Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Γκρίκις: Τα αδέσποτα ζώα της Ελλάδας έχουν ελπίδες να βρουν σπίτι στην Ευρώπη!

Αναλαμβάνουν ζώα αδεσποτα που βρίσκονται σε ανάγκη!

3 Απριλίου 2019 13:27
Γκρίκις: Τα αδέσποτα ζώα της Ελλάδας έχουν ελπίδες να βρουν σπίτι στην Ευρώπη!

Ζώα που είτε πετάχτηκαν στο δρόμο όταν κούρασαν τους ανθρώπους είτε χτυπήθηκαν και αφέθηκαν στην τύχη τους από ασυνείδητους έχουν πλέον ελπίδα να βρουν ένα σπίτι στην Ευρώπη!

Η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Αδεσποτούλια» Ξάνθης, Άννα-Μαρία Ζαφειριάδου, ενώ περιγράφει την καινοτόμο εθελοντική προσπάθεια αγάπης των μελών του σωματείου τη πόλης της Θράκης και το πώς αυτά τα ζώα βρίσκουν σπίτια σε όλη την Ευρώπη!

«Συνήθως οι ξένοι όταν έρχονται στην Ελλάδα κλαίνε, γιατί αντικρίζουν μια εικόνα που δεν την έχουν ξαναδεί, όπως εμείς θα βλέπαμε παιδάκια χτυπημένα ή νηστικά στο δρόμο»

Οταν βρεθεί ένα ενδιαφερόμενο σπίτι, βγαίνουν διαβατήρια και δρομολογείται η μεταφορά ανάλογα με την περίπτωση

Αναζήτηση των σπιτιών σε όλη την Ευρώπη

«Έχουμε από ένα δικό μας φιλοζωικό σωματείο στην Ολλανδία και στη Γερμανία, είναι σωματεία που ιδρύθηκαν από φίλους που είχαν έρθει και είδαν τη δουλειά μας» εξηγεί η κα Ζαφειριάδου.


«Στην Ολλανδία, στην Αγγλία ή στη Γερμανία δεν υπάρχει κανένα αδέσποτο, με αποτέλεσμα να θέλουν πολύ να βοηθήσουν και έτσι δημιουργήθηκαν οι συγκεκριμένες φιλοζωικές στο εξωτερικό και προσπαθούν να βρουν σπίτια σε σκυλιά από την Ελλάδα» σημείωσε η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Αδεσποτούλια».

«Τα αποκαλούν "Γκρίκις", θεωρούνται καλά σκυλιά, είναι και μόδα καθώς τους αρέσει να λένε ότι είναι αδέσποτο και το πήραν» τονίζει η κα Ζαφειριάδου, ενώ περιγράφει και μια περίπτωση χαρακτηριστική. «Θα σας πω για ένα σκυλί που πήραν στην Ολλανδία με ένα μάτι και άρρωστο, το παρέλαβαν και έκαναν ακόμη και παρουσίαση στο σχολείο!» εξιστορεί και τονίζει πως οι ενδιαφερόμενοι δεν διαλέγουν ράτσα και τα περισσότερα που ταξιδεύουν στα νέα τους σπίτια στην ΕΕ είναι ημίαιμα.

Να σας θυμήσουμε οτι Υπάρχει ράτσα σκύλου που... δεν γαβγίζει!

Επί της διαδικασίας η κα Ζαφειριάδου εξήγησε πως όταν βρεθεί ένα ενδιαφερόμενο σπίτι, βγαίνουν διαβατήρια και δρομολογείται η μεταφορά ανάλογα με την περίπτωση καθώς «είτε έρχονται οι "γονείς" να τα πάρουν, είτε τα συνοδεύουμε εμείς».

«Στον κάθε ενδιαφερόμενο δίνεται ένα ερωτηματολόγιο, για να κριθεί αν είναι κατάλληλος. Μετά πηγαίνει κάποιος στο σπίτι. Βλέπει ότι πράγματι είναι κατάλληλο και όταν μας δίνουν την έγκριση, σημαίνει ότι το ζώο έχει βρει σπίτι» αναφέρει η πρόεδρος του φιλοζωικού σωματείου «Αδεσποτούλια» Ξάνθης, που δεν παραλείπει να τονίσει πως και «στο εξωτερικό βέβαια δεν είναι όλοι άγγελοι» και να σημειώσει πως υπάρχουν «περιπτώσεις που παίρνουμε ζώα πίσω». Σε χώρες όπως η Αγγλία και η Γερμανία, οι ενδιαφερόμενοι αναλαμβάνουν τη διαδικασία, πληρώνοντας ένα ποσό 230-300 ευρώ με το οποίο καλύπτεται το εισιτήριο του σκύλου, το διαβατήριο και το τσιπάκι.

Μυτιλήνη: Καφετέρια επιτρέπει στα αδέσποτα σκυλιά να κοιμούνται μέσα κάθε νύχτα!

Yπάρχουν μέρη όπως μία καφετέρια στη Μυτιλήνη, η οποία ανοίγει τις πόρτες της σε αδέσποτα σκυλιά. Από τον Ιούλιο, αφήνει τα σκυλάκια να κοιμούνται μέσα κάθε βράδυ!

«Όταν το μπαρ κλείνει κάθε βράδυ, τα σκυλιά έρχονται και κοιμούνται εδώ. Δεν έχουμε πρόβλημα. Από τον Ιούλιο, κάθε βράδυ υπάρχει ένας σκύλος σε κάθε καναπέ », δήλωσε ένας σερβιτόρος από την καφετέρια που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

Να σας θυμήσουμε οτι στην Βρετανία: Πέθανε ο πιο άσχημος σκύλος που έπασχε απο καταρράκτη!

Το νησί της Λέσβου είναι επίσης το επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης:« Οι ντόπιοι έχουν αυξήσει τα επίπεδα αλληλεγγύης προς περιβαλλοντικά και ανθρωπιστικά θέματα. Η νέα γενιά είναι πιο ευαίσθητη και καλά ενημερωμένη », δήλωσε ο Ευστράτιος Παπανής, του οποίου η αρχική φωτογραφία από το καφέ έγινε viral όταν την ανέβασε στις 3 Δεκεμβρίου 2018.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share