Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

Ακινητοποιούνται την Τετάρτη ΜΜΜ στην Αθήνα!

Σε στάση εργασίας οι εργαζόμενοι!

1 Απριλίου 2019 09:35
Ακινητοποιούνται την Τετάρτη ΜΜΜ στην Αθήνα!

Στάση εργασίας έχουν προκηρύξει για αυτή την Τετάρτη 3 Απριλίου οι εργαζόμενοι στον ΗΛΠΑΠ, προκειμένου να συγκαλέσουν καταστατική γενική συνέλευση και τακτική γενική συνέλευση για διοικητικό- οικονομικό απολογισμό με θέματα την τροποποίηση καταστατικού, τον διοικητικό απολογισμό και τον οικονομικό απολογισμό.

Ακινητοποιούνται την Τετάρτη ΜΜΜ στην Αθήνα!

Να σας θυμήσουμε την Στάση εργασίας σε ΜΜΜ της Αθήνας!

Η στάση εργασίας, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, προγραμματίζεται από τις 10:30 το πρωί της Τετάρτης έως τις 17:00 το απόγευμα.

Τα τρόλεϊ θα αρχίσουν να αποσύρονται περίπου μία ώρα νωρίτερα και η κυκλοφορία αναμένεται να αποκατασταθεί περίπου μία ώρα μετά τη λήξη της στάσης.

Νεκρώνουν τα δημόσια νοσοκομεία σήμερα- Πότε ξεκινά η στάση εργασίας!

Σε παναττική στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι προχωρεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία με βασικό αίτημα την ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8μιση στο υπουργείο Εργασίας στη οδό Σταδίου.

Έκτακτο: Νεκρώνουν τα δημόσια νοσοκομεία σήμερα. Ποτέ ξεκινά στάση εργασίας !

Να σας θυμήσουμε την αλλαγή που σας ενδιαφέρει: Αλαλούμ με την... αναβίωση των βιβλιαρίων!


Όπως καταγγέλλουν, 300 συνταξιούχοι προερχόμενοι από τα Νοσοκομεία πεθαίνουν κάθε χρόνο και 400 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων καταθέτουν αίτηση για σύνταξη αναπηρίας, σε διπλάσιο ποσοστό από άλλους φορείς του δημοσίου ενώ 3.000 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων πάσχουν από καρκίνο ή αυτοάνοσο νόσημα.

Η ΠΟΕΔΗΝ επιδιώκει συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου για να ζητήσει «το αυτονόητο αίτημα της ένταξής της στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα».

«Πέρασαν 15 ημέρες από την υπόσχεση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου για ραντεβού με την κα Αχτσιόγλου και ακόμα τίποτα! Οι εργαζόμενοι στην Δημόσια Υγεία, Πρόνοια, ΕΚΑΒ έχουμε τον ίδιο φορέα ασφάλισης (ΕΦΚΑ), διαφορετική όμως συνταξιοδοτική αντιμετώπιση εργαζόμενοι ιδίων επαγγελμάτων. Κληρονομήσαμε τις δυσμενείς διατάξεις του ΕΦΚΑ και τη μοναδική ίσως παροχή που προβλέπει που είναι η ένταξή μας στα ΒΑΕ, η κυβέρνηση αρνείται να την εφαρμόσει. Δεν μπορούν οι Νοσηλευτές και άλλοι επαγγελματίες Υγείας να εργάζονται έως 67 ετών και να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες» αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share