Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τραγωδία στην Τουρκία: Δύο νεκροί σε εκλογικό κέντρο!

Τι συνέβη;

31 Μαρτίου 2019 13:31
Τραγωδία στην Τουρκία: Δύο νεκροί σε εκλογικό κέντρο!

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι υπάρχουν δύο νεκροί σε εκλογικό κέντρο της Τουρκίας!

Ένας πατέρας και ένας γιος τραυματίστηκαν θανάσιμα μετά από συμπλοκή μέσα σε εκλογικό κέντρο στην επαρχία Μαλάτια της Νοτιοανατολικής Τουρκίας,όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο DHA.

Τα θύματα είναι ο Χασάν Ακτάς και ο Ιλίγιας Ακτάς και πυροβολήθηκαν μέσα στο σχολείο που λειτουργούσε ως εκλογικό κέντρο.

Δείτε ακόμα: Υπερπτήσεις δυο Τούρκικων F-16 στο Φαρμακονήσι!

Όπως αναφέρει το DHA το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 10:30 το πρωί και ξεκίνησε με λεκτική διαμάχη αντίπαλων ομάδων η οποία εξελίχθηκε σε καβγά, με κάποιους να βγάζουν τα όπλα και τελικά να τραυματίζονται θανάσιμα οι δύο συγκεκριμένοι άνθρωποι.

Η αστυνομία έκλεισε προληπτικά το κέντρο αλλά και μεγάλο μέρος της περιοχής, για την αποφυγή κλιμάκωσης της έντασης και προχώρησε στη σύλληψη του ατόμου που φέρεται να πυροβόλησε.

Αμετανόητος ο Ερντογάν: Έδειξε για δεύτερη φορά το βίντεο απο την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία!

UNESCO: «Φρένο» στον Ερντογάν- «Μόνο με την έγκρισή μας η αλλαγή καθεστώτος για την Αγιά Σοφιά»

«Φρένο» στις αξιώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί έβαλε η UNESCO.

Πηγή του Οργανισμού, μιλώντας στην τουρκική υπηρεσία του δικτύου Sputnik, ανέφερε ότι πρόκειται για Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μία τέτοια απόφαση θα πρέπει τα να υποβληθεί στην αρμόδια επιτροπή της UNESCO και να εγκριθεί, προκειμένου να προχωρήσει.

«Οι αποφάσεις που αφορούν την εφαρμογή της Σύμβασης για την Προστασία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς λαμβάνονται από την Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιά. Εάν μία χώρα έχει υπογράψει τη σύμβαση και θέλει να αλλάξει το όνομα ενός μνημείου, θα πρεπει να υποβάλει την πρότασή της προς έγκριση στην επιτροπή».

Να σας θυμήσουμε οτι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προκαλέσει πολλές φορές ,Αμετανόητος ο Ερντογάν: Έδειξε για δεύτερη φορά το βίντεο απο την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία!

«Η UNESCO κάνει προετοιμασίες για το έργο της επιτροπής, αλλά δεν μπορεί να προβλέψει επ’ ουδενί τις αποφάσεις της», πρόσθεσε.

Σε ένα νέο κρεσέντο προκλήσεων, ο Τούρκος πρόεδρος σε προεκλογική του συγκέντρωση την Τρίτη τόνισε ότι «η Κωνσταντινούπολη δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξει. Το όνομα αυτής της περιοχής είναι "Ισλάμ μπολ" (σσ.άφθονο Ισλάμ) και το ξέρετε αυτό. Κι αυτό επίσης θα προχωρήσει, θα συνεχιστεί» είπε αρχικά ο Ερντογάν και πρόσθεσε όσον αφορά το θέμα της Αγιάς Σοφιάς:

«Πρόσφατα μου έθεσαν ένα ερώτημα στην τηλεόραση: "Όσον αφορά στην Αγιά Σοφία, θα πρέπει να εξακολουθούν να πληρώνουν;" Κι έτσι τους είπα "όχι". Μπορούμε να κάνουμε την είσοδο στην Αγιά Σοφία δωρεάν. Και τί σημαίνει αυτό; Όχι μόνο να την κάνουμε δωρεάν, αλλά μετά τις εκλογές θα καταργήσουμε τον όρο "μουσείο" και θα κάνουμε την Αγιά Σοφία τζαμί».

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share