Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ξεσπά ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Δεν είσαι άνδρας»!

Πρώην σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής, κατά την εξέταση του στο ακροατήριο εμφανίστηκε να αντιφάσκει!

11 Απριλίου 2019 19:27
Ξεσπά ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Δεν είσαι άνδρας»!

Με την επανεξέταση του μάρτυρα η έδρα εξέφρασε σοβαρές υπόνοιες, για ψευδή κατάθεση και ψευδορκία, θα συνεχιστεί αύριο το πρωί, στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη!

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας, πρώην σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής, κατά την εξέταση του στο ακροατήριο εμφανίστηκε να αντιφάσκει, να αμφιβάλει και να αρνείται, σχετικά με τα όσα είχε προανακριτικά καταθέσει στην Αστυνομία.

Ο μάρτυρας κρατήθηκε με εντολή εισαγγελέα μέχρι το τέλος της σημερινής διαδικασίας και εκλήθη να συνεχίσει την κατάθεσή του αύριο το πρωί.

Σήμερα κατέθεσαν συνολικά 7 μάρτυρες, όλοι πρώην φοιτητές στην Γαλακτοκομική Σχολή. Η πρόεδρος και ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησαν από τους μάρτυρες να καταθέσουν περιστατικά στα οποία ήταν οι ίδιοι αυτόπτες, ενώ όταν αναφερόταν σε καταστάσεις τις οποίες, όπως είπαν, πληροφορήθηκαν τους ζητήθηκε να κατονομάσουν την πηγή γνώσης.

Να σας θυμίσουμε για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Κάναμε πλάκα» δήλωσαν οι μάρτυρες! - Η επιστολή μυστήριο!

Κατά το τέλος της εξέτασής του ο συγκεκριμένος μάρτυρας αναφέρθηκε σε κυνήγι στους διαδρόμους, βρισιές και καρπαζιές «ως φιλικά πειράγματα», προκαλώντας την αντίδραση των τραγικών γονιών, που εκείνη την στιγμή ήταν μέσα στο ακροατήριο. «Βρέθηκε το παιδί μου νεκρό. Δεν έχασα το πορτοφόλι μου», είπε κλαίγοντας η μητέρα, ενώ ο πατέρας φώναξε:» «Δεν είσαι άνδρας».

Βεβαίωσαν ενώπιον του Δικαστηρίου ότι πριν δώσουν την κατάθεση στην οποία αναφέρθηκαν στα γεγονότα για τα οποία ασκήθηκε η ποινική δίωξη, συναντήθηκαν με συγγενείς το Βαγγέλη, με ιδιωτικούς ερευνητές και ήπιαν καφέ. Και μετά από αυτό, πήγαν αυθορμήτως να δώσουν κατάθεση, να δηλώσουν γεγονότα, για τα οποία δεν αναφέρθηκαν ποτέ στις πρώτες καταθέσεις τους.

Να επισημάνω, ότι δύο εκ των μαρτύρων ενώπιον του Δικαστηρίου δέχτηκαν ότι συγχρόνως έδιναν κατάθεση στην ίδια αίθουσα. Η δίωξη ασκήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018. Αυτό έγινε γιατί δεν υπήρχαν νωρίτερα γεγονότα, που να επιβεβαίωναν τα αδικήματα που κατηγορούνται σήμερα οι πελάτες μας».

Ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, σημείωσε ότι στις ποινικές δίκες έχουμε μεγάλη ένταση, προσθέτοντας πως οι μάρτυρες, ανάλογα με το τι προσλαμβάνει ο καθένας είναι λογικό να πέφτουν σε κάποιες μικρές αντιφάσεις, παρεκκλίσεις, μετά από καιρό, στο ακροατήριο.

Δίκη Βαγγέλη Γιακουμάκη: Μάρτυρας κλειδί οδηγείται στον Εισαγγελέα για ψευδορκία! - Νέες εξελίξεις στην υπόθεση!

Στα Γιάννενα πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες η δίκη για τον θάνατο του φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Βαγγέλη Γιακουμάκη, πριν από τέσσερα χρόνια.

Αναστάτωση επικράτησε στην αίθουσα του δικαστηρίου, όταν κλήθηκε να καταθέσει ο πρώτος μάρτυρας, ένας συμφοιτητής του, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν θυμόταν καταστάσεις και έδινε ασαφείς απαντήσεις στους εισαγγελείς. “Ξέρετε, υπάρχει και συνείδηση, υπάρχουν και τύψεις συνειδήσεων.

Μήπως δεν θέλετε να καταθέσετε;”, είπε η πρόεδρος της έδρας ενώ ο μάρτυρας δεν απαντούσε, και πρόσθεσε “θα πρέπει να ντρέπεστε”.

Τον λόγο πήρε ο πατέρας του Βαγγέλη, Αντρέας Γιακουμάκης ο οποίος φώναξε: “Μια ωραία λέξη ακούστηκε, η λέξη ντροπή”.

Η έδρα του δικαστηρίου διέταξε να κρατηθεί και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο μάρτυρας με την κατηγορία της ψευδορκίας.

Ο συγκάτοικος του Βαγγέλη κατέθεσε ότι τον έβλεπε με μελανιές, ενώ οι επόμενοι μάρτυρες έκαναν λόγο για περιστατικά βασανιστηρίων.

Μάλιστα, χθες ένας μάρτυρας ανέφερε ότι έχει βίντεο , ενώ ένας άλλος μάρτυρας που ταξίδεψε από τη Βραζιλία για να δώσει το παρών στο δικαστήριο, αποκάλυψε τον Γολγοθά που βίωνε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης στη Σχολή.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Βαγγέλης Γιακουμάκης: Νέες εξελίξεις για την τρομερή δίκη!

Δίκη Γιακουμάκη: Τα σπαρακτικά λόγια της μάνας!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο AthensMagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share