Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γονείς προσοχή: Ανάκληση όλων των παρτίδων του πιο γνωστού αντιπυρετικού για παιδιά!

10 Απριλίου 2019 13:02
Γονείς προσοχή: Ανάκληση όλων των παρτίδων του πιο γνωστού αντιπυρετικού για παιδιά!

Μεγάλη προσοχή προς όλους τους γονείς! Ποιο είναι το αντιπυρετικό που ανακαλούνται όλες οι παρτίδες άρον άρον! SOS!

Μετά από απόφαση της εταιρείας PFIZER ανακαλούνται όλες οι παρτίδες του πόσιμου εναιωρήματος PONSTAN 50mg/5ml 125ml λόγω της πιθανότητας να υπερβαίνει τα νέα επιτρεπόμενα όρια ημερήσιας έκθεσης για τις στοιχειακές προσμίξεις μολύβδου και λιθίου, σύμφωνα με την οδηγία ICH Q3D.

Η ανάκληση δεν αφορά τις υπόλοιπες φαρμακοτεχνικές μορφές του προϊόντος.

Έκτακτη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ: Τι ανακαλεί άρον άρον;

Το γάλα είναι αλλεργιογόνο συσταστικό και μπορεί να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό.

Την ανάκληση της παρτίδας Τ2785-060418/1 του συμπληρώματος διατροφής CLEAR AMINO BCCA FRUIT PUNCH FLAVOR της εταιρείας CYBERNETICS SPORTS NUTRITION αποφάσισε ο ΕΟΦ. Τι άλλο ανακάλεσε χτες;

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρεται, η παρτίδα περιέχει ίχνη πρωτεϊνών γάλακτος χωρίς το γάλα να συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των συστατικών!

Το γάλα είναι αλλεργιογόνο συσταστικό και μπορεί να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό. Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Σοκ από τον ΕΟΦ: Άκρως επικίνδυνο σκεύασμα στην αγορά!

Το προϊόν «Diabexin» της εταιρείας Botanica, που διακινείται μέσω διαδικτύου ως συμπλήρωμα διατροφής, προβαλλόμενο όμως με θεραπευτικές ενδείξεις που παραπέμπει σε φαρμακευτική δράση, δεν διαθέτει σχετική έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ο Οργανισμός ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι το προϊόν δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά του.

Με ανακοίνωση που είχε εκδώσει και πριν 15 μήνες, ο ΕΟΦ είχε προειδοποιήσει για όλα τα προϊόντα της συγκεκριμένη εταιρείας. Κρίνει, ωστόσο, απαραίτητη για τη δημόσια υγεία την υπενθύμιση για το «Diabexin», λόγω της έντονης προώθησής του, μέσω διαδικτύου!

Συναγερμός: Ανακαλεί άρον άρον ο ΕΟΦ φάρμακο που παίρνουν εκατομμύρια Έλληνες!

ΕΟΦ: Ποιο είναι το φάρμακο που ανακαλεί και παίρνουν εκατομμύρια Έλληνες; Είναι γνωστό για την υπέρταση! Προσοχή!

Την ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων, από το φάρμακο για την υπέρταση με την εμπορική ονομασία "PROELSARTAN F.C.TAB 100MG/TAB", ανακοίνωσε ο ΕΟΦ. Λίστα με καλλυντικά και φάρμακα που είναι επικίνδυνα!

Αναλυτικότερα, Για την ανάκληση των προϊόντων του Πίνακα Ι, διότι από τον ΚΑΚ δεν προσκομίστηκαν εργαστηριακά αποτελέσματα NDEA/NDMA (πιθανοί καρκινογόνοι παράγοντες) για τις παρτίδες δραστικής losartan που παρασκευάστηκαν από την εταιρεία Zhejiang Huahai και χρησιμοποιήθηκαν στην παραγωγή των εν λόγω παρτίδων τελικού προϊόντος. Διαβάστε και για το άγνωστο φάρμακο που προκαλεί καρκίνο!

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μεγάλη προσοχή: Ο ΕΟΦ ανακαλεί πασίγνωστο προϊόν!

Συναγερμός από τον ΕΟΦ: Ανακαλεί άρον άρον πασίγνωστο προϊόν από τα φαρμακεία!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις στο Athensmagazine.gr.

 

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share