Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

ΗΠΑ: Μην ταξιδευετε στην Τουρκία είναι επικίνδυνη!

Απιίστευτο...

12 Απριλίου 2019 17:27
ΗΠΑ: Μην ταξιδευετε στην Τουρκία είναι επικίνδυνη!

Το αμερικανικό ΥΠΕΞ συμπεριέλαβε την Τουρκία στη λίστα με τις χώρες όπου οι Αμερικανοί πολίτες θα μπορούσαν να τύχουν απαγωγής ή να ληφθούν όμηροι και τους ζητάει να μην την επισκέπτονται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το Υπουργείο Εξωτερικών έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί έναν νέο δείκτη «Κ» για να επισημάνει τον κίνδυνο απαγωγής στη χώρα που αναφέρεται στις ταξιδιωτικές του συμβουλές. Άλλες χώρες στην ίδια λίστα είναι η Ρωσία και οι Φιλιππίνες.

Η Τουρκία ήταν επίσης εισηγμένη στις 35 χώρες τις οποίες η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί περιοχές υψηλού κινδύνου.


Επίσης, το υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποιεί, μέσω της αναθεωρημένου κειμένου, ότι «οι τρομοκράτες έχουν επίσης στοχεύσει στο παρελθόν τουρίστες που προέρχονται από τη Δύση και ομογενείς».

Συμπληρώνεται σχετικά ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας «έχουν κρατήσει δεκάδες χιλιάδες άτομα, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών των ΗΠΑ, για εικαζόμενες σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, με βάση ελάχιστα ή καθόλου αποδεικτικά στοιχεία και λόγους που φαίνεται να είναι πολιτικά παρακινημένοι.

Οι υπήκοοι των ΗΠΑ έχουν επίσης υποστεί ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, που τους εμποδίζουν να αναχωρήσουν από την Τουρκία. Η συμμετοχή σε εκδηλώσεις που δεν έχουν εγκριθεί ρητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας, καθώς και οι επικρίσεις της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, μπορούν να οδηγήσουν σε σύλληψη».

Eν τω μεταξύ, αμερικανική πηγή που επικαλείται το «DEFENSE NEWS» (11/04/2019) εκτιμά ότι η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία ενδέχεται να συμπεριλάβει ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους καθώς και τουρκικές εταιρείες που εμπλέκονται στην σύμβαση προμήθειας του Α/Α συστήματος S-400.

Tουρκία: Επεισόδια με Κούρδους που προσπάθησαν να εισβάλουν στο δημαρχείο του Ντιγιάρμπακιρ!

Περίπου 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία,διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της Ανώτατης Εκλογικής Επιτροπής (YSK) να ακυρώσει την εκλογή ορισμένων δημάρχων που ήταν υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές με το φιλοκουρδικό κόμμα HDP.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν πρώτα να μπουν στο δημαρχείο της πόλης αλλά, μετά την επέμβαση της αστυνομίας, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε καθιστική διαμαρτυρία.

Να σας θυμίσουμε τι "Ματωμένες εκλογές" στην Τουρκία! - 4 νεκροί, 62 τραυματίες

Σύμφωνα με το HDP η απόφαση της YSK αφορά πολλές περιοχές όπου οι υποψήφιοι του κόμματος κέρδισαν με μεγάλη διαφορά τους αντιπάλους τους. Για παράδειγμα, στο Μπαγκλάρ ο Ζεγιάτ Τζεϊλάν απέσπασε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%. Ωστόσο δήμαρχος θα ανακηρυχθεί ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος AKP, που ήρθε δεύτερος με ποσοστό 25%.

Ο Τζεϊλάν, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, υποστήριξε ότι η απόφαση της YSK ήταν "μια παγίδα". "Ασφαλώς υπάρχουν πιέσεις από την κυβέρνηση αλλά κανείς δεν ανέμενε μια τέτοια κατάφωρη παρβίαση των εκλογών εκ μέρους της YSK", πρόσθεσε.

Τουρκία: Θρίλερ με τις εκλογές! Ο Ερντογάν χάνει συνεχώς έδαφος!

Με αρνητικές εκπλήξεις για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με τα μέχρι στιγμής ανεπίσημα αποτελέσματα το κυβερνών κόμμα παίρνει 16 μητροπολιτικούς και 25 Δήμους πόλεων ενώ το Ρεπουμπλικανικό 10 μητροπολιτικούς και 10 πόλεων συνολικά.


Το θρίλερ για τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης συνεχίζονταν μέχρι μετά τα μεσάνυχτα. Στο 98,8% των ψήφων η διαφορά είναι μικρότερη από 4500 ψήφους υπέρ του Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Γιλντιρίμ ανακοίνωσε μπροστά στις κάμερες τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές και ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν στην προεκλογική εκστρατεία, λέγοντας ότι στο εκλογικό του κέντρο έχουν λάβει το σύνολο της καταμέτρησης.

Την ίδια σχεδόν στιγμή ο αντίπαλός του Εκρέμ Ιμάμογλου σε δηλώσεις του τον κατηγόρησε για χειραγώγηση του κοινού και κάλεσε το ανώτατο εκλογικό συμβούλιο και τις τοπικές εκλογικές επιτροπές να κάνουν την δουλειά τους σωστά ενώ κατηγόρησε το πρακτορείο Αναντολού ότι μεταδίδει τα αποτελέσματα επιλεκτικά.

«Ξέρω να δίνω συγχαρητήρια αλλά θέλω και να μου δίνουν. Η ενσωμάτωση δεν έχει ολοκληρωθεί, να περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα» πρόσθεσε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Να σας θυμίσουμε επίσης τη στιγμή ο Ταγίπ Ερντογάν πήγε να ψηφίσει.


Στη Άγκυρα με καταμετρημένο το 85% των ψήφων κόβει το νήμα ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Μανσούρ Γιαβάς με 50,3 έναντι 47,45 του Μεχμέτ Οζχασεκί του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Η αντιπολίτευση φαίνεται ότι θα εξασφαλίσει τον δήμο την Άγκυρας, για πρώτη φορά αφότου ανήλθε στην εξουσία ο Ερντογάν, πριν από 16 χρόνια.

Η Σμύρνη είναι η μόνη μεγαλούπολη όπου το αποτέλεσμα ξεκαθάρισε αρκετά νωρίς. Νέος δήμαρχος θα είναι ο Μουσταφά Τουντς Σογιέρ με 58% έναντι 38% του Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί.

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την συνέντευξη Τύπου στην ΚωνσταντινούποληΟ Ερντογάν αποχωρεί από την συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τραγωδία στην Τουρκία: Δύο νεκροί σε εκλογικό κέντρο!

Πτώση της Τούρκικης λίρας!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagaine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share