Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θλίψη: Πέθανε ο Ανδρέας Καπώνης!

Θρήνος για τον ελληνικό αθλητισμό!

15 Απριλίου 2019 17:58
Θλίψη: Πέθανε ο Ανδρέας Καπώνης!

Πέθανε ο Ανδρέας Καπώνης και ο θάνατος του σκόρπισε θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό και την οικογένεια του!

Θρήνος για τον ελληνικό αθλητισμό και την οικογένεια του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, ο Ανδρέας Καπώνης, Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης στο ακόντιο.

Πέθανε ο παλιός αθλητής του Πανελληνίου, Ανδρέας Καπώνης, ο οποίος το 1969 είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στον ακοντισμό στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, με ρίψη στα 73,18 μέτρα.

Η ανακοίνωση από τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο

«Έφυγε από κοντά μας ο παλαιός αθλητής του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, Ανδρέας Καπώνης, Πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης στο ακόντιο. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του».

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ
«Μεγάλη θλίψη στην οικογένεια του στίβου από τον θάνατο του παλαιού πρωταθλητή Ανδρέα Καπώνη, οποίος «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία 71 ετών ξαφνικά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 14/4.

Ο Ανδρέας Καπώνης αγωνίστηκε με τα χρώματα του Πανελληνίου ΓΣ και αναδείχτηκε πρωταθλητής στον ακοντισμό. Κατέκτησε 4 χρυσά μετάλλια στα πανελλήνια πρωταθλήματα του 1969, 1971, 1974 και 1975. Το 1973 στους Βαλκανικούς αγώνες που έγιναν στην Αθήνα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με επλ8ιδοση 73.82μ ενώ το 1969 πήρε μέρος στον τελικό των Πανευρωπαϊκών όπου με βολή 73.24μ. πήρε την 11η θέση.

Ο εκλιπών ήταν κοντά στα αθλητικά δρώμενα και την Κυριακή 14/4 ήταν στην εκδήλωση Α OLYMPIANS RUN ΜΑΡΟΎΣΙ.

Ο πρόεδρος και το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του για τον απρόσμενο χαμό του εκλιπόντας.

Λεπτομέρειες για την εξόδιο ακολουθία και την κηδεία του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές».

Να σας θυμίσουμε: Θλίψη: Πέθανε ο Κώστας Σγόντζος, ο παρουσιαστής των "Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα"!

Θλίψη: Πέθανε ο Γεράσιμος Βώκος!

Πέθανε ο Γεράσιμος Βώκος και ο θάνατος του σκόρπισε θλίψη σε όσους τον γνώριζαν..

Έφυγε σήμερα (14/04) από τη ζωή ο Γεράσιμος Βώκος, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας της Φιλοσοφίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τους τελευταίους δύο μήνες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη 16 Απριλίου, στις 13:30, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

Ο Γεράσιμος Βώκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Τελείωσε το Λεόντειο Λύκειο. Σπούδασε Φιλοσοφία στη Γαλλία -στη Γκρενόμπλ και το Παρίσι- και Γλωσσολογία στη Γενεύη. Από το 1978 δίδαξε Ιστορία της Φιλοσοφίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Δημοσίευσε βιβλία και άρθρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολήθηκε με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία, καθώς και την νεότερη και σύγχρονη φιλοσοφία. Αρθρογραφούσε στην εφημερίδα το Βήμα.

Ο Γεράσιμος Βώκος υπήρξε αγαπημένος καθηγητής μου στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και αργότερα συνάδελφος, αρχικά στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, μετά στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών. Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών, του οποίου ήταν Ομότιμος Καθηγητής, εκφράζει τη μεγάλη λύπη του για τον χαμό του, συλλυπητήρια στους οικείους του, και θα εκδώσει ψήφισμα. Ο Γεράσιμος Βώκος θα μείνει στη μνήμη όλων των φοιτητών/τριών του ως ένας γοητευτικός και ανεπανάληπτος δάσκαλος της φιλοσοφίας. Καλό σου ταξίδι, Γεράσιμε. Θα σε θυμόμαστε πάντα», αναφέρει σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, Άρης Στυλιανού.

Να σας θυμίσουμε: Λεωνίδιο: Νεκρός αναρριχητής από πτώση!

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share