Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Τζούλιαν Ασάνζ: Ο ιδρυτής των Wikileaks συνελήφθη! - Η βίαιη σύλληψή του!(Video)

Τι συνέβη;

11 Απριλίου 2019 13:10
Τζούλιαν Ασάνζ: Ο ιδρυτής των Wikileaks συνελήφθη! - Η βίαιη σύλληψή του!(Video)

Πριν λίγο έσκασε η είδηση για τον ιδρυτή των Wikileaks που συνελήφθη και τον έδιωξαν από την πρεσβεία του Ισημερινού!

Στην ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας αναφέρεται ότι «Ο Τζούλιαν Ασάνζ, 47 ετών, συνελήφθη σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου, από αστυνομικούς της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στην Πρεσβεία του Ισημερινού».

Όπως διευκρίνισε, «εκλήθη στο εσωτερικό της πρεσβείας από τον πρεσβευτή, αφού η κυβέρνηση του Ισημερινού αφαίρεσε το άσυλο» που είχε χορηγήσει στον Τζούλιαν Ασάνζ.

Να σας θυμίσουμε μια ελληνική σύλληψη που έγινε μετά από χρόνια: Τι ισχυρίστηκε μετά τη σύλληψή του ο δραπέτης τραγουδιστής; (Video)

Η αφαίρεση του ασύλου έγινε λόγω επανειλημμένων παραβιάσεων των διεθνών συμβάσεων από τον Τζούλιαν Ασάνζ, διευκρίνισε ο πρόεδρος της χώρας Λενίν Μορένο.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είχε βρει άσυλο στην πρεσβεία του Ισημερινού από το 2012, για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για βιασμό, αλλά και τις ΗΠΑ, όπου του έχει ασκηθεί δίωξη για δημοσιοποίηση απόρρητων κυβερνητικών εγγράφων.

Είχαν προηγηθεί φήμες ότι ο Αυστραλός θα εκδοθεί στις βρετανικές αρχές. Ο Ισημερινός διέψευσε αρχικά λέγοντας ότι δεν είχε σκοπό να αποστερήσει από τον Ασάνζ το καθεστώς ασυλίας, αλλά προφανώς άλλαξε γνώμη.

Η σχέση του Ασάνζ με το Κίτο πέρασε από 40 κύματα αφότου ανήλθε ο νυν πρόεδρος του Ισημερινού στην εξουσία προ διετίας. Τον περασμένο Μάρτιο του έκοψαν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο με αξιωματούχους του Ισημερινού να εξηγούν ότι το έκαναν για να εμποδίσουν τον Ασάνζ «να αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις κυρίαρχων κρατών».

Ο Ασάνζ έγινε γνωστός παγκοσμίως το 2010 όταν το Wikileaks δημοσιοποίησε χιλιάδες απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ορισμένα εκ των οποίων αποκάλυπταν πολύ επικριτικές αμερικανικές εκτιμήσεις για παγκόσμιους ηγέτες.

Δείτε τη βίαιη σύλληψη του:

https://twitter.com/i/status/1116276959531667457

Θυμηθείτε ακόμα: «Μαφία των φυλακών»: Σύλληψη 2 δικηγόρων!

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. η 22χρονη που είχε δεχτεί επίθεση από οπαδούς στο Ίλιον!

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται η 22χρονη οπαδός του Παναθηναϊκού, η οποία είχε δεχτεί επίθεση τον περασμένο Μάρτιο από οπαδούς αντίπαλης ομάδας στο Ίλιον

Όπως αναφέρει το zougla.gr, η 22χρονη χούλιγκαν συνελήφθη στην Πετρούπολη. Η νεαρή μαζί με ακόμη πέντε άτομα επέβαινε σε αυτοκίνητο και στην κατοχή τους βρέθηκαν διάφορα αντικείμενα, όπως υδραυλικός κάβουρας, μικροποσότητα ναρκωτικών, μάσκες, γάντια, σφυριά, λοστοί και ένας σουγιάς.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η 22χρονη μαζί με τους υπόλοιπους συλληφθέντες να αναζητούσαν κάποιον από τους δράστες της επίθεσης που είχε δεχτεί η κοπέλα ώστε να τον εκδικηθούν.

Ωστόσο, μετά το περιστατικό με θύμα την 22χρονη, η ίδια στην κατάθεσή της φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι «έπεσε θύμα ληστείας» και ότι το κίνητρο δεν ήταν οπαδικό.

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share