Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αλλαγή ώρας: Μια ώρα μπροστά τα ρολόγια!

Στις 3.00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες του ρολογιού έδειξαν 4.00!

31 Μαρτίου 2019 08:46
Αλλαγή ώρας: Μια ώρα μπροστά τα ρολόγια!

Μια ώρα μπροστά πήγαν τα ρολόγια μας τα ξημερώματα της Κυριακής, όπως εξάλλου συμβαίνει κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.

Στις 3:00 τα ξημερώματα της 31ης Μαρτίου η ώρα άλλαξε για μία ακόμη χρονιά και οι δείκτες των ρολογιών έδειξαν 04:00.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε, όπως αναμενόταν, το σχέδιο κατάργησης της αλλαγής της ώρας από χειμερινή σε εαρινή στην Ευρώπη από το 2021.

Να σας θυμήσουμε την Κατάργηση στην αλλαγή ώρας! Από ποια χρονιά;

Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε με 410 ψήφους υπέρ (192 κατά) αφήνει σε κάθε χώρα την επιλογή να παραμείνει στη χειμερινή ή στη θερινή ώρα.

Τα κράτη μέλη έχουν περιθώριο να αποφασίσουν μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Χειμερινή ώρα τέλος! - Πότε θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω;

Αλλαγή ώρας: Μεγαλώνει ακόμα περισσότερο η μέρα από αύριο, αφού τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019 θα πρέπει να γυρίσουμε όλοι τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.

Συγκεκριμένα, στις 03:00 τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου θα γυρίσουμε το ρολόι μας ώστε να δείχνει 04:00

Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε, όπως αναμενόταν, το σχέδιο κατάργησης της αλλαγής της ώρας από χειμερινή σε εαρινή στην Ευρώπη από το 2021.

Σύμφωνα με την απόφαση που εγκρίθηκε από την ευρωβουλή στο Στρασβούργο οι κυβερνήσεις που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα την θερινή ώρα θα αλλάξουν τα ρολόγια τους οριστικά την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021, ενώ εκείνες που επιθυμούν να κρατήσουν μόνιμα τη χειμερινή ώρα θα αλλάξουν τα ρολόγια τους για στερνή φορά την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021.

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share