Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Παναγία των Παρισίων: Υπό έλεγχο η φωτιά μετά από 8,5 ώρες!

Τεράστια η καταστροφή!

16 Απριλίου 2019 07:23
Παναγία των Παρισίων: Υπό έλεγχο η φωτιά μετά από 8,5 ώρες!

Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η μεγάλη φωτιά που για 8,5 ώρες έκαιγε ανεξελέγκτη στην Παναγία των Παρισίων καταστρέφοντας ένα μεγάλο κομμάτι του καθεδρικού ναού!

Τα ξημερώματα της Τρίτης η πυροσβεστική υπηρεσία της γαλλικής πρωτεύουσας ανακοίνωσε ότι κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά και ότι έχει μερικώς κατασβεστεί.

Νωρίτερα αξιωματούχος της πυροσβεστικής είχε ανακοινώσει ότι το οικοδόμημα του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων σώθηκε από ολική καταστροφή προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε σοβαρά ένας πυροσβέστης.

Η επόμενη ημέρα αναμένεται να είναι εξίσου δύσκολη με αυτή που προηγήθηκε καθώς θα πρέπει αφενός να ξεκινήσει η επιχείρηση αποκατάστασης των ζημιών και αφετέρου να ερευνηθεί το πώς ξεκίνησε η φωτιά που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές!

Να σας θυμίσουμε την στιγμή που καταρρέει το κωδωνοστάσιο στην Παναγιά των Παρισίων!

«Αποφύγαμε τα χειρότερα» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν υποσχόμενος ότι «αυτόν τον καθεδρικό θα τον ξαναχτίσουμε όλοι μαζί, γιατί είναι αυτό που περιμένουν οι Γάλλοι, είναι αυτό που αξίζει στην ιστορία μας».

Πώς ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά

Η μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, πέντε ή έξι λεπτά μετά την ολοκλήρωση των εργασιών από τα συνεργεία ανακαίνισης.

Οι εργάτες αποχώρησαν στις 18:45 (τοπική ώρα) και γύρω στις 18:50 ή 18:51, άρχισαν να βγαίνουν καπνοί απόμ τον γοτθικού τύπου ναό. Ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού υψώθηκε από το κτίριο, ενώ οι φλόγες πεταγόντουσαν πολλά μέτρα στον ουρανό, όπως φαίνεται σε πολλές φωτογραφίες και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Να σα θυμίσουμε για την Παναγία των Παρισίων οτι όλος ο πλανήτης παρακολουθείΣοκαρισμένος την καταστροφή!

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη γαλλική πυροσβεστική υπηρεσία, πιθανότατα η φωτιά να ξεκίνησε σε σημείο που διεξάγονταν εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου των 850 χρόνων, το οποίο κινδύνευε να καταρρεύσει λόγω κακής συντήρησης τα προηγούμενα χρόνια.

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν υπάρχουν θύματα από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Παναγία των Παρισίων, ενώ έχει αποκλειστεί περιμετρικά σε μεγάλη ακτίνα η περιοχή γύρω από τον καθεδρικό ναό, στο κέντρο του Παρισιού.

Για ατύχημα μιλούν οι εισαγγελείς

Οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την έρευνα ανακοίνωσαν ότι σε πρώτη φάση αντιμετωπίζουν τη μεγάλη φωτιά στην Παναγία των Παρισιών ως ατύχημα.

Παράλληλα, ανακοίνωσαν ότι έχουν αποκλείσει το σενάριο του εμπρησμού, συμπεριλαμβανομένης και της εκδοχής της τρομοκρατικής ενέργειας.

Με δήλωση του εκπροσώπου της, η UNESCO τόνισε ότι βρίσκεται στο πλευρό της Γαλλίας και ότι θα συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της για την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού.

Notre D(r)ame: Το σοκαριστικό πρωτοσέλιδαο της Liberation για την Παναγία των Παρισίων!

Σπαράζει καρδιές το πρωτοσέλιδο της Liberation είναι αυτό ακριβώς που αρμόζει στη μαύρη μέρα που ζουν το Παρίσι και η Γαλλία. Ένας θρήνος για την Παναγιά των Παρισίων. Ένας θρήνος για τη Notre D(r)ame.

Το πρωτοσέλιδο με το οποίο θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική εφημερίδα Liberation.

Όπως βλέπετε επέλεξε να αποτυπώσει την καταστροφή στην Παναγία των Παρισίων με μία φωτογραφία, δίχως να έχει κάποιο σχόλιο, παρά μόνο το όνομα του εμβληματικού ναού.

Παναγία των Παρισίων: Το μήνυμα της Carla Bruni για την φωτιά στον Καθεδρικό ναό!

Το μήνυμα της Carla Bruni για την φωτιά στον Καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων!

Φωτογραφίες και βίντεο που κόβουν την ανάσα κάνουν το γύρo του πλανήτη με την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Άνθρωποι του πολιτικού και του καλλιτεχνικού κόσμου μέσα από τα προσωπικά τους social media εκφράζουν την θλίψη τους για αυτό το δυσάρεστο γεγονός.

Να σας θυμίσουμε: Θεέ μου, τι φρίκη: Καταστρέφεται από ισχυρή πυρκαγιά η Παναγιά των Παρισίων! Εικόνες σοκ

Από την πλευρά της, η πρώην πρώτη κυρίας της Γαλλίας, Carla Bruni δημοσίευσε μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δείχνοντας έτσι στους διαδικτυακούς της φίλους το πόσο λυπάται για την καταστροφή του ιστορικού Ναού.

Η ίδια στην λεζάντα που συνόδευε την ανάρτηση της έγραψε «Θλίψη», χωρίς να θέλει να επεκταθεί σε περισσότερα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share