Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

Μεγάλη προσοχή! Αυτά τα βρεφικά καρεκλάκια αποσύρονται

Δείτε αναλυτικά...

15 Απριλίου 2019 18:38
Μεγάλη προσοχή! Αυτά τα βρεφικά καρεκλάκια αποσύρονται

Μεγάλη προσοχή σε όλους τους γονείς, αφού ανακαλούνται πασίγνωστα βρεφικά ριλαξ!

Πιο συγκεκριμένα, ο αμερικανικός όμιλος Mattel ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι ανακαλεί παγκοσμίως 4,7 εκατομμύρια καθισματάκια-ριλάξ για βρέφη της μάρκας Fisher-Price, έπειτα από προειδοποίηση των αμερικανικών αρχών, οι οποίες επικαλέστηκαν τον θάνατο περίπου 30 βρεφών σε 10 χρόνια.

Η ανάκληση αυτών των προπάντων της Fisher-Price έγινε ύστερα από προειδοποίηση των αμερικανικών αρχών, οι οποίες επικαλέστηκαν τον θάνατο περίπου 30 βρεφών σε 10 χρόνια.

Βεβαιώνοντας ότι το προϊόν της είναι ακίνδυνο, η Fisher-Price «ανακοινώνει την εκούσια ανάκληση όλων των δειγμάτων από το καθισματάκι-ριλάξ για βρέφη ‘Rock ‘n Play Sleeper’ λόγω περιπτώσεων που αναφέρθηκαν θανάτου βρεφών ενώ βρισκόντουσαν στην κούνια αυτή νανουρίσματος (…) χωρίς να έχουν δεθεί», γράφει η Fisher-Price στον λογαριασμό της στο Twitter, προσθέτοντας ότι η ανάκληση αυτή έγινε «σε συνεργασία» με την αμερικανική Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων (Consumer Product Safety Commission, USCPSC).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ στις 5 Απριλίου, η USCPSC είχε εκδώσει προειδοποίηση για το προϊόν αυτό, επικαλούμενη τότε τον θάνατο 10 βρεφών από το 2015 «αφότου τα μωρά γύρισαν μπρούμυτα ή στο πλάι, καθώς δεν είχαν δεθεί» με τις ζώνες ασφαλείας που έχει το καθισματάκι-ριλάξ. Η Επιτροπή, σε συμφωνία με την Fisher-Price , καλούσε τους καταναλωτές να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν στον τρίτο μήνα των βρεφών ή «από την στιγμή που αρχίζει να μαθαίνει να γυρνάει».

κΑΡΕΚΛΆΚΙΑ

Τελικά την Παρασκευή, ο κατασκευαστής και η Επιτροπή ανακοίνωσαν την ανάκληση του προϊόντος, με την USCPSC να επικαλείται αυτήν τη φορά τον θάνατο «περισσότερων από 30 μωρών» από την κυκλοφορία στην αγορά του μοντέλου αυτού το 2009 και ζήτησαν από τους γονείς να σταματήσουν «αμέσως να το χρησιμοποιούν».

«Εμμένουμε στο ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή. Ωστόσο λόγω περιστατικών που αναφέρθηκαν σε περιπτώσεις κατά τις οποίες το προϊόν χρησιμοποιήθηκε χωρίς να γίνονται σεβαστές οι προειδοποιήσεις για την ασφάλεια και οι οδηγίες χρήσης, αποφασίσαμε εκουσίως να το ανακαλέσουμε», επισημαίνει επίσης η Mattel, η μητρική εταιρεία της Fisher-Price, σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε χθες.

ORCHESTRA: Ανακαλεί εσφαλμένα προϊόντα!

ORCHESTRA: Ανακαλεί εσφαλμένα προϊόντα!

Η Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία ORCHESTRA HELLAS Α.Ε., σε συνεργασία µε το Τµήµα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της ∆ιεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραµµα ανάκλησης καθισµάτων booster της εταιρείας PREMAMAN µοντέλα BLUE CHAIR RISER PREU2V και BLACK CHAIR RISER PREU2U (όλες οι παρτίδες).

Κατά τη διάρκεια εργαστηριακής δοκιµής, που συνίσταται στην εφαρµογή µιας δύναµης 150Ν για 1 λεπτό σε µια κατεύθυνση σε γωνία 45° προς την κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της κανονικής χρήσης, οι ραφές στην περιοχή του καβάλου βρέθηκαν να σπάνε. Λόγω αυτού, το παιδί µπορεί να γλιστρήσει κάτω από τη ζώνη ασφαλείας, γεγονός που µπορεί να οδηγήσει στην παγίδευση του κεφαλιού. Μέχρι αυτή την στιγµή δεν έχει περιέλθει σε γνώση της εταιρείας κανένα ατύχηµα, το οποίο να σχετίζεται µε το συγκεκριµένο θέµα.

Τι πρέπει να κάνετε αν το έχετε αγοράσει
Η εταιρεία ORCHESTRA HELLAS Α.Ε. έχει αποσύρει από τα σηµεία πώλησης τα εναποµείναντα τεµάχια και παρακαλεί τους καταναλωτές να σταµατήσουν άµεσα τη χρήση των συγκεκριµένων προϊόντων και να τα επιστρέψουν στο κατάστηµα αγοράς, προκειµένου να τους επιστραφεί το αντίτιµο αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις, οι κάτοχοι παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν µε τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Λ. Θηβών 279 – Αιγάλεω τηλ.210 9836834 µε το τµήµα εξυπηρέτησης πελατών ή στο email: info@orchestrahellas.gr.

Δείτε το κείμενο της ανάκλησης πατώντας εδώ

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share