Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

Η εφεύρεση του Ελληνάρα - Λαμπάδα με...παραφινέλαιο!

Τι άλλο θα δούμε !

15 Απριλίου 2019 13:28
Η εφεύρεση του Ελληνάρα - Λαμπάδα με...παραφινέλαιο!

Το μυαλό του Έλληνα δημιούργησε την εφεύρεση που αποτελεί μια νέα διαφήμιση που κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και αφορά σε λαμπάδες που λειτουργούν με παραφινέλαιο!
Το συγκεκριμένο κατάστημα, που έχει διάφορα εκκλησιαστικά είδη (θυμιατά, λιβανιστήρια, καντήλια, μοσχολίβανα κ.ά.) πλασάρει τις συγκεκριμένες «λαμπάδες» ως… άσβηστες.

undefined

«Λαμπάδα με παραφινέλαιο, για να μεταφέρεται το Αγιο Φως από την εκκλησία στο σπίτι, χωρίς να σβήνει και χωρίς να λερώνει» αναφέρεται στη διαφήμιση.

Η τιμή της συγκεκριμένης «λαμπάδας» είναι τα 3 ευρώ.

Αρκετοί χρήστες -από τους χιλιάδες που έχουν δει τη συγκεκριμένη διαφήμιση στο Facebook και αλλού- σχολιάζουν ότι το συγκεκριμένο προϊόν ουδεμία σχέση έχει με λαμπάδα.

Σάλος με τo Άγιο φως: «Ποιο θαύμα; Το ανάβω με αναπτήρα»

Σάλος με τo Άγιο φως: «Ποιο θαύμα; Το ανάβω με αναπτήρα»

Σάλο και αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βιβλίο ενός δημοσιογράφου στο οποίο ένας σκευοφύλακας του Πανάγιου Τάφου φέρεται να λέει πως «ανάβει το Άγιο Φως με αναπτήρα».

Ο λόγος για το βιβλίο του Δημήτρη Αλικάκου «Λύτρωση – Περί του Αγίου Φωτός» το οποίο με μαρτυρίες αγιοταφιτών που ανατρέπουν την θεωρία του θαύματος που λαβαίνει χώρα με απολυτή μυστικότητα μέσα στον Πανάγιο Τάφο.
«Ακούστε. Το καντήλι μπαίνει σβηστό από μένα, όλος ο κόσμος το βλέπει μέσα από την τηλεόρασή του. Όμως όταν ο Πατριάρχης εισέρχεται στον Πανάγιο Τάφο το βρίσκει αναμμένο... Εγώ το ανάβω...Με έναν αναπτήρα, τι άλλο;» είναι η μαρτυρία του σκευοφύλακα του Παναγίου Τάφου Ισίδωρου, ο οποίος ομολογεί ότι ο ίδιος ανάβει το Άγιο Φως.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου και δημοσιογράφο, ο σκευοφύλακας Ισίδωρος δεν είναι ο μόνος που παραδέχεται κάτι τέτοιο, καθώς και ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Ασκάλωνος Νικηφόρος, ο οποίος είχε διατελέσει παλαιότερα σκευοφύλακας του Πανάγιου Τάφου αναφέρει ότι ως σκευοφύλακας είχε ανάψει το καντήλι με σπίρτα μετά από προτροπή μάλιστα του δραγουμάνου του Πατριαρχείου.

Δείτε τι είχε συμβεί με την μεταφορά και το Ατύχημα με το αεροσκάφος που μεταφέρει το Άγιο Φως!

Βγήκε η λέξη «θαύμα» από την ιστοσελίδα του Πατριαρχείου

Μια εξίσου σημαντική αναφορά είναι αυτή που γίνεται από πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ', ο οποίος λέει χαρακτηριστικά στον ερευνητή:

Πρόσφατα παρατήρησα ότι αλλάξατε το κείμενο περί της τελετής του Αγίου Φωτός στην ιστοσελίδα του Πατριαρχείου και στη θέση του μπήκε ένα άλλο, που δεν κάνει πουθενά λόγο για «θαύμα».
Ναι, αυτό το κείμενο δεν έπρεπε να είναι εκεί, δεν γνωρίζω πώς μπήκε.
Ναι, αλλά το νέο κείμενο δεν μιλάει για θαύμα.
Μα το Πατριαρχείο δεν μιλάει για θαύμα! Η λέξη προέρχεται από το «θαυμάζω». Τι σχέση μπορεί να έχει με μια ιερή τελετή;
Οι παραπάνω μαρτυρίες, τις οποίες και έδειξε εκτενώς το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά και μια ανακοίνωση από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Συγκεκριμένα το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

«Ἡ ἀπάντησις τοῦ Πατριαρχείου Ἱεροσολύμων εἰς τά περιεχόμενα τοῦ βιβλίου τοῦ κ. Δημητρίου Ἀλικάκου ἐπί τοῦ θέματος τοῦ Ἁγίου Φωτός εἶναι ἡ δοθεῖσα ἤδη εἰς ἐκεῖνον ἐκ τῆς Ἀρχιγραμματείας, πρό τῆς δημοσιεύσεως τοῦ βιβλίου αὐτοῦ, ὅτι «ἡ ἐπίσημος θέσις τοῦ Πατριαρχείου διά τήν τελετήν τοῦ Ἁγίου Φωτός εἶναι ἐκείνη, ἡ ὁποία περιέχεται εἰς τό πρόγραμμα τῆς τελετῆς τοῦ Ἁγίου Φωτός τοῦ Μεγάλου Σαββάτου ἑκάστου ἔτους, εἰς τήν ἱστοσελίδα τοῦ Πατριαρχείου, εἰς τάς μελέτας Ἁγιοταφιτῶν Πατέρων καί δή τοῦ μακαριστοῦ Ἁγιοταφίτου Καλλίστου Μηλιαρᾶ εἰς τό περιοδικόν «Νέα Σιών» καί εἰς ὅ,τι συνάγεται ἐκ τῆς Ἁγίας Γραφῆς καί τῶν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας».

Εκτός από την ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, θέση πήρε και ο δικηγόρος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων κ Λάμπρος Κιτσαράς, ο οποίος μιλώντας στο orthodoxianewsagency.gr αναφέρει πως το παρακάτω βίντεο στο οποίο φαίνεται ένας σκευοφύλακας είναι προϊόν υποκλοπής και πως οι βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις έλαβαν χώρα παρανόμως, εν αγνοία των συνομιλητών του.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Ποιοί ήταν οι Απόστολοι και πως πέθαναν;

Όταν η Εκκλησία ζητά από τους νονούς να υπογράψουν ότι δεν είναι ομοφυλόφιλοι!

 Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share