Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παναγία των Παρισίων: Οι πίνακες ζωγραφικής θα μεταφερθούν στο Λούβρο!

Εκεί θα γίνει η συντήρησή τους!

16 Απριλίου 2019 19:20
Παναγία των Παρισίων: Οι πίνακες ζωγραφικής θα μεταφερθούν στο Λούβρο!

Οι πίνακες ζωγραφικής από την Παναγία των Παρισίων θα μεταφερθούν στο Λούβρο για να γίνει εκεί η συντήρησή τους!

Τα μεγάλα έργα ζωγραφικής της Παναγίας των Παρισίων που υπέστησαν φθορές από τον καπνό θα μεταφερθούν στο Λούβρο προκειμένου να γίνει η συντήρηση και αποκατάστασή του. Σοκάρει η εικόνα από την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων την επόμενη ημέρα..

Τα μεγάλα έργα ζωγραφικής της Παναγίας των Παρισίων, που υπέστησαν φθορές κυρίως από τον καπνό, πρόκειται να μεταφερθούν από την Παρασκευή στο Μουσείο του Λούβρου για συντήρηση, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού Φρανκ Ριστέρ

Οι μεγάλοι πίνακες της Παναγίας των Παρισίων δεν υπέστησαν ζημιές που σχετίζονται με τη φωτιά, αλλά περισσότερο από τον καπνό, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Πολιτισμού, μιλώντας στους δημοσιογράφους μπροστά από τον ναό.

Οι πίνακες ενδέχεται να αρχίσουν να μεταφέρονται με ασφάλεια από την Παρασκευή στα εργαστήρια του Λούβρου όπου θα γίνει η συντήρηση και αποκατάστασή τους» , δήλωσε ο υπουργός.

Οι Γάλλοι αρχιτέκτονες έχουν κινητοποιηθεί για να διασφαλίσουν τη στατική ασφάλεια του χώρου στο σύνολό του. Υπάρχουν κάποια σημεία που χρειάζονται προσοχή , ειδικά στο βόρειο τμήμα του ,δήλωσε ακόμη ο Ριστέρ. Ο Πούτιν θα στείλει τους τους καλύτερους ειδικούς για την ανοικοδόμηση της!

Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Υπάρχουν τρεις σημαντικές οπές . Οι αρχιτέκτονες προσπαθούν σε συνεργασία με τους πυροσβέστες του Παρισιού να λάβουν τα καταλληλότερα μέτρα για να ενισχύσουν τη στατικότητα των σημείων του κτιρίου που κινδυνεύουν περισσότερο , τόνισε ο γάλλος υπουργός Πολιτισμού.

Σοκαριστικές φωτογραφίες: Η Παναγιά των Παρισίων πριν και μετά τη φωτιά!

Θλιβερή είναι η εικόνα της Παναγιάς των Παρισίων μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας (16/04). Οι φωτογραφίες πριν και μετά την καταστροφή πραγματικά σοκάρουν...

Μέσα σε περίπου εννιά ώρες, ιστορία 850 και πλέον ετών έγινε εν μέρει στάχτες. Η οροφή και ένα από τα δύο κωδωνοστάσια της Παναγίας των Παρισίων κατέρρευσαν, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στον έναν από τους δύο πύργους του ναού.

Τώρα, επιστήμονες εκφράζουν φόβους και προειδοποιούν για ενδεχόμενο κατάρρευσης ολόκληρου του ναού από το βάρος του νερού που έπεσε για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο κόσμος από χθες το απόγευμα έως και αργά τη νύχτα παρέμεναν στους δρόμους κοιτώντας τον ουρανό και πέρα στον ορίζοντα τη Νοτρ Νταμ. Αποσβολωμένοι, απορημένοι, μην πιστεύοντας αυτό που έβλεπαν μπροστά στα μάτια τους.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share