Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ιταλια: Ο μικρός Σιμονε γίνεται αντιφασιστικό σύμβολο!

Και είναι μόλις 15 χρονών!

5 Απριλίου 2019 14:43
Ιταλια: Ο μικρός Σιμονε γίνεται αντιφασιστικό σύμβολο!

Η Ιταλία υποκλίνεται από χθες στον 15χρονο Σιμόνε.

Τον έφηβο που όρθωσε το ανάστημά του απέναντι σε ακροδεξιούς και οργισμένους κατοίκους του προαστίου Τόρε Μάουρα της Ρώμης όταν ξέσπασαν επεισόδια που κατέληξαν στην απομάκρυνση περίπου 70 Ρομά από κοινοτική δομή φιλοξενίας.


Ο Σιμόνε πήρε τον λόγο θαρρετά μπροστά στα αλαλάζοντα μέλη των ακροδεξιών της Casa Pound και της Forza Nuova και των ηλεκτρισμένων από τις μισαλλόδοξες διακηρύξεις τους κατοίκων του Τόρε Μάουρα, στη διάρκεια των διαπληκτισμών και των εκτρόπων, που κατέληξαν σε βιαιοπραγίες εναντίον των Ρομά και το ποδοπάτημα των τροφίμων, που προσπάθησαν να τους δώσουν κάποιοι πολίτες, φωνάζοντας «ψωμί στους σεισμόπληκτους, όχι στους Ρομά». Όταν ο εκπρόσωπος της Casa Pound Μάρκο Αντονίνι εκστόμισε στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, από το σημείο των επεισοδίων, πως «εδώ συμφωνούμε όλοι», ο 15χρονος τον διέκοψε, λέγοντας: «περίμενε, εγώ είμαι από το Τόρε Μάουρα και δε συμφωνώ, μπορώ να το δηλώσω;».

Όταν ο έκπληκτος Αντονίνι τον κοιτάζει, λέγοντας «και βέβαια μπορείς να το πεις, εμείς δεχόμαστε την αντιπαράθεση», ο Σιμόνε αδιαφορεί για το βλοσυρό του βλέμμα και του αντιτείνει τολμηρά: «κατ' εμέ, αυτό που κάνετε είναι να χειραγωγείτε τους ανθρώπους στο Τόρε Μάουρε, τη δική μου γειτονιά, μετατοπίζοντας αυτήν τη χειραγωγημένη οργή προς το δικό σας συμφέρον. Κατ' εμέ αυτό που κάνετε είναι εξίσου παράνομο».


 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share