Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας μαθητές και καθηγητές!

Κλειστές είναι οι Σταδίου και Πανεπιστημίου!

12 Απριλίου 2019 13:34
Διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας μαθητές και καθηγητές!

Κλειστές είναι οι οδοί Σταδίου και Πανεπιστημίου, στο κέντρο της Αθήνας, καθώς πραγματοποιούν πορεία καθηγητές και μαθητές γυμνασίων και λυκείων στο Σύνταγμα.

Να σας θυμίσουμε την Συγκέντρωση μαθητών έξω απο το Υπουργειο παιδείας!

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές διαδηλώνουν κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην τάξη της Γ´ λυκείου και στο σύστημα εισαγωγής!

Η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για σήμερα Παρασκευή!

Απεργία εκπαιδευτικών σε όλη την χώρα! - Κλειστά τα σχολεία!

Σήμερα είναι η απεργία των εκπαιδευτικών και έτσι θα παραμείνουν κλειστά τα Γυμνάσια και ταΛύκεια όλης της χώρας!

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, εξαιτίας της 24ωρηςαπεργία από τους προέδρους των ΕΛΜΕ.

Η 24ωρη απεργία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιείται για τις αλλαγές που προωθούνται στο Λύκειο αλλά και στον τρόπο πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Να σας θυμίσουμε: Απεργία καθηγητών την Παρασκευή 12 Απριλίου!

Οπως επισημαίνει η ΟΛΜΕ, με το νέο σχέδιο υποβαθμίζεται περαιτέρω η γενική παιδεία και οι εγκύκλιες γνώσεις στην Γ Λυκείου, με τη μείωση της διδασκαλίας βασικών γνωστικών αντικειμένων και υπονομεύεται ο παιδαγωγικός χαρακτήρας του Λυκείου.

Συλλαλητήρια το μεσημέρι της Παρασκευής

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και συλλαλητήρια τα οποία προγραμματίζονται για τις 12 το μεσημέρι με προσυγκέντρωση στα Προπύλαια για την Αθήνα και στο Άγαλμα Βενιζέλου για τη Θεσσαλονίκη, καθώς και στις κεντρικές πλατείες των υπολοίπων πόλεων της χώρας.

Η ΟΛΜΕ στην ανακοίνωσή της καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς να συμβάλλουν στην οργάνωση συζητήσεων και εκδηλώσεων για τις αλλαγές στο Λύκειο και στον τρόπο πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Καλούμε τις ΕΛΜΕ, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων σε πολύμορφες δραστηριότητες και κινητοποιήσεις για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο», αναφέρει η ΟΛΜΕ.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Νέα διαμαρτυρία μαθητών έξω από το υπουργείο Παιδείας!

Υπουργείο Παιδείας:Κανονικά οι εξετάσεις και οι κληρώσεις!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share