Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

«Ηνίοχος 2019»: Πάνω από την Ακρόπολη θα πετάξουν τα F-35!

Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας!

4 Απριλίου 2019 13:08
«Ηνίοχος 2019»: Πάνω από την Ακρόπολη θα πετάξουν τα F-35!

Πάνω από την Ακρόπολη θα πετάξουν τα F-35 για την άσκηση «Ηνίοχος 2019»!

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Όπως ενημέρωσε το ΓΕΑ η άσκηση θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.

Να σας θυμίσουμε: Ώρα της γης": Όταν τα φώτα "έσβησαν" στην Ακρόπολη!

Ένοπλες Δυνάμεις: Στέλνουν μήνυμα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας στην Άγκυρα!

Μαχητικά αεροσκάφη θα διέλθουν πάνω από την Αθήνα το απόγευμα από τις 18.20 έως τις 18.30.

Από τη Δευτέρα 1 έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, διεξάγεται η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2019»!

Δείτε ακόμα: Γιατί η Ακρόπολη έχει αντοχή στους σεισμούς!

Αλλάζουν τα πάντα στις οικοδομικές άδειες στο κέντρο της Αθήνας!

Με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναστέλλονται προσωρινά οι εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών στην περιοχή νοτίως της Ακρόπολης, Μακρυγιάννη - Κουκάκι.

Η απόφαση ήρθε μετά τον σάλο που είχε προκληθεί με την ανέγερση τοίχου ξενοδοχείου που έκρυβε τη θέα προς τον Ιερό Βράχο.

Συγκεκριμένα, με την απόφαση του υπουργείου αναστέλλεται για ένα έτος η έκδοση οικοδομικών αδειών για την ανέγερση νέων κτιρίων με ύψος που υπερβαίνει τα 17,5 μέτρα, καθώς και προσθηκών καθ’ ύψος σε υφιστάμενα κτίρια, όταν το ύψος τους υπερβαίνει τα 17,5 μέτρα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της αναστολής, στη συγκεκριμένη περιοχή, δεν εφαρμόζεται κάθε γενική ή ειδική διάταξη που επιτρέπει οποιαδήποτε κατασκευή άνω του ύψους των 17,5 μέτρων.

Η ισχύς της απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, η Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας (της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος) του ΥΠΕΝ, σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς και υπουργεία, έχουν συστήσει ομάδα εργασίας για την επανεξέταση των όρων δόμησης στην περιοχή, ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα περιορισμού της οπτικής επαφής με την Ακρόπολη. Στη βάση αυτή θα γίνουν όποιες παρεμβάσεις κριθούν αναγκαίες στο θεσμικό πλαίσιο, όπως αυτό έχει προκύψει μετά τις μεταβολές του 2012.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share