Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορυδαλλός: Ερευνούν τον ρόλο των δικηγόρων από την υπόθεση της Μαφίας!

Ποιοι θα κληθούν ως μάρτυρες;

6 Απριλίου 2019 21:40
Κορυδαλλός: Ερευνούν τον ρόλο των δικηγόρων από την υπόθεση της Μαφίας!

Ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση εξετάζει τον ρόλο εκάστου, για το ποιοι θα κληθούν ως μάρτυρες και ποιοι με την ιδιότητα του κατηγορούμενου
Τα ονόματα έξι δικηγόρων, εκτός των δύο που προφυλακίστηκαν, αναφέρονται στη δικογραφία για τη Μαφία των φυλακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το dikastiko.gr, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση, αξιολογεί βάσει των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί (μαρτυρικές καταθέσεις, συνομιλίες κ.α.) τον ρόλο ενός εκάστου. Ποιοι δηλαδή εξ αυτών θα κληθούν ως μάρτυρες και ποιοι με την ιδιότητα του κατηγορούμενου. Μαφία Κορυδαλλού: Ορίστηκε η ημερομηνία της δίκης!

Για δύο από αυτούς πάντως, όπως καταθέτει ο Αντώνης Αραβαντινός, ο δολοφονημένος ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, του είχε πει ότι αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τον πελάτη του Άρη Φλώρο. Και πως ο κίνδυνος που διατρέχει από συγκρατούμενούς του είναι μικρότερος…

Όπως λέει ο κ. Αραβαντινός, λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί ο γνωστός ποινικολόγος τον Οκτώβριο του 2017, είχε πάει στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να δει κατά το επισκεπτήριο τον Άρη Φλώρο. Ο επιχειρηματίας αντί να κάτσει αντικριστά με τον δικηγόρο πήγε δίπλα του. Μαφία των φυλακών: Νέες αποκαλύψεις φωτιά για τα σχέδια απόδρασης και δολοφονίας και οι... ερωτικές εξομολογήσεις!

Επειδή αυτό δεν επιτρέπεται, του έγινε παρατήρηση και τελικά ο Φλώρος πήγε απέναντι. Όταν τελείωσε το επισκεπτήριο, ο Ζαφειρόπουλος πήγε στο γραφείο του Α.Αραβαντινού και του είπε: «Αντώνη, μην τον παρεξηγείς, φοβάται, ξέρει ότι κάνεις ό,τι καλύτερο εδώ και συνέχισε να τον προσέχεις. Αν και εγώ του έχω πει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει δεν είναι εδώ, αλλά είναι δύο συνάδελφοί μου».

Και του είπε τα ονόματα τα οποία όπως λέει συγκράτησε.

Mαφία Κορυδαλλού: «Δεν είχαμε ερωτική σχέση» δηλώνει η δικηγόρος!

Η δικηγόρος που έχει προφυλακιστεί για το αποκαλούμενο κύκλωμα της μαφίας των φυλακών και φέρεται να είχε ερωτική σχέση με τον φερόμενο νονό της Αλβανικής Μαφίας μίλησε αποκλειστικά μέσα από τη φυλακή στο Star και την Τασούλα Παπανικολάου

Στους διαλόγους η δικηγόρος και ο φερόμενος ως αρχηγός της Μαφίας στον Κορυδαλλό φαίνεται να έχουν μια στενή σχέση. Λέει ότι τον αγαπά και είναι ο άντρας της ζωής της και εκείνος την αποκαλεί «μωράκι του»!

Ποια είναι όμως η αλήθεια;

«Δεν υπήρχε ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο διότι αυτός ήταν σε καθεστώς κράτησης και δεν θα μπορούσε να υπήρχε ερωτική σχέση» δήλωσε χαρακτηριστικά!

«Προσπαθούσα να τον ενθαρρύνω γιατί ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση γιατί μου είχε εκμυστηρευθεί και υπάρχει και αυτό σε διαλόγους ότι σκεφτόταν την αυτοκτονία. Προσπαθούσα να τον ενθαρρύνω και να του μιλάω με πάρα πολύ όμορφο τρόπο χωρίς να ξεπερνάω τα όρια.

Οποιαδήποτε ερωτική σχέση να είχα με οποιονδήποτε, πιο πάνω έχω τις αξίες μου. Και να είχα και μην είχα πάλι εγώ κάποιες αξίες δεν θα τις παραβίαζα για κανέναν.

Να σας θυμήσουμεγια την Μαφία Κορυδαλλού: Ορίστηκε η ημερομηνία της δίκης!

Αν θέλεις να ενθαρρύνεις έναν άνθρωπο και να τον βοηθήσεις είναι κακό; Έχει σχέση με την απόδραση και τη δολοφονία; Αν ήμουν ερωτευμένη, λέω εγώ, θα έκανα τα πάντα για αυτόν χωρίς στοιχεία;

Η σχέση μας ήταν στα πλαίσια της δικηγορικής μου ιδιότητας και προσπαθούσα να τον ενθαρρύνω και να τον ανεβάσω ψυχολογικά», λέει.

Στην ερώτηση αν αρνείται το φλερτ, η προφυλακισμένη δικηγόρος αναφέρει:

«Κοίταξε θα σου πω κάτι πολύ σοβαρό. Πολλές φορές που συνομιλούσαμε ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και καταλάβαινα του έλεγα να κόψει την πρέζα, μου έλεγε ότι φοβάται για τη ζωή του από τον απο τον...μην τον δηλητηριάσουν. Γιατί τον άκουγα να είναι μαστουρωμένος στις συνομιλίες, όταν δε μου έλεγε κάτι που παρέκκλινε της σχέσης δικηγόρου και κρατούμενου κατανοούσα και το απέδιδα στη χρήση ναρκωτικών ουσιών».

Όπως έχει γίνει γνωστό ο φερόμενος αρχηγός της Αλβανικής Μαφίας δύο ημέρες πριν τη δίκη Ζαφειρόπουλου ζήτησε από την δικηγόρο του πληροφορίες για τους χώρους του Εφετείου και αν υπάρχουν ΜΑΤ.

Να σας θυμήσουμε την Νέα εξέλιξη στο θέμα της Μαφίας των φυλακών!

«Λέει κατόπτευα τον χώρο του Εφετείου, πρόσεξε, εγώ ανυποψίαστη όταν με ρώτησε για κάποιο δωμάτιο στο Εφετείο που βρίσκεται, ανυποψίαστη του είπα είναι εκεί. Όταν διακόπτεται το δικαστήριο και τους μεταφέρουν σε κάποιο δωμάτιο και εγώ ανυποψίαστη του απάντησα τη θέση του δωματίου το χώρο. Το δωμάτιο αυτό βρίσκεται κοντά στην έξοδο, του απάντησα τελείως ανυποψίαστη. Εξάλλου πώς θα ήταν δυνατόν σε μία αίθουσα στην οποία γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος κατά την είσοδο σε αυτή τόσο σωματικός όσο και στις αποσκευές;

Μας αδειάζανε τις τσάντες. Πώς θα ήταν δυνατόν εγώ και με πάνοπλους αστυνομικούς οι οποίοι συνόδευαν τους κατηγορουμένους με προτεταμένα τα όπλα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας να σκεφτώ να διανοηθώ ότι αυτός με ρωτούσε για τη θέση του δωματίου για τη διαρρύθμιση του δωματίου προκειμένου να αποδράσει;

Υπάρχει διάλογος που λέει σε παρακαλώ μπορείς να μου φέρεις ένα στυλό και λέω όχι δεν προλαβαίνω να αγοράσω κανένα στυλό γιατί εγώ πρέπει να πάω στο δικαστήριο».

«Εμείς οι δικηγόροι δεν ξεχωρίζουμε σκληρούς ή μαλακούς κακοποιούς» προσθέτει επίσης στις δηλώσεις της.

«Είμαι ένας πραγματικός λειτουργός της δικαιοσύνης που μάλλον το κράτος δεν θέλει τέτοιους, δεν μπορώ να δικαιολογήσω ότι ένας άνθρωπος να βοηθήσει έναν άλλον δεν μπορεί δεν το δέχεται», καταλήγει

Μαφία των φυλακών: Νέες αποκαλύψεις φωτιά για τα σχέδια απόδρασης και δολοφονίας και οι... ερωτικές εξομολογήσεις!

Απ' όλα είχε το... μενού της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού, σχέδια για δολοφονίες, αποδράσεις κι άλλες παραβατικές πράξεις που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και σοκάρουν!

Ο Ελεύθερος Τύπος αποκαλύπτει τους διαλόγους που είχε ο εγκέφαλος της μαφίας των φυλακών με τους προφυλακισμένους για την υπόθεση δικηγόρους

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στο σχέδιο δολοφονίας του Μάκη Βορίδη και του κατηγορούμενου για το σκάνδαλο Energa Power, Αριστείδη Φλώρου, ενώ σε άλλους διαλόγους που έχουν καταγραφεί, ο Αλβανός κακοποιός μιλά με την δικηγόρο για σχέδιο απόδρασης αλλά και για την... στενή σχέση που φέρεται να είχαν αναπτύξει.

Σύμφωνα με όσα έλεγαν μεταξύ τους, σκοπός τους ήταν να γίνουν ζευγάρι εκτός φυλακής και να στήσουν τη ζωή τους.

Η δικηγόρος φέρεται να είπε στον αρχηγό ότι εκείνος δεν θα είναι απαραίτητο να δουλεύει, καθώς η δουλειά της αποδίδει αρκετά.

Το σχέδιο δολοφονίας Βορίδη-Φλώρου

Ο Αλβανός κακοποιός σε έναν από τους καταγεγραμμένους διαλόγους και αφού έχει ζητήσει δύο στυλό ώστε μέσα σε αυτά να περάσει αυτοσχέδιες λάμες στην δικαστική αίθουσα προκειμένου να επιτεθεί «στο λαιμό» στον Μάκη Βορίδη και τον Αριστείδη Φλώρο, μιλά με τον υπαρχηγό της «Μαφίας των φυλακών».

Ο διάλογος όπως τον μεταφέρει ο Ελεύθερος Τύπος έχει ως εξής:

Αρχηγός μαφίας: Θα τα έχουμε έτοιμα εκείνα από κάτω, με μιας θα πάμε και οι δυο, μπουμ μπουμ μπουμ στο λαιμό.
Υπαρχηγός: Ναι.
Αρχηγός μαφίας: Είσαι εντάξει;
Υπαρχηγός: Ναι.

Οι πληροφορίες για απόδραση από το δικαστήριο

Δύο ημέρες πριν από τη δίκη της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο Αλβανός «εγκέφαλος» της μαφίας μιλά με την δικηγόρο για τη… διαρρύθμιση της δικαστικής αίθουσας:

Δικηγόρος: Να εδώ, εδώ στο δικαστήριο είμαι.

Αρχηγός μαφίας: Εχει ΜΑΤ;
Δικηγόρος: Είμαι εδώ μπροστά και έχει, πιο κάτω όμως όχι. Εγώ τώρα αν θέλω μπορώ να ανέβω. Εν τω μεταξύ ξέρεις πόσο εύκολο είναι να βγει κανείς από εδώ. Ενα σπιτάκι είναι, μια μαλάκια αριστερά. Στην πιο ωραία αίθουσα είσαστε για να βγαίνετε κατευθείαν. Πιο δίπλα είναι μερικές ακόμα αίθουσες, μια από τις οποίες έχουν και τον Φλώρο… (γέλια), θέλεις να τρυπήσουν τον τοίχο να βρεθείς στην αγκαλιά του;
Αρχηγός μαφίας: Την έξοδο…
Δικηγόρος: Ολο ευθεία μπροστά είναι η έξοδος, ευθεία μπροστά και αριστερά, που από εκεί πέρα βγαίνεις σε ένα δευτερόλεπτο, έχει έναν αστυνομικό αριστερά…

Τα λεφτά για τις δουλειές εκτός φυλακής

Ο υπερκοριός έχει καταγράψει και διαλόγους που φέρεται να έχουν γίνει στις 25 Ιανουαρίου και οι οποίες μοιάζει να αποτυπώνουν οικονομική συναλλαγή και δικονομική καθοδήγηση, παρότι ο δικηγόρος – που έχει, επίσης, προφυλακιστεί για την υπόθεση – υποστηρίζει ότι αυτές έγιναν υπό το κράτος φόβου και απειλών:

Αρχηγός μαφίας: Ελα αγόρι μου, τι κάνεις; Καλημέρα.
Δικηγόρος: Καλημέρα. Καλά, εσύ;
Αρχηγός μαφίας: Εγώ τι να σου πω, εγώ είμαι σκατά. Εσύ τι κάνεις πώς πας;
Δικηγόρος:Γιατί, τι γίνεται; Τι έγινε;
Αρχηγός μαφίας: Τι να γίνει, κύριε Γιώργο, μου έκαναν μπαμπεσιά προχθές.
Δικηγόρος: Δηλαδή;
Αρχηγός μαφίας: Δηλαδή με…. Με αυτόν τον άνθρωπο που σου έστειλα εκεί.
Δικηγόρος: Ναι.
Αρχηγός μαφίας: Αυτόν το μεγάλο ηλικία, μου πήρε αυτά που μου έδωσες εσύ και μου εξαφανίστηκε. Αυτό μου έκανε και σε πήρα μόνο να σου πω ότι πήγα στο διάολο. Αυτό πήρα να σου μόνο, τίποτα άλλο.
Δικηγόρος: Καλά, δώσε μου δύο μέρες.
Αρχηγός μαφίας: Εσύ ευχαριστώ με τι μου έκανες, απλά με πήρε στο λαιμό ο πατσαβούρα. Ο απατεώνας μου πήρε αυτά και με άφησε έτσι, νέκρα.
Δικηγόρος: Κοίταξε, πάρε με τη Δευτέρα μήπως μπορέσουμε να μαζέψουμε μερικά. Τρέχουμε να μαζέψουμε κανένα φράγκο γιατί δεν δίνει κανείς. Εχουνε βάλει καβούρια στις τσέπες. Δεν έχει ο κόσμος. Τι να σου πω.
Αρχηγός μαφίας: Και μπαμπάς μου να ήσουν και αδερφός μου να ήσουνα δεν θα γινόταν αυτό το πράγμα που έγινε, που κάνεις εσύ για μένα. Που εγώ πήγα να σου πάρω τη ζωή και εσύ με βοηθάς με την ψυχή σου. Στο χρωστάω.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share