίζει: Τι κάνει αυτός ο άνδρας στην Παναγιά των Παρισίων, λίγο πριν την πυρκαγιά;

Ένα βίντεο κάνει τον γύρο των social media την ώρα που έκαιγε η φωτιά στην Παναγία των Παρισίωνκαι προβληματίζει.

Το βίντεο δείχνει έναν άνδρα σε έναν από τους Πύργους του Καθεδρικού Ναού να προχωράει τρέχοντας και να μπαίνει μέσα σε αυτόν.

Ο άνδρας που είναι μέσα στην Παναγία των Παρισίων, φοράει ένα κίτρινο γιλέκο και μαύρα ρούχα και κράνος στο κεφάλι. Το ντύσιμό του παραπέμπει στα Κίτρινα Γιλέκα που εδώ και μήνες κατακλύζουν τους δρόμους των γαλλικών πόλεων διαδηλώνοντας κατά του Εμανουέλ Μακρόν.

Η εικόνα έχει προκαλέσει εκατοντάδες σχόλια στα social media με όλους να αναρωτιούνται ποιος είναι αυτός ο άνδρας και τι έκανε εκείνη την ώρα μέσα στην Παναγία των Παρισίων. Ήταν κάποιος από τους εργάτες; Οι εργάτες όμως είχαν φύγει πριν ξεσπάσει η φωτιά. Είναι κάποιος πυροσβέστης; Μα δεν φοράει την στολή του πυροσβεστικού σώματος. Είναι κάποιος δημοτικός υπάλληλος; Ακόμα απάντηση δεν έχει δοθεί και η εικόνα έτσι όπως καταγράφηκε από κάποιο ισπανικό δίκτυο κάνει τα σενάρια συνωμοσιολογίας να πληθαίνουν.


 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share