Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Νέα διαμαρτυρία μαθητών έξω από το υπουργείο Παιδείας!

«Είναι βαθιά γελασμένοι, εκεί στο Υπουργείο, αν νομίζουν πως θα δεχτούμε ένα νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο μας»

1 Απριλίου 2019 12:21
Νέα διαμαρτυρία μαθητών έξω από το υπουργείο Παιδείας!

Το Συντονιστικό Μαθητών Αττικής έχει προγραμματίσει για σήμερα Δευτέρα και ώρα 12.30 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας!

Σε ανακοινωθέν και σημειώνει τα εξής:

«Με περισσότερες εξετάσεις, άρα και περισσότερα φροντιστήρια για να τα βγάλουμε πέρα. Με εξετάσεις πανελλαδικού τύπου, ακόμα και για να πάρουμε απολυτήριο. Με αύξηση της ύλης των πανελλαδικών εξεταζόμενων μαθημάτων ακόμα και για του χρόνου. Με λιγότερη γνώση, λιγότερη μόρφωση.Δεν είναι τυχαίο ότι οι μόνοι που χαίρονται είναι οι μεγαλοφροντιστηριάρχες . Μάλιστα, ο κ. Γαβρόγλου, ο Υπουργός της -κατά τα άλλα- Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, δήλωσε: “Το πρόβλημα δεν είναι τα φροντιστήρια. Τα φροντιστήρια έχουν φερθεί με συνεπή τρόπο απέναντι στους μαθητές”…».

Να σας θυμήσουμε για το Υπουργείο Παιδείας: Θέλει να αναβαθμίσει τις αστυνομικές και πυροσβεστικές σχολές!

Παράλληλα, οι μαθητές αναφέρουν ότι «προχωράμε σε: Συνεδριάσεις των 15μελών και των 5μελών, των Συντονιστικών Επιτροπών, σε κάθε σχολείο και πόλη για να συζητήσουμε, να συντονίσουμε και να οργανώσουμε καλύτερα την απάντησή μας.

Δευτέρα 1η ΑΠΡΙΛΗ προχωράμε σε μέρα πανελλαδικής δράσης εναντίωσης στο νομοσχέδιο σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα κινητοποιούμαστε στο Υπουργείο Παιδείας. Καλούμε τα σχολεία, τα 15μελή και 5μελή, τις Συντονιστικές Επιτροπές όλης της χώρας να κινητοποιηθούν εκείνη τη μέρα στις αντίστοιχες Δευτεροβάθμιες.Γεμίζουμε αυτοκόλλητα, συνθήματα, γκράφιτι, αφίσες, πανό κάθε σχολείο, γειτονιά και πόλη. Να γίνουν γνωστά τα αιτήματά μας. Κάνουμε viral το hashtag: #ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ_ΤΡΕΜΕ Οργανώνουμε συναυλίες, κλείνουμε δρόμους, διαδηλώνουμε με πολλούς τρόπους. Προειδοποιούμε, ξανά, τον κ. Γαβρόγλου και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Αν τολμήσετε να καταθέσετε το νομοσχέδιο θα είμαστε πολλοί και θα είμαστε απέναντί σας! Είμαστε αποφασισμένοι!»

Πορεία με μολότοφ στο Κέντρο της Αθήνας: Mαθητές κατά του νομοσχεδιού Γαβρόγλου!

Στα πανό που κρατούν οι μαθητές αναφέρονται συνθήματα όπως «θέλουμε σχολείο δημιουργικό και όχι κέντρο εξεταστικό» και «δούλοι δεν θα γίνουμε, ούτε υποταγμένοι, παλεύουμε για μόρφωση και είμαστε ενωμένοι»
Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μαθητές που διαφωνούν με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για το λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην ανώτατη εκπαίδευση.

Επεισόδια σημειώθηκαν στο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Τη στιγμή που η πορεία ήταν στη Βασιλίσσης Σοφίας, μία ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκαν με δυο βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ.

Η ίδια ομάδα προκαλεί τώρα φθορές σε στάσεις λεωφορείων και υποκαταστήματα τραπεζών επί της οδού Πανεπιστημίου.

Οι μαθητές που ξεκίνησαν από τα Προπύλαια με τη συγκέντρωση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο μια σειράς κινητοποιήσεων, διαμηνύουν στον υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να γίνουν πειραματόζωα και ζητούν και να μην προχωρήσουν οι αλλαγές που εξήγγειλε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Στα πανό που κρατούν οι μαθητές αναφέρονται συνθήματα όπως «θέλουμε σχολείο δημιουργικό και όχι κέντρο εξεταστικό» και «δούλοι δεν θα γίνουμε, ούτε υποταγμένοι, παλεύουμε για μόρφωση και είμαστε ενωμένοι».

«Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με τους αγώνες μας, τις καταλήψεις και τις πορείες μας, το έχουμε κάνει ξεκάθαρο στον υπουργό και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε να το σκέφτονται να φέρουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους που κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο μας! Θα μας βρουν απέναντί τους!» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό των Μαθητών.

Διαβάστε επίσης: Πανελλήνιες: Αυτό είναι το νέο σύστημα εισαγωγής!

Οι μαθητες ζητούν μεταξύ άλλων:

-Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης
-Να μην καλούνται οι μαθητές να κάνουν μηχανογραφικό από τη Β’ Λυκείου, με το μαχαίρι στο λαιμό και με λιγότερες επιλογές!
-Το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ’ αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με ΑΕΙ.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share