Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: O δικαστής ζήτησε την ψυχιατρική αξιολόγηση του Μακελάρη!

Δεν τον ρώτησε καν αν είναι αθώος ή ένοχος!

5 Απριλίου 2019 13:19
Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: O δικαστής ζήτησε την ψυχιατρική αξιολόγηση του Μακελάρη!

Δικαστής στη Νέα Ζηλανδία ζήτησε να υποβληθεί ο μακελάρης σε ψυχολογική αξιολόγηση προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να δικαστεί για τον φόνο 50 ανθρώπων.

Ο Αυστραλός Μπρέντον Τάραντ, 28 ετών, θα εξεταστεί από δύο ειδικούς οι οποίοι θα εκτιμήσουν «αν είναι σε θέση να δικαστεί ή αν θεωρείται παράφρων», δήλωσε ο δικαστής Κάμερον Μάντερ.

Ο μακελάρης δεν ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα, αλλά παρακολούθησε τη διαδικασία μέσω βιντεοσύνδεσης από τη φυλακή υψίστης ασφαλείας του Όκλαντ, όπου κρατείται στην απομόνωση μετά τη σύλληψή του.

Τον Μάρτιο οι σωφρονιστικές αρχές είχαν αποκαλύψει ότι ο Τάραντ κρατείται χωριστά από τους υπόλοιπους κρατούμενους και ενδέχεται να παρακολουθείται σε 24ωρη βάση, είτε από δεσμοφύλακες είτε μέσω βίντεο. Επίσης δεν έχει πρόσβαση σε τηλεόραση, εφημερίδες, ραδιόφωνο και δεν έχει δικαίωμα να λαμβάνει επισκέψεις.

Να σας θυμήσουμε οτι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Aπελάθηκε άνδρας που πανηγύριζε για την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία!

Παρακολούθησε τη διαδικασία της δίκης, που διήρκησε περίπου 20 λεπτά, ήρεμος και χωρίς να μιλήσει.

Ο δικαστής δεν τον ρώτησε αν είναι αθώος ή ένοχος, ενώ ανακοίνωσε ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν επιτρέπεται πλέον να τον φωτογραφίζουν ή να τον βιντεοσκοπούν.

Η επόμενη ακροαματική διαδικασία είναι προγραμματισμένη για τις 14 Ιουνίου.

Ο Τάραντ απέλυσε τον δικηγόρο που του είχε οριστεί από το κράτος μετά την πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο στις 16 Μαρτίου. Ωστόσο δύο δικηγόροι από το Όκλαντ, ο Σέιν Τέιτ και ο Τζόναθαν Χάντσον, ήταν παρόντες σήμερα στο δικαστήριο για τον εκπροσωπήσουν.

Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Για 50 ανθρωποκτονίες κατηγορείται ο μακελάρης!

Ο μακελάρης πρόκειται να εμφανιστεί αύριο ενώπιον του δικαστηρίου της Κράιστσερτς, μέσω βιντεοσύνδεσης με το Όκλαντ όπου κρατείται στη μοναδική φυλακή υψίστης ασφαλείας της Νέας Ζηλανδίας!

Ο Μπρέντον Τάραντ θα βρεθεί για δεύτερη φορά ενώπιον δικαστηρίου αφότου σκότωσε 50 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 48 στα δύο τεμένη στα μέσα του Μαρτίου.

Να σας θυμήσουμε κάτι ακόμα για το Μακελειό στη Νέα Ζηλανδία: Ο 14χρονος που ήθελε να γίνει τερματοφύλακας! - Θύμα του μακελάρη!

Στην πρώτη ακροαματική διαδικασία, την επομένη του μακελειού, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για μόνο έναν φόνο, καθώς οι αρχές ήθελαν να κινηθούν γρήγορα, αλλά νέες κατηγορίες προστέθηκαν κατόπιν. Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις αρχές εάν θα του ασκηθεί δίωξη για τρομοκρατία.

Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα εθνικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης να τραβήξουν τηλεοπτικά πλάνα, ή φωτογραφίες, ή να ηχογραφήσουν την αυριανή συνεδρίαση.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share