Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Παναγία των Παρισίων: Ο Πούτιν θα στείλει τους καλύτερους ειδικούς για την ανοικοδόμηση της!

Η πυρκαγιά που προκάλεσε μεγάλες ζημιές στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων στη διάρκεια της νύκτας προκαλεί «οδύνη στην καρδιά των Ρώσων».

16 Απριλίου 2019 13:11
Παναγία των Παρισίων: Ο Πούτιν θα στείλει τους καλύτερους ειδικούς για την ανοικοδόμηση της!

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε η Μόσχα να στείλει «τους καλύτερους Ρώσους ειδικούς» για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση του μνημείου!

«Η Παναγιά των Παρισίων είναι ένα ιστορικό σύμβολο της Γαλλίας, ένας ανεκτίμητος θησαυρός του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού και ένας από τους σημαντικότερους χώρους της χριστιανικής θρησκείας. Η τραγωδία που εξελίχθηκε στη διάρκεια της νύκτας στο Παρίσι προκαλεί οδύνη στην καρδιά των Ρώσων», τόνισε ο Πούτιν στο μήνυμα αλληλεγγύης που απηύθυνε προς τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν και «όλο τον γαλλικό λαό».

Να σας θυμίσουμε όμως οτι δεν είναι ο μόνος που θέλησε να βοηθήσει αφού 100 εκατ. ευρώ δωρίζει o ιδιοκτήτης του οίκου Gucci!

Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι «ελπίζει πως αυτός ο μεγάλος καθεδρικός ναός θα μπορέσει να ανοικοδομηθεί», ενώ πρότεινε «να στείλει στη Γαλλία τους καλύτερους Ρώσους ειδικούς που έχουν μεγάλη εμπειρία στην ανοικοδόμηση μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, περιλαμβανομένων αρχιτεκτονικών μνημείων του Μεσαίωνα».

Παναγία των Παρισίων: Τα συγκλονιστικά πρωτοσέλιδα του γαλλικού τύπου!

Συγκλονισμένη η Γαλλία και ολόκληρος ο κόσμος, παρακολούθησαν από το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης τις αγωνιώδεις προσπάθειες των εκατοντάδων Γάλλων πυροσβεστών να διασώσουν ό,τι μπορούσαν από τον καθεδρικό ναό των εννέα αιώνων!

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Παρισιού, Εμανουέλ Γκρεγκουάρ, η καταστροφή είναι «κολοσσιαία». Αργά το βράδυ, αξιωματούχος της γαλλικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έστειλε το πρώτο μήνυμα αισιοδοξίας, καθώς δήλωσε ότι το οικοδόμημα του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίωνσώθηκε από ολική καταστροφή.

«Αποφύγαμε τα χειρότερα, αλλά η μάχη δεν έχει ακόμα κερδηθεί» δήλωσε με τη σειρά του και ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας από το σημείο της πυρκαγιάς στους δημοσιογράφους.

Τι γράφουν το πρωί της Τρίτης κάποιες από τις μεγαλύτερες εφημερίδες στον κόσμο:

«Νοτρ Νταμ του Παρισιού: Η καταστροφή» είναι ο λιτός τίτλος της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.

«Κόλαση φωτιάς καταστρέφει τη Νοτρ Νταμ» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.

Να σας θυμίσουμε για την Παναγιά των Παρισίων: Τα δάκρυα του Κουασιμόδου για την καταστροφή! Η φωτογραφία που έγινε viral

«Κόλαση φωτιάς καταστρέφει τη Νοτρ Νταμ» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της βρετανικής εφημερίδας The Guardian.

«Φωτιά ρημάζει τη Νοτρ Νταμ» γράφει η μεγάλη οικονομική εφημερίδα Financial Times

«Notre Drame» (μετάφραση: Το Δράμα μας») από τη γαλλική Liberation, σε ένα ευρηματικό λογοπαίγνιο, που απηχεί τον παγκόσμιο θρήνο για την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share