Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Απίστευτο περιστατικό στη Γαλλία: Αφαίρεσαν τα όργανα από θύμα τρομακτικης επίθεσης!

Δείτε αναλυτικά...

4 Απριλίου 2019 16:43
Απίστευτο περιστατικό στη Γαλλία: Αφαίρεσαν τα όργανα από θύμα τρομακτικης επίθεσης!

Οι πληγές από τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία δεν λένε να επουλωθούν. Τρία χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, που στοίχισε τη ζωή σε 86 πολίτες, ένα ζευγάρι ανακαλύπτει πως το 4 ετών παιδί του, που έχασε τη ζωή του στις 14 Ιουλίου 2016, υπεβλήθη από τις αρχές σε νεκροψία και αφαίρεση ζωτικών οργάνων.

Ο μικρός Γιάννης βρισκόταν ανάμεσα στις εκατοντάδες των ανθρώπων που περπατούσαν στον πεζόδρομο της Νίκαιας, όταν ο δράστης έριξε ένα φορτηγό πάνω τους προκαλώντας πανικό και αφαιρώντας τη ζωή δεκάδων πολιτών. Επί τέσσερις ημέρες, οι γονείς του, Μικαέλ και Σαμίρα δεν μπορούσαν να δουν και να παραλάβουν τη σορό του παιδιού τους. Όπως συνειδητοποιούν σήμερα, αυτό συνέβη γιατί το τετράχρονο παιδί υπεβλήθη σε νεκροτομή και αφαίρεση των ζωτικών οργάνων, τα οποία παραμένουν ακόμη άταφα στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Παστέρ.


«Μεταχειρίστηκαν τον γιο μου με τον ίδιο τρόπο που αντιμετώπισαν τον τρομοκράτη που τον σκότωσε» λέει η μητέρα του παιδιού στην γαλλική Le Parisien. Ο δικηγόρος της οικογένειας δηλώνει πως θα προχωρήσει σε αγωγή σε βάρος του δημοσίου, παράλληλα με την δικαστική διερεύνηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τους συγγενείς των θυμάτων για ελλιπή μέτρα ασφαλείας στην παραλιακή οδό της Νίκαιας.

Οι γονείς του 4χρονου αναρωτιούνται για ποιο λόγο να προχωρήσει η υπηρεσία στη νεκροψία, όταν η αιτία του θανάτου είναι προφανής, αλλά κυρίως γιατί έπρεπε το νοσοκομείο να επιχειρήσει την αφαίρεση των ζωτικών οργάνων του παιδιού. «Ο εφιάλτης επανεμφανίστηκε. Έχω την αίσθηση πως έκλεψαν ένα μέρος του παιδιού μου, πως το σκότωσαν για δεύτερη φορά» λέει απεγνωσμένη η Σαμίρα. Η μουσουλμάνα έχει δύο ακόμη παιδιά, ένα εκ των οποίων γεννήθηκε μετά την τραγωδία στη Νίκαια.

Τρομοκρατικό χτύπημα στο Μόναχο!

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση στο Μόναχο, μετά από αναφορές για πυροβολισμούς. Άγνωστο μέχρι στιγμής περί τίνος πρόκειται.

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία στο Μόναχο, μετά από αναφορές για πυροβολισμούς. Σύμφωνα με τουίτ της αστυνομίας αναφέρεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη κινητοποίηση στην περιοχή κοντά στην οδό Ohlmüllerstraße, καθώς όπως αναφέρουν μαρτυρίες ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Στη δεύτερη ανάρτησή της η Αστυνομία αναφέρει ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν να κινηθούν στην περιοχή όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι τοπικά ΜΜΕ πάντως επικαλούμενα πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρονται σε δύο νεκρούς.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια του επεισοδίου

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο στο Athensmagazine.gr

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share