Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Σας αφορά: Στάση εργασίας σε ΜΜΜ της Αθήνας από τις 10:30 το πρωί!

Μέχρι πότε ισχύει;

3 Απριλίου 2019 07:26
Σας αφορά: Στάση εργασίας σε ΜΜΜ της Αθήνας από τις 10:30 το πρωί!

Λόγω στάσης εργασίας μέχρι τις 5 το απόγευμα για την γενική συνέλευση των εργαζομένων
Στάση εργασίας από τις 10:30 έως τις 17:00 το απόγευμα πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ.

ΠΟΕΔΗΝ: Παναττική στάση εργασίας την Πέμπτη!

Η στάση εργασίας πραγματοποιείται προκειμένου οι εργαζόμενοι να λάβουν μέρος στη γενική τους συνέλευση με θέματα την τροποποίηση καταστατικού, τον διοικητικό απολογισμό και τον οικονομικό απολογισμό.

Τα τρόλεϊ, πάντως, θα αρχίσουν να αποσύρονται σταδιακά από τους δρόμους μια ώρα πριν την έναρξη της στάσης εργασίας ενώ τα δρομολόγια αναμένεται να αποκατασταθούν πλήρως μια ώρα μετά τη λήξη της.

Έκτακτο: Νεκρώνουν τα δημόσια νοσοκομεία σήμερα- Πότε ξεκινά η στάση εργασίας !

Σε παναττική στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι προχωρεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία με βασικό αίτημα την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8μιση στο υπουργείο Εργασίας στη οδό Σταδίου.

Να σας θυμήσουμε την αλλαγή που σας ενδιαφέρει: Αλαλούμ με την... αναβίωση των βιβλιαρίων!


Όπως καταγγέλλουν, 300 συνταξιούχοι προερχόμενοι από τα Νοσοκομεία πεθαίνουν κάθε χρόνο και 400 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων καταθέτουν αίτηση για σύνταξη αναπηρίας, σε διπλάσιο ποσοστό από άλλους φορείς του δημοσίου ενώ 3.000 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων πάσχουν από καρκίνο ή αυτοάνοσο νόσημα.

Η ΠΟΕΔΗΝ επιδιώκει συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου για να ζητήσει «το αυτονόητο αίτημα της ένταξής της στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα».

«Πέρασαν 15 ημέρες από την υπόσχεση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου για ραντεβού με την κα Αχτσιόγλου και ακόμα τίποτα! Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία, Πρόνοια, ΕΚΑΒ έχουμε τον ίδιο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ), διαφορετική όμως συνταξιοδοτική αντιμετώπιση εργαζόμενοι ιδίων επαγγελμάτων. Κληρονομήσαμε τις δυσμενείς διατάξεις του ΕΦΚΑ και τη μοναδική ίσως παροχή που προβλέπει που είναι η ένταξή μας στα ΒΑΕ, η κυβέρνηση αρνείται να την εφαρμόσει. Δεν μπορούν οι Νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες Υγείας να εργάζονται έως 67 ετών και να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες» αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση την Πέμπτη!

Παναττική στάση εργασίας 8:00 π.μ.-12:00 μ.μ. και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 8:30π.μ., αποφάσισε για τις 28 Μαρτίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), διεκδικώντας την ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «συνταγματική υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι η ένταξή στα ΒΑΕ». Προσθέτει ότι ίδιοι επαγγελματίες αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο, κάνει λόγο για «επικοινωνιακά κόλπα»και απαιτεί συνάντηση με την υπουργό Εργασίας, κ. Αχτσιόγλου και ένταξη στα ΒΑΕ.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share