Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Μαζικές απολύσεις σε κορυφαίο ΜΜΕ της χώρας!

Ποιο είναι;

1 Απριλίου 2019 16:39
Μαζικές απολύσεις σε κορυφαίο ΜΜΕ της χώρας!

Τραγική είδηση αποτελούν οι μαζικές απολύσεις σε κορυφαίο ΜΜΕ της χώρας!

Παρελθόν για το Εθνος αποτελεί η διευθυντική ομάδα της εφημερίδας. Ειδικότερα, απολύθηκαν σήμερα ο διευθυντής Αντώνης Σκυλλάκος, οι διευθυντές σύνταξης Βαγγέλης Δεληπέτρος και Στέφανος Τζανάκης, καθώς και ο διευθυντής σύνταξης - επικεφαλής του ethnos.gr Κώστας Κυριακόπουλος.

Οι απολύσεις σηματοδοτούν προσπάθεια της εφημερίδας να περικοπούν κόστη, ενώ το προσεχές διάστημα το Εθνος αναμένεται να κυκλοφορεί με την ευθύνη των σημερινών αρχισυντακτών της. Βασικό ρόλο στην απόφαση για απομάκρυνση της διευθυντικής ομάδας έπαιξαν οι χαμηλές κυκλοφορίες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δίνεται πίστωση χρόνου έως τη λήψη οριστικών αποφάσεων για την τύχη του ιστορικού τίτλου, που πέρασε στα χέρια της Dimera, συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη από την οικογένεια Μπόμπολα.

Διαβάστε μια ακόμα είδηση: Θάνατος 22χρονης Αρετής: Τι αποκαλύπτει η συνομιλία της στο Facebook;

Τις απολύσεις ανακοίνωσε μέσω facebook ο εκδότης του Εθνους, Νούλης Χατζηδημητρίου, ο οποίος αναφέρει στην ανάρτησή του: «Από βάθους καρδιάς, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διευθυντή της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ Αντώνη Σκυλλάκο και τους Διευθυντές Σύνταξης Βαγγέλη Δεληπέτρο, Στέφανο Τζανάκη, Κώστα Κυριακόπουλο για τις άοκνες προσπάθειές τους και την προσφορά τους στα έντυπα και στο ethnos.gr
Τους χαιρετώ, με ειλικρινή ευγνωμοσύνη και συγκίνηση».

"Μαφία των φυλακών": Προφυλακίζεται η 45χρονη δικηγόρος!

Είναι τραγικό να...": Απολύσεις στην ΒΙΚΗ: Έκτακτη ανακοίνωση των εργαζομένων!

Εδώ και δέκα χρόνια είχαν αρχίσει τα προβλήματα για τους εργαζόμενους της ΒΙΚΗ. Κι αυτό γιατί, οι εργαζόμενοι της εταιρείας παρέμεναν απλήρωτοι.

Οι εργαζόμενοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη με το Πρωτοδικείο Άρτας να βγάζει σχετική απόφαση στις αρχές του περασμένου μήνα. Πλέον, όλοι οι εργαζόμενοι της αλλαντοβιομηχανίας απολύθηκαν και αναμένουν τη διαδικασία πλειστηριασμού, ελπίζοντας να βρεθεί αγοραστής ώστε να πληρωθεί μέρος των δεδουλευμένων τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωσή τους:

«Την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019, εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Άρτας για την πτώχευση της εταιρείας ΒΙ.Κ.Η. Α.Ε., μετά από αίτηση των απλήρωτων εργαζομένων. Μετά τις σχετικές διαδικασίες την Τρίτη 19 Μαρτίου απολυθήκαμε όλοι και πλέον είμαστε εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πτωχεύσεων τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί της περιουσίας της εταιρείας, από τους οποίους ευελπιστούμε ότι αν υπάρχει ενδιαφερόμενος αγοραστής θα καταφέρουμε να πληρωθούμε ένα μέρος των οφειλών.

Παράλληλα θα καταθέσουμε τα δικαιολογητικά μας για το επίδομα αφερεγγυότητας του ΟΑΕΔ για τους 3 μηνιαίους μισθούς, όπως ορίζει ο νόμος.

Από δω και στο εξής στόχος μας παραμένει η επανένταξή μας στην αγορά εργασίας. Έπειτα από 3 μήνες εργασίας εκ περιτροπής και 10 περίπου μήνες σε επίσχεση εργασίας, τα περιθώρια επιβίωσης έχουν στενέψει.

Είναι τραγικό μετά από δεκαετίες προσφοράς σαν εργαζόμενοι να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση.

Ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιοι θα κατανοήσουν την κατάστασή μας και θα δώσουν σύντομα λύση στο πρόβλημά μας».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

TAGS
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share