Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

"Ηνίοχος 2019": Εντυπωσιακές εικόνες πάνω από την Ακρόπολη!

Δείτε αναλυτικά...

4 Απριλίου 2019 20:50

Εντυπωσιακές εικόνες χάρισαν στους Αθηναίους τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας που διέσχισαν τον αττικό ουρανό από τις 18:20 έως τις 18:30, στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος 2019».

Τα βλέμματα έκλεψαν τα ολοκαίνουργια F-35 της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας που πέταξαν δίπλα σε F-16 Block, F-4 Μιράζ-2000, Τορνέιτο, Φάντομ, τα «ιπτάμενα ραντάρ» EMB-145H AEW&C και AAR Tankers.

Η πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2019», διεξάγεται με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ιταλίας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Να σας θυμίσουμε :Αθήνα: Άσκηση για σεισμό σε πραγματικές συνθήκες! Πότε θα γίνει;

Η άσκηση εξελίσσεται σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από την Ελλάδα αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του στρατού ξηράς και του πολεμικού ναυτικού.

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της πολεμικής αεροπορίας.

Η άσκηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Δείτε τις φώτος:


Εκρήξεις σε στρατιωτική άσκηση στο Κιλκίς!

Ατύχημα με εκρήξεις σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου σε στρατιωτική άσκηση στο Κιλκίς.

Πιο συγκεκριμένα, το ατύχημα αφορά εκρήξεις πυρομαχικών μετά από φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε σκηνή, στο πεδίο βολής του Κιλκίς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ευτυχώς δεν υπάρχει κάποιος τραυματίας.

Στην άσκηση έπαιρναν μέρος τα στελέχη του 596 Τάγματος Πεζικού, της Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος» , που εδρεύει στο Δροσάτο Κιλκίς.

Φωτογραφίες από τη στιγμή της έκρηξης σε στρατιωτική άσκηση στο Κιλκίς!

Στη δημοσιότητα βγήκαν εικόνες από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στο Κιλκίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ατύχημα συνέβη όταν η φωτιά που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε σκηνή, στο πεδίο βολής του Κιλκίς, προκάλεσε εκρήξεις πυρομαχικών.

Από το ατύχημα αυτό δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Στην άσκηση έπαιρναν μέρος τα στελέχη του 596 Τάγματος Πεζικού, της Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας "Πόντος", που εδρεύει στο Δροσάτο Κιλκίς.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπολοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share