Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Νέες φωτογραφίες: Η ώρα που σώζουν τους θησαυρούς της Παναγίας των Παρισίων από την πύρινη λαίλαπα!

Ο κόσμος χειροκρότησε τα πυροσβεστικά οχήματα καθώς περνούσαν στους δρόμους τις πρώτες πρωινές ώρες!

16 Απριλίου 2019 08:06
Νέες φωτογραφίες: Η ώρα που σώζουν τους θησαυρούς της Παναγίας των Παρισίων από την πύρινη λαίλαπα!

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η μεγάλη φωτιά που για 8,5 ώρες έκαιγε ανεξελέγκτη στην Παναγία των Παρισίων καταστρέφοντας ένα μεγάλο κομμάτι του καθεδρικού ναού!

Οι πυροσβέστες και η αστυνομία αλλά και οι εκκλησιαστικοί άνδρες διακινδύνευσαν τη ζωή τους χθες το βράδυ για να μεταφέρουν ανεκτίμητα ιστορικά αντικείμενα και θρησκευτικά κειμήλια μακριά από τις φλόγες που κατέστρεψαν την Παναγία των Παρισίων!

Να σας θυμίσουμε οτι η φωτία στην Παναγία των Παρισίων βρίσκεται υπό έλεγχο η φωτιά μετά από 9,5 ώρες!

Ο δήμαρχος του Παρισιού, με την ευχαρίστησή του στους πρώτους ανταποκριτές, σχημάτισε «μια τρομερή ανθρώπινη αλυσίδα» για να σώσει αναντικατάστατα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένου του λειψάνου που πιστεύουν οι Καθολικοί ως το στέμμα των αγκάθων που είχε βάλει στο κεφάλι του Ιησού καθώς πέθανε στο σταυρό.

Η δήμαρχος Anne Hidalgo συνέχισε: «Το στέμμα των αγκάθι, ο χιτώνας του Saint Louis και πολλά άλλα μεγάλα έργα βρίσκονται τώρα σε ασφαλές μέρος».

Και ο πατέρας Φουρνιέ, αρχηγός των Πυροσβεστών του Παρισιού, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πήγε στον καμμένο καθεδρικό ναό για να σώσει το ευλογημένο μυστήριο και το στέμμα των αγκάθι.

Ανείπωτη θλίψη για την Παναγία των Παρισίων: Drone καταγράφει την ώρα της μεγάλης καταστροφής!

Ανείπωτη θλίψη για την Παναγία των Παρισίων...Drone καταγράφει την ώρα της μεγάλης καταστροφής!

Σοκ στον πλανήτη από την μεγάλη πυρκαγιά στο ναό της Παναγίας των Παρισίων στην γαλλική πρωτεύουσα.

Την ολοκληρωτική καταστροφή που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί, η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε έναν από τους εμβληματικότερους ναούς του κόσμου, αυτού της Παναγίας των Παρισίων.

Drone που σηκώθηκε πάνω από τον ναό στο Παρίσι, δείχνει το μέγεθος της πυρκαγιάς που φαίνεται να έχει επεκταθεί σε ολόκληρο το εσωτερικό του ναού και καταστρέφει μεγάλα κομμάτια του.

Το θετικό είναι πάντως ότι αξιωματούχος της γαλλικής πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε ότι το οικοδόμημα του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων σώθηκε από ολική καταστροφή.

Δείτε φωτογραφίες από το Twitter με τις εικόνες από το drone να καταδεικνύουν τις μεγάλες καταστροφές στον ναό:

Να σας θυμίσουμε: Παναγία των Παρισίων: Σοκαρισμένος ο πλανήτης παρακολουθεί την καταστροφή!

Notre D(r)ame: Το σοκαριστικό πρωτοσέλιδαο της Liberation για την Παναγία των Παρισίων!

Σπαράζει καρδιές το πρωτοσέλιδο της Liberation είναι αυτό ακριβώς που αρμόζει στη μαύρη μέρα που ζουν το Παρίσι και η Γαλλία. Ένας θρήνος για την Παναγιά των Παρισίων. Ένας θρήνος για τη Notre D(r)ame.

Το πρωτοσέλιδο με το οποίο θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική εφημερίδα Liberation.

Όπως βλέπετε επέλεξε να αποτυπώσει την καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων με μία φωτογραφία, δίχως να έχει κάποιο σχόλιο, παρά μόνο το όνομα του εμβληματικού ναού.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share