Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια των τρένων μετά την κατάληψη του Σταθμού Λαρίσης!

Η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

5 Απριλίου 2019 19:53
Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια των τρένων μετά την κατάληψη του Σταθμού Λαρίσης!

Με ανακοίνωση της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπογράμμισε ότι κανονικά θα εκτελούνται από αύριο τα δρομολόγια των τρένων στο Σταθμό Λαρίσης μετά την κατάληψη του σιδηροδρομικού σταθμού από μετανάστες!

Αποχώρησαν και οι τελευταίοι πρόσφυγες από τον Σταθμό Λαρίσης, όπου είχαν κάνει κατάληψη από το πρωί της Παρασκευής, διακόπτωντας τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών.

Όπως έγινε γνωστό, τα δρομολόγια θα αποκατασταθούν πλήρως από αύριο.

Σοκ στα Διαβατά: Άντρας πετάει στα ΜΑΤ κοριτσάκι χρησιμοποιώντας το ως «ασπίδα»!

Ήδη από νωρίς σήμερα το απόγευμα, τα πρώτα πούλμαν από ΜΚΟ έχουν ήδη μεταφέρει πρόσφυγες σε Οινόφυτα και Μαλακάσα.

Οι περίπου 300 πρόσφυγες, διαμαρτυρήθηκαν, νωρίτερα και ζήτησαν να μεταφερθούν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, προκειμένου να φύγουν από την Ελλάδα, ενώ αυτή την ώρα, στο σημείο, υπάρχουν λιγότεροι από 40 άτομα.

Σταθμός Λαρίσης: Συνεχίζεται η κατάληψη προσφύγων! Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια!

«Γίνεται μια προσπάθεια να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι όλες οι διαβεβαιώσεις και οι υποσχέσεις που τους δόθηκαν δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Διακινδυνεύουν πιο πολλά από αυτά που ελπίζουν να κερδίσουν. Τους ενημερώνουμε συνέχεια και ήδη έχουν αρχίσει να αποχωρούν», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο οποίος μετέβη με κλιμάκιο του υπουργείου στο σταθμό Λαρίσης.

Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν πραγματοποιούνται από τις 10 το πρωί, ενώ όσοι πρόσφυγες είχαν αγοράσει εισιτήρια για το τρένο, τους επεστράφησαν τα χρήματα.

Να σημειωθεί, ότι ανάμεσα στους επιβάτες που σκόπευαν να αναχωρήσουν, υπάρχουν πρόσφυγες οι οποίοι έχουν ήδη πάρει άσυλο και πρέπει να παρουσιαστούν στη δομή τους, αλλά δεν μπορούν να ταξιδέψουν, λόγω της γενικής απαγόρευσης.

Σταθμός Λαρίσης: Χιλιάδες προσφυγες καταφτάνουν στο σημείο, θεωρούν ότι άνοιξαν τα σύνορα!

Εκατοντάδες μετανάστες μπορεί και 2.000 άτομα βρίσκονται από νωρίς σήμερα το πρωί στον σταθμό Λαρίσης.

Επιδίωξή τους φαίνεται ότι είναι η μετάβαση στην Ειδομένη και τα σύνορα, τα οποία νομίζουν ότι έχουν ανοίξει ή θα ανοίξουν τα σύνορα. Στο σημείο υπάρχει ισχυρή παρουσία των ΜΑΤ.

Να σας θυμίσουμε: Βίντεο σοκ: Παρανάλωμα του πυρός δεκάδες σκηνές στα Διαβατά! Από θαύμα δεν κάηκαν ζωντανοί οι πρόσφυγες!

Οι μετανάστες κουβαλούν μαζί τους βαλίτσες και μπόγους με τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Ένταση εχθές στην Ειδομένη

Περισσότεροι από 300 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και οικογένειες, έχουν κατασκηνώσει έξω από τη δομή φιλοξενίας στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά ενώ στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, την ώρα που συνεχώς καταφτάνουν στο σημείο και άλλοι αλλοδαποί, πολλοί από τους οποίους με τα προσωπικά τους αντικείμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει τις τις τελευταίες ώρες μια φήμη η οποία «διακινείτε» μέσω Facebook πως αν μαζευτούν πολύ μετανάστες τότε οι αρχές θα αναγκαστούν να ανοίξουν τα σύνορα.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share