Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πόσοι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια στις φυλακές;

Άσχημα η κατάσταση!

13 Απριλίου 2019 11:05
Πόσοι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια στις φυλακές;

Μεγάλο πρόβλημα στα σωφρονιστικά ιδρύματα έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν, τα περιστατικά βίας είναι πολυάριθμα, με πολλά από αυτά να έχουν τραγική κατάληξη!

Από το 2015 έως το 2018 146 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ελληνικές φυλακές, σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που επικαλείται ο Ελεύθερος Τύπος.

Πρόσφατο είναι το «σοκ» από τις αποκαλύψεις για τη λεγόμενη «μαφία του Κορυδαλλού», η οποία φέρεται να ευθύνεται για δύο δολοφονίες μέσα στο 2019.

Να σας θυμίσουμε τον Συναγερμό στις φυλακές Αυλώνα: Άγρια επεισόδια μεταξύ των κρατουμένων!

Σχετικές καταγγελίες έχουν πολλές φορές πραγματοποιήσει οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μέσω ανακοινώσεων της Ομοσπονδίας τους. Τα περιστατικά βίας στρέφονται συχνά και εις βάρος των σωφρονιστικών.

Όπως τονίζει ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Βασίλης Μπισμπίκης, η κατάσταση είναι σε πολύ άσχημο επίπεδα. «Τα περιστατικά βίας είναι καθημερινά και όσα μαθαίνουμε είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που βγαίνουν προς τα έξω… Τα περιστατικά γίνονται όλο και πιο άγρια, η υπηρεσία αδυνατεί να προστατεύσει τους αδύναμους κρατούμενους. Η κατάσταση έχει ξεφύγει το τελευταίο διάστημα», αναφέρει.

Συναγερμός στις φυλακές Τρικάλων: Νεκρός κρατούμενος μετά από συμπλοκή!

Νεκρός μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα στο Νοσοκομείο Τρικάλων κρατούμενος στις ΦυλακέςΤρικάλων.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα trikalaola.gr, πρόκειται για 60χρονο Έλληνα κρατούμενο, ο οποίος έπειτα από έντονο καβγά που είχε με αλλοδαπό συγκρατούμενο του δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του.

Αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Τρικάλων, αλλά ήταν ήδη αργά αφού έχασε την ζωή του.

Βέβαια θα ακολουθήσει και ιατροδικαστή εξέταση, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτουτου.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες είχαμε και άλλες συμπλοκές στις φυλακές Τρικάλων, όπου ένας κρατούμενος επιτέθηκε σε σωφρονιστικό υπάλληλο

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share