Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σας αφορά: Ποιες αλλαγές θα γίνουν στις αεροπορικές πτήσεις;

Δείτε αναλυτικά!

7 Απριλίου 2019 20:53
Σας αφορά: Ποιες αλλαγές θα γίνουν στις αεροπορικές πτήσεις;

Αλλαγές θα εφαρμοστούν από αύριο, Δευτέρα 08.04.2019 σε όσους Ευρωπαίους πολίτες ταξιδεύουν από και προς χώρες εκτός Σένγκεν. Σας αφορά: Αναστέλλονται όλες οι πτήσεις των Boeing 737 Μax 8 και 9 και στην Ελλάδα!
Ειδικότερα, τίθεται σε εφαρμογή από την Ελληνική Αστυνομία ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 458/2017, σύμφωνα με τον οποίο διεξάγονται σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που ταξιδεύουν προς / από χώρες οι οποίες δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν, διαβατηριακοί έλεγχοι και έλεγχοι διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων με χρήση βάσης δεδομένων.

Με απλά λόγια, ακόμη και οι Ευρωπαίοι πολίτες, που ανήκουν σε χώρες εντός Σένγκεν θα υποχρεούνται να υφίστανται ελέγχους όταν ταξιδεύουν από ή προς χώρες εκτός Σένγκεν. AEGEAN: Ακυρώνει πτήσεις από και προς την Κωνσταντινούπολη!

Ετσι, όπως προειδοποιεί ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», λόγω του ενδεχόμενου αυξημένου χρόνου αναμονής στο διαβατηριακό έλεγχο, παρακαλούνται οι επιβάτες που ταξιδεύουν σε χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν:

για την έγκαιρη προσέλευσή τους στα σημεία ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να έχουν τον απαραίτητο χρόνο στη διάθεσή τους για να φτάσουν στην Πύλη Αναχώρησης της πτήσης τους.
για τη χρήση διαβατηρίου, έναντι της Αστυνομικής Ταυτότητας, προς επιτάχυνση των διαδικασιών ελέγχου.

Μεξικό: Ένοπλη ληστεία στο αεροδρόμιο!

Οι ληστές άρπαξαν τους σάκους που οι υπάλληλοι του αεροδρομίου ήταν έτοιμοι να φορτώσουν στο αεροπλάνο και στη συνέχεια διέφυγαν παραβιάζοντας τις μπάρες σε ένα άλλο σημείο,


Ένοπλοι ληστές επιτέθηκαν μέσα σε τρία λεπτά σε χρηματαποστολή στην πίστα ενός διεθνούς αεροδρομίου στο κεντρικό Μεξικό, την ώρα που οι σάκοι με τα χρήματα επρόκειτο να φορτωθούν σε ένα αεροσκάφος, και κατάφεραν να αποσπάσουν λεία ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Η ληστεία σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης γύρω στις 21:00 (06:00 της Πέμπτης ώρα Ελλάδας). Οι ληστές έφθασαν με φορτηγάκι και παραβίασαν τις μπάρες ασφαλείας στην πίστα του αεροδρομίου της Γκουαναχουάτο, εξήγησε η διαχειρίστρια εταιρία του αεροδρομίου, ο Αερολιμενικός Όμιλος του Ειρηνικού (GAP).

Υπό την απειλή όπλων, οι ληστές άρπαξαν τους σάκους που οι υπάλληλοι του αεροδρομίου ήταν έτοιμοι να φορτώσουν στο αεροπλάνο και στη συνέχεια διέφυγαν παραβιάζοντας τις μπάρες σε ένα άλλο σημείο, και όλα αυτά μέσα σε τρία λεπτά, διευκρίνισαν ο GAP και οι τοπικές αρχές.

Δεν έχει ανακοινωθεί από επίσημη πηγή το ακριβές ποσό που εκλάπη, όμως σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ η λεία ανέρχεται σε περίπου 20 εκατομμύρια πέσος, ή ένα εκατομμύριο δολάρια.

Στις 14 Δεκεμβρίου, μια χρηματαποστολή που μετέφερε 118 εκατομμύρια πέσος (6,2 εκατ. δολάρια) ανακόπηκε από ληστές στην ίδια πολιτεία (Γκουαναχουάτο). Το φορτηγό βρέθηκε αργότερα σφηνωμένο στο έδαφος σε μια κοντινή πόλη.

Η Γκουαναχουάτο είναι ένα από τα πιο σημαντικά βιομηχανικά κέντρα του Μεξικού, με πολλά εργοστάσια αυτοκινήτων, αεροναυτικής και βαριάς βιομηχανίας.

Οι δραστηριότητες αυτές καθώς και η παρουσία σημαντικών ενεργειακών υποδομών, έχουν προσελκύσει εγκληματικές οργανώσεις με τους συνακόλουθους εκβιασμούς, απαγωγές και κλοπές καυσίμων, σύμφωνα με τις αρχές.

Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Γυναίκα κουβαλόυσε παράνομο μόσχευμα κρυμμένο στις αποσκευές της!

Ανθρώπινα κύτταρα που προορίζονταν για παράνομο εμπόριο οργάνων και ιστών εντοπίσηκε το τελωνείο του αεροδρομίου «Μακεδονία» κατά τη διενέργεια ελέγχου των αποσκευών σε πτήση από τη Μόσχα προς τη Θεσσαλονίκη!
Οι υπάλληλοι εντόπισαν μέσα στις αποσκευές μιας γυναίκας μία ειδική χάρτινη κατασκευή με παγοθήκες και μια πλαστική ειδική συσκευασία με ρωσική σήμανση, τυλιγμένη σε φελιζόλ, εντός της οποίας βρέθηκε σκληροκερατοειδικός δακτύλιος

Το παράνομο μόσχευμα ήταν αποστειρωμένο. Όπως ισχυρίστηκε η γυναίκα στις αρχές πίστευε ότι μετέφερε φάρμακα.

Οι υπάλληλοι προχώρησαν στην κατάσχεσή του, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς οι σχετικές διαδικασίες προβλέπουν συγκεκριμένα πιστοποιητικά που πρέπει να συνοδεύουν το μόσχευμα, που καθορίζονται από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), τα οποία δεν υπήρχαν στην περίπτωση αυτή.

Φιλιππίνες: Βρήκαν σε αποσκευές 1.500 χελωνάκια τυλιγμένα με μονωτική ταινία!

Τα ζώα άφησε πίσω του ένας Φιλιππινέζος επιβάτης.
Στην κατάσχεση πάνω από 1.500 χελωνών, που ήταν τυλιγμένες με μονωτική ταινία και κρυμμένες σε αποσκευές, προχώρησε η αστυνομία των Φιλιππίνων στο αεροδρόμιο της Μανίλας.

Όπως αναφέρει το BBC, εάν είχαν πωληθεί, θα μπορούσαν να είχαν «πιάσει» πάνω από 4,5 εκατομμύρια πέσος (πάνω από 86.630 δολάρια). Θεωρείται πως εγκαταλείφθηκαν προκειμένου ο κάτοχός τους να αποφύγει τις αυστηρές ποινές για λαθρεμπόριο/ παράνομη διακίνηση άγριων ζώων (φυλάκιση μέχρι δύο ετών, πρόστιμο μέχρι 200.000 πέσος).

Συνολικά, 1.529 χελωνάκια διαφορετικών ειδών βρέθηκαν σε τέσσερις αποσκευές στον χώρο αφίξεων του Διεθνούς Αεροδρομίου Νινόι Ακουΐνο την Κυριακή. Κάποια από αυτά ανήκαν σε προστατευόμενα είδη.

Σύμφωνα με την αρμόδια αρχή, τα ερπετά άφησε πίσω του ένας Φιλιππινέζος επιβάτης ο οποίος επέβαινε σε πτήση της Philippine Airlines από το Χονγκ Κονγκ.

Τα ζώα παραδόθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία προστασίας άγριας ζωής.

Συχνά οι χελώνες κρατούνται ως κατοικίδια, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο «παραδοσιακής» ιατρικής, ενώ σε κάποια τμήματα της Ασίας, καταναλώνονται ως «λιχουδιά».

Το κρέας τους θεωρείται από κάποιους αφροδισιακό, ενώ τα κόκαλα αλέθονται για να χρησιμοποιηθούν ως σκόνη σε εφαρμογές ιατρικού χαρακτήρα.

Διαβάστε περίσσοτερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπολοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share