Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Παναγιά των Παρισίων: Τα δάκρυα του Κουασιμόδου για την καταστροφή! Η φωτογραφία που έγινε viral

Συγκλονιστικό σκίτσο!

16 Απριλίου 2019 08:41
Παναγιά των Παρισίων: Τα δάκρυα του Κουασιμόδου για την καταστροφή! Η φωτογραφία που έγινε viral

Σοκάρει η πυρκαγιά στην Παναγιά των Παρισίων και οι εικόνες που κόβουν την ανάσα και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου!

Με δάκρυα και πίκρα «υποδέχτηκε» ολόκληρος ο κόσμος τις εικόνες καταστροφής από την Παναγία των Παρισίων, ενώ viral έχει γίνει στα social media, ένα συγκινητικό σκίτσο που δείχνει τον Κουασιμόδο να κρατάει στην αγκαλιά του την αγαπημένη του Παναγία των Παρισίων και να κλαίει.

Υπενθυμίζεται ότι στο ναό πραγματοποιούνταν εργασίες ανακαίνισης, με σκαλωσιές σε τμήματά του, κι ορισμένα από τα περίφημα μπρούτζινα γλυπτά του είχαν αφαιρεθεί την περασμένη εβδομάδα για συντήρηση.

Η Παναγία των Παρισίων, που άρχισε να οικοδομείται το 1163 και ολοκληρώθηκε περίπου έναν αιώνα αργότερα, θεωρείται υπόδειγμα της γαλλικής γοτθικής εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής.

Παγκόσμια θλίψη για την Παναγία των Παρισίων! - Μια τεράστια πυρκαγιά κατέκαψε ένα μνημείο ορόσημο!

Μια τεράστια πυρκαγιά κατέκαψε την εμβληματική Παναγία των Παρισίων, καταστρέφοντας ένα μνημείο ορόσημο όχι μόνο για την πόλη αλλά και για όλη τη Γαλλία.

Οι φλόγες που ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα έφτασαν μέχρι τη στέγη του καθεδρικού ναού του 12ου αιώνα και περιτύλιξαν το βέλος του κωδωνοστασίου, το οποίο κατέρρευσε. Μέσα σε λίγα λεπτά ακολούθησε η κατάρρευση όλης της υπόλοιπης στέγης και του ρολογιού της πρόσοψης.

«Η Παναγία των Παρισίων σώθηκε από ολική καταστροφή»

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, Αξιωματούχος της γαλλικής πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι το οικοδόμημα του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων σώθηκε από ολική καταστροφή. Πρόσθεσε ότι ένας πυροσβέστης έχει τραυματιστεί σοβαρά κατά την επιχείρηση κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά που μαινόταν από χθες βράδυ στην Παναγία των Παρισίων «τέθηκε υπό έλεγχο», ανακοίνωσε σήμερα το πρωί το πυροσβεστικό σώμα της γαλλικής πρωτεύουσας, έπειτα από πολύωρη μάχη με τις φλόγες.

«Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο. Έχει εν μέρει κατασβεστεί, απομένουν μόνο τοπικές εστίες να κατασβεστούν», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αντιπύραρχος Γκαμπριέλ Πλις, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής του Παρισιού.

To οικοδόμημα του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων σώθηκε από ολική καταστροφή, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η Νοτρ Νταμ, αυτό το μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, θα αποκατασταθεί πλήρως.

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν τόνισε ο Μακρόν, σημειώνοντας ότι «οι επόμενες ώρες θα είναι επίσης δύσκολες».

Στις δηλώσεις που έκανε στο πεζοδρόμιο μπροστά από την Παναγία των Παρισίων, ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να ξαναχτιστεί ο ναός. «Η μάχη δεν έχει ακόμα κερδηθεί, αλλά αποφύγαμε τα χειρότερα», συμπλήρωσε

«Η Παναγία των Παρισίων είναι η ιστορία μας, η λογοτεχνία μας, είναι το επίκεντρο της ζωής μας, εδώ ζήσαμε όλες τις μεγάλες μας στιγμές» επισήμανε, κάνοντας λόγο για έναν ναό «που ανήκει σε όλους τους Γάλλους και όλες τις Γαλλίδες, ακόμα και σε όσους δεν τον έχουν επισκεφθεί ποτέ».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share