Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ραγδαίες εξελίξεις με την Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία!

Δείτε τι συνέβη...

8 Απριλίου 2019 19:16
Ραγδαίες εξελίξεις με την Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία!

Στο αρχείο για Πικρααμμένο, Λυκουρέντζο, Βενιζελο και Κουτρουμάνη

Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει σκέλος της δικογραφίας για το αποκαλούμενο σκάνδαλο της Novartis προκειμένου να ζητηθεί η άρση ασυλίας για τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδο. Η πολύμηνη έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς κατέληξε για την ώρα σε αποχρώσεις ενδείξεις για δωροδοκία ενός πολιτικού προσώπου για το οποίο ζητείται η άρση ασυλίας προκειμένου να κληθεί ως ύποπτος στην υπόθεση.

Να σας θυμίσουμε:"Συνάντησα τον Χατζηνικολάου δύο φορές να...": Το σκάνδαλο του αιώνα!

Ωστόσο, πριν προχωρήσει η διαδικασία στην κλήση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ σε ανωμοτί εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου (κι εν συνεχεία, στην άσκηση ποινικής δίωξης), οι εισαγγελείς οφείλουν να διαβιβάσουν τη δικογραφία στη Βουλή ζητώντας την άρση της ασυλίας του κ. Λοβέρδου καθώς είναι εν ενεργεία βουλευτής.

Την ίδια ώρα, στο αρχείο πηγαίνει η υπόθεση για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Γιώργο Κουτρουμάνη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λυκουρέντζο με την επιφύλαξη ότι μπορεί να υπάρξουν στοιχεία στο μελλον. Ταυτόχρονα, η έρευνα συνεχίζεται για πέντε πολιτικά πρόσωπα. Ο λόγος για τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους πρώην υπουργούς Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Άδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.


Τέλος, σύμφωνα με πληρφορίες, αύριο αναμένεται να φύγουν κλήσεις και σε περισσότερα από 20 μη πολιτικά πρόσωπα, μέλη επιτροπών και στελέχη διαφημιστικής εταιρίας, οι οποίοι αναμένεται να κληθούν ως ύποπτοι για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος κατά περίσταση.

Υπόθεση Novartis: Στην ανακρίτρια Μπόζνου ο Νίκος Μανιαδάκης!

Στο γραφείο της ανακρίτριας Μαρίνας Μπόζνου βρίσκεται ο Νίκος Μανιαδάκης για την υπόθεση Novartis. Η ανακρίτρια θα αποφασίσει την προφυλάκισή του ή μη.

Θυμίζουμε πως η ανακρίτρια Μαρίνα Μπόζνου είναι η δικαστική λειτουργός, η οποία μόλις χθες δέχθηκε τα σφοδρά πυρά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Νωρίτερα, στο σπίτι του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα και νυν κατηγορούμενου Νίκου Μανιαδάκη για την υπόθεση Novartis πραγματοποίησε έφοδο κλιμάκιο των εισαγγελέων και αστυνομικών. Το σπίτι βέβαια όπως ήταν αναμενόμενο ήταν άδειο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνθιμος Ανανιάδης: Γιατί αμφισβητεί την πατρότητα του παιδιού της Μαρίας Νεφέλης; (video)

Νομικοί κύκλοι συνδέουν την σημερινή ενέργεια των εισαγγελέων διαφθοράς για έρευνα στο σπίτι του Νίκου Μανιαδάκη με τις χθεσινές δηλώσεις του ότι του ασκούνται πιέσεις προκειμένου να κατονομάσει τρία πολιτικά πρόσωπα τα οποία χρηματίστηκαν από την Novartis.

Διαβάστε περισσότες ειδήσεις οικονομίας στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share