Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Χειμερινή ώρα τέλος! - Πότε θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω;

Επιτέλους μεγαλώνει η μέρα!

30 Μαρτίου 2019 08:36
Χειμερινή ώρα τέλος! - Πότε θα πρέπει να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω;

Αλλαγή ώρας: Μεγαλώνει ακόμα περισσότερο η μέρα από αύριο, αφού τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019 θα πρέπει να γυρίσουμε όλοι τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.

Συγκεκριμένα, στις 03:00 τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου θα γυρίσουμε το ρολόι μας ώστε να δείχνει 04:00

Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε, όπως αναμενόταν, το σχέδιο κατάργησης της αλλαγής της ώρας από χειμερινή σε εαρινή στην Ευρώπη από το 2021.

Σύμφωνα με την απόφαση που εγκρίθηκε από την ευρωβουλή στο Στρασβούργο οι κυβερνήσεις που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα την θερινή ώρα θα αλλάξουν τα ρολόγια τους οριστικά την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021, ενώ εκείνες που επιθυμούν να κρατήσουν μόνιμα τη χειμερινή ώρα θα αλλάξουν τα ρολόγια τους για στερνή φορά την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021.

Τα κράτη μέλη έχουν περιθώριο να αποφασίσουν μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Οριστικό! Καταργείται η αλλαγή ώρας! Από ποια χρονιά;

Με απόφαση που έγινε πριν λίγο γνωστή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε την κατάργηση της αλλαγής ώρας από το 2021.

Τέλος στην αλλαγή ώρας από χειμερινή σε εαρινή από το 2021 έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η αρχή είχε γίνει στις αρχές Μαρτίου στην Επιτροπή Μεταφορών η οποία είχε ψηφίσει ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη - μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.Οι χώρες έχουν περιθώριο μέχρι τον Απρίλιο του 2020 να αποφασίσουν ποια ώρα θα κρατήσουν.

Σας ενδιαφέρει: Πότε γυρνάμε τα ρολόγια μας μπροστά;

Tην επόμενη Κυριακή αλλάζει η ώρα. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 31 Μαρτίου στις 3 τα ξημερώματα θα πάμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.

Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο Athensmagazine.gr.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share