Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σοκαριστικές φωτογραφίες: Η Παναγιά των Παρισίων πριν και μετά τη φωτιά!

Θλίψη!

16 Απριλίου 2019 15:05
Σοκαριστικές φωτογραφίες: Η Παναγιά των Παρισίων πριν και μετά τη φωτιά!

Θλιβερή είναι η εικόνα της Παναγιάς των Παρισίων μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας (16/04). Οι φωτογραφίες πριν και μετά την καταστροφή πραγματικά σοκάρουν...

Μέσα σε περίπου εννιά ώρες, ιστορία 850 και πλέον ετών έγινε εν μέρει στάχτες. Η οροφή και ένα από τα δύο κωδωνοστάσια της Παναγίας των Παρισίων κατέρρευσαν, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στον έναν από τους δύο πύργους του ναού.

Τώρα, επιστήμονες εκφράζουν φόβους και προειδοποιούν για ενδεχόμενο κατάρρευσης ολόκληρου του ναού από το βάρος του νερού που έπεσε για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ο κόσμος από χθες το απόγευμα έως και αργά τη νύχτα παρέμεναν στους δρόμους κοιτώντας τον ουρανό και πέρα στον ορίζοντα τη Νοτρ Νταμ. Αποσβολωμένοι, απορημένοι, μην πιστεύοντας αυτό που έβλεπαν μπροστά στα μάτια τους.

Παναγία των Παρισίων: H επόμενη μέρα από την μεγάλη καταστροφή!

Τον απολογισμό της καταστροφής στην Παναγία των Παρισίων προσπαθούν να καταγράψουν οι Γάλλοι, την επόμενη ημέρα της μεγάλης φωτιάς.

Τα ανεκτίμητης αξίας έργα τέχνης που διασώθηκαν μεταφέρονται στο μουσείο του Λούβρου, ώστε να εκτιμηθεί η όποια ζημιά έχουν υποστεί και να αποκατασταθούν στο έπακρο.

Οι πυροσβέστες και η αστυνομία αλλά και οι εκκλησιαστικοί άνδρες διακινδύνευσαν τη ζωή τους χθες το βράδυ για να μεταφέρουν ανεκτίμητα ιστορικά αντικείμενα και θρησκευτικά κειμήλια μακριά από τις φλόγες που κατέστρεψαν την Παναγία των Παρισίων!

Ο δήμαρχος του Παρισιού, με την ευχαρίστησή του στους πρώτους ανταποκριτές, σχημάτισε «μια τρομερή ανθρώπινη αλυσίδα» για να σώσει αναντικατάστατα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου του λειψάνου που πιστεύουν οι Καθολικοί ως το στέμμα των αγκάθων που είχε βάλει στο κεφάλι του Ιησού καθώς πέθανε στο σταυρό.

Η δήμαρχος Anne Hidalgo συνέχισε: «Το στέμμα των αγκάθι, ο χιτώνας του Saint Louis και πολλά άλλα μεγάλα έργα βρίσκονται τώρα σε ασφαλές μέρος».

Και ο πατέρας Φουρνιέ, αρχηγός των Πυροσβεστών του Παρισιού, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πήγε στον καμμένο καθεδρικό ναό για να σώσει το ευλογημένο μυστήριο και το στέμμα των αγκάθι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share